Avainsana-arkisto: Tiistain Kyynel

Tiistain kyynel

Rovaniemeläinen Tiistain kyynel esiintyi ensikassullaan kuukauden demo -maininnan arvoisesti, vaikkei kyseessä olekaan demo ihan sanan perinteisimmässä merkityksessä ranskalaisen levy-yhtiön vastatessa kasetin julkaisusta. Oli siis aika ottaa tarkemmin selkoa, mistä tässä rovaniemen tuntemattomuudessa suuruudessa on oikein kyse.

Päivää! Kerrotteko aivan ensimmäisenä, mikä bändi Tiistain Kyynel oikein on bändejään ja mistä siinä on pohjimmiltaan kyse?

Tiistain Kyynel on neljän varhaiskeski-ikäisen jäsenen Rovaniemeläisessä kellarissa kokoontuva bändi, joka soitta punkkia aika vahvoilla emo ja pop vaikutteilla.

Koska yhtye on perustettu? Missä? Miksi? Kenen toimesta? Vaikuttaako yhtyeen jäsenistöä muissa bändeissä?

Bändistä oli muistaakseni puhuttu jo jokusen kerran aikasemmin, mutta perustamisen tarkka ajankohta ja paikka taisi olla 2006 elokuussa Rovaniemellä, Tivoli-baarin terassilla, siinä seinän vieressä olevassa keskimmäisessä pöydässä, alkuillasta.
Bändi tuli soittamisen tarpeeseen, oluen kulutuksen tekosyyksi ja myös varmaan palvelemaan jotain narsistisia esiintymishaluja. Rumpalillahan oli tässä vaiheessa useempi bändi ja ehkä muillakin jotain, mutta tällä hetkellä ainoastaan basisti Juhalla on toinen bändi, se huutaa Stiggan Anderssonissa. Täähän on jo meidän neljäs basisti. Kolme edelistä sai kenkään ku ne muutti joko Kuusamoon, Sodankylään tai Nigaraguaan.

Mitkä ovat tärkeimmät musiikilliset vaikuttimemme? Entä ulkomusiikilliset?

Noita vaikutuksia on tullu aikojen saatossa tietysti useampia, mutta kaikilla taitaa MCD olla ainakin vahva vaikuttaja. Jenkeistähä nuita projekteja yleensä tippuilee. Reisin jutut on mielenkiintosia ja Yaphet Kotto! Suomesta Kollaa Kestää tietysti ja Amazing Tails. Se on aivan loistava bändi. Bändissä on kumminki monen suunnan kannattajia, crustista aina perustissi poppimeininkiin, tiedä sitte onko se hyvä vai ei. Ainaki toistaseksi ollaan pysytty kasassa, he.

Mitä aiheita haluatte sanoituksillanne käsitellä? Entä mihin yhtyeen nimi ”Tiistain Kyynel” viittaa?

Alunperin nimen piti olla ”Tulevan Tiistain Kyynel” tai ”Tears of the Upcoming Tuesday”, jos tehtäs enkuksi, ei tehty. Nimessä piti olla vähintään kolme sanaa koska Emo, ja tiistain viittas Thursdayhin ja on se tietysti myös päivistä tylsin, varsinkin jos on edelleen krapula… Nimi lyheni kuitenkin jossain vaiheessa nykyiseen, ei muisteta miksi. Vitsihän se nimi oli, nyt siihen on jo tottunu.
Sanoitusten linja sittemmin ehkäpä nimen epäpoliittisuuden nimissä ajautui kertomaan lähinnä yksinäisyydestä. Toki on sielä mukana myös kantaaottavaakin puolta esillä. Tuota kantaaottavuutta maailmassa on alan julkasuissa kuitenkin ennalta jo ihan tarpeeksi, ja muita jotka tekee sen huomattavasti paremmin, jotta yritetään me sitte keksiä jotaki muuta näkökulmaa tähän oravanpyörään.

[youtube url=SgnHjrjbQNQ]

Teiltä on parhaan käsitykseni mukaan ilmestynyt tähän mennessä ilmestynyt vain kasettidemo, mutta sen julkaisi silti ranskalainen Crapoulet Records. Miten tuohon kuvioon päädyttiin?

Demo on kyllä vähän harhaanjohtava tässä, kyllä ne kappaleet kuitenkin ihan julkaistavaksi nauhoitettiin. CD:tä ei haluttu tehä ja vinyylin julkaisemisessa ei olis ollu vaan mitään järkeä. Lopulta päädyttiin kassuun, jotta olis jotain konkreettista. Kitaristi oli ollu yhteydessä tohon lafkaan ja se tyyppi oli jostain ihmeen syystä halukas julkasemaan sen. Se tekee pieniä erikoiseriä kasetteja hyvistäkin julkaisusta ja nytpä meidän kasettia on joku 66 kappaleen erä jonku fransmannin sängyn alla. Meille tuli vielä pienempi erä, mut tilattiin sitten vielä omin kustannuksin lisää.

Mitä yleisesti muuten ajattelette kaseteista ja siitä, että niitä tunnutaan julkaistavan nykyään enemmän kuin vielä pari vuotta sitten?

Onhan se tieytysti aika muotijuttu ja osin erikoisuuden tavoittelua, mutta esim 7 tuumasten teko pienemmissä erissä on vaan niin järettömän kallista että siihen ei pienemmillä bändeillä ole varaa. Ja cd on ihan kuollu formaatti. Ja kyllä kassut on vaan oikeesti aika aitoja.

Teistä on puhuttu Rovaniemen Sur-rurina. Mitä itse tuosta ajattelette?

No tämä. Ei tiijetä, vittu. Sur-rur on suomen paras bändi. Piste.

Miten usein yhtye on keikkaillut? Onko keikkameininkejä tällä hetkellä näkösällä?

Ollaan keikkailtu tosi vähä, viimeksi reilu vuosi sitten. Suurin syy tähän on laulajan nihkeily. Parhaat keikat on soitettu joko kellarissa, keittiössä tai vintillä, jos tämmösiä olis tarjolla niin lähetään heti!

Mitkä ovat pyrkimyksenne bändinä?

Nyt suurimpana pyrkimyksenä olis saada tehtyä uusia biisejä. Keikkameininkejä tehdään siinä määrin miten ihmisten aikataulutukset antaa myöten.

Näin lopuksi voitte lähettää terveisiä lukijoille. Kiitokset vastaamisesta!

Moi lukijat, lukemalla ei saa kavereita.

tiistainkyynel.wordpress.com

Marraskuu 2012

Kuukauden demo

[listitems style=article align=left item=14724]

Erityismaininnat

[listitems style=article align=left item=14796]
[listitems style=article align=right item=14719]
[listitems style=article align=left item=14711]

Muut

[listitems style=article align=left item=14838]
[listitems style=article align=right item=14832]
[listitems style=article align=left item=14836]
[listitems style=article align=right item=14834]
[listitems style=article align=left item=14717]
[listitems style=article align=right item=14784]
[listitems style=article align=left item=14727]