Avainsana-arkisto: Total Devastation

Total Devastation – Satama

Total Devastationia voisi viidennellä albumillaan varrata Kotkan satamassa jöllöttävään vanhaan jäänmurtaja Tarmoon; liikkeet eivät ole kovinkaan ketteriä, mutta tulosta tulee, kun juggernautti rynnii läpi tuulen ja tuiskun. ”Satama” on yhtyeelle tunnusomaista rosoista ja groovaavaa death metal ryöpytystä, mutta konseptia on viety nyt vielä hieman pidemmälle; levy on jaettu kahteen osaan, raskaampaan ”Concrete Boots” -alkupuoliskoon ja koneellisempaan ”Escaping the Real World” -lopetukseen.

Total Devastation julkaisi ”Roadmap of Pain” -debyyttinsä vähän ennen metallibuumin räjähtämistä käsiin vuonna 2003, aikana jolloin jokainen (metalli)levy otettiin tarkkaan syyniin ja se sai aina ansaitsemansa huomion. Alan ”pioneereilla” on tietty huomioarvo edelleen, ja niiden julkaisut noteerataan keskiverotulokasta paremmin. Siltikin Total Devastation on kokenut tarpeeliseksi pyrkiä eroon harmaasta massasta, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa kuraisia (ei pelkästään pahalla) soundeja. Tosin tuokin asia unohtuu pian levyä kuunnellessa, mikä tarkoittaa soundivalinnan osuneen nappiin; ne tukevat musiikkia, eivätkä kuulosta itsetarkoitukselliselta lofistelyltä. Sikälikin levyn äänimaailma on syytä nostaa esille, että taustalta löytyy maailmanluokan tekijöitä; miksaaja Tomas Skogsberg (Entombed, Refused) ja masteroija Dave Collins (Fu Manchu, Black Sabbath).

Pääsääntöisesti yhtye on onnistunut tehtävässään hyvin tai erinomaisesti. Esimerkiksi kakkosbiisi Disobedience yhdistelee lähes täydellisesti stonerin rouheutta, metallin raskautta ja hardcoren aggressiota, räväkän soolon kruunatessa mutakakun. Tästä ei partametallikappale yksinkertaisesti paljoa parane! Myös repivän raastava My Army erottuu edukseen.

Mitä tulee taas levyn kahteen ”erityyliseen” osaan, voidaan päätösosassa havaita kenties pientä temmon hidastumista ja aavistuksen enemmän pinnalla olevia kone-elementtejä, mutta mitään elektroambienttia ei tarvitse pelätä/odottaa. Oikeastaan ainoa todella kaavasta erottuva kappale on Ghost Brigaden Manne Antero Ikosen feattaama päätösraita Maritime, joka saattelee varsin myrskyisän albumikokonaisuuden meren poveen. Jaottelua voidaan siis pitää jokseenkin turhana, mutta yhtä kaikki, ”Satama” on levy, joka kerää jokaisella kuuntelukerralla enemmän voimaa taakseen vyöryessään kuulijan alitajuntaan. Vaikkei siitä tsunamiin verrattavissa olevaa klassikkoa ikinä tulisikaan, voidaan sitä varmasti pitää ainakin yhtenä viime vuoden mielenkiintoisimmista metallijulkaisuista.

[youtube url=flLFfNMHacU]

Total Devastation julkaisi musiikkivideon tulevalta albumiltaan


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/plugins/soundcloud-shortcode.php:41 Stack trace: #0 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/shortcodes.php(326): soundcloud_shortcode(Array, Array, 'soundcloud') #1 [internal function]: do_shortcode_tag(Array) #2 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/shortcodes.php(223): preg_replace_callback('/\\[(\\[?)(soundc...', 'do_shortcode_ta...', '<p>Suomen Karhu...') #3 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/plugin.php(235): do_shortcode('<p>Suomen Karhu...') #4 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/post-template.php(230): apply_filters('the_content', '<p>Suomen Karhu...') #5 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/themes/twentyfourteen/content-video.php(49): the_content('Jatka lukemista...') #6 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/template.php(564): require('/var/www/fs1/0/...') #7 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/template.php(521): load_template(' in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/plugins/soundcloud-shortcode.php on line 41