Avainsana-arkisto: The Vectors

AC4 – Burn the World

Ruotsin superbändi, ties missä yhteyksissä keitettyjen karjujen tuoreempi bändi AC4 ei ole ainakaan minun soittimessani ottanut sen pahemmin tuulta purjeisiinsa. Nelisen vuotta sitten julkaistu debyyttilevy tuli havaittua ”ihan ok” -tason levytykseksi, jolla on kyllä hyviä biisejä mutta jota ei ole sen pahemmin tullut mehusteltua.

Nyt on kuitenkin uudet kujeet mielessä. Kuulijasta riippuen, ”Burn the Worldin” myötä AC4 joko palauttaa uskon hardcoreen, tai sitten se soittaa hardcorensa muodollisesti pätevästi mutta kuitenkaan tekemättä sitä mitenkään erikoisesti. Kun tätä nyt väistämättä verrataan bändin debyyttilevyyn, niin kyllä ”Burn the World” on siihen nähden järkevämpi teos, sekä biisiensä että muiden puitteittensa osalta. Soundeista on saatu ruuvattua hieman järkevämmät, sillä soittimet erottuvat toisistaan paremmin ja biisien sisäiset nyanssit tulevat paremmin esille. Kyllä, mielestäni on ihan hyvä ettei hardcore aina kuulosta siltä samalta.

Mitäkö ”Burn the World” sitten on? Ainakin se on ”ihan ok”, kuten edeltäjänsäkin. Sillä on joitakin järjettömän hyviä ja palavasieluisia biisejä kuten Curva, Die Like a Dog ja nimikkobiisi, joissa hardcoren perusolemus on hyvin kiteytettynä. Turhautumista, hikeä ja räkää, kaahaamista ja koheltamista, sekä tietysti biisejä jotka eivät vaadi diplomi-insinöörin oppimäärän suorittamista jotta niistä ymmärtäisi jotain, mutta on joukossa muutama vähemmänkin kuolematon veisu.

Parempaakin hardcorepunkkia on tehty, mutta toki myös reilusti huonompaakin. AC4 on vieläkin kaatamassa urakalla bensiiniä maailman päälle, mutta se ei saa raapaistua tulitikkua ja teostaan ihan täyteen liekkiin. Livenä tämä oletettavasti toimii ihan eri tavalla.