Avainsana-arkisto: The Sewer Rats

The Sewer Rats – Rat Attack

”Rat Attack” ei ole ihan uunituore levytys. Saksalaiskopla The Sewer Ratsin toistaiseksi ainoa albumi on nimittäin julkaistu jo vuonna 2008, mutta ainakin itseltäni se meni silloin kokonaan ohi. Siinä mielessä tämä uusintapainos tuli tarpeeseen.

Rottien narskuvissa hampaissa ovat niin punk- että rockabilly-vaikutteet, ja hyvältähän tämä parsa maistuu. Mukana on siis suoraa ja reipasta meininkiä, joka tukee läskibasso. Rottien virittämä loukku on tappavan tehokas; jo heti ensimmäisillä kuunteluilla levy pistää vipinää punttiin. Omassa tapauksessani niin tapahtui ihan konkreettisesti, kun autossa kuunneltuna kaasujalka muuttui äkisti raskaammaksi. Loppua kohden juusto alkaa maistua ehkä turhankin tutulta, kun räjähtävän alun jälkeen levyn loppupuolella The Sewer Rats alkaa toistamaan itseään. Bonusraitoja ei tule juuri kuunneltua.

Bonukseksi on isketty kolme biisiä, joista yksi on You Make Me Sick­ -rallin saksankielinen versio. Foneettisesti aina yhtä ihana saksan kieli taipuu sen verta loistokkaasti, että tätä roisimpaa valmistautumismusiikkia kuumille unelmatreffeille ei yksinkertaisesti ole olemassa. Harmi että toteutus on jäänyt puolitiehen, sillä kappaleen ehdottomasti paras osa (kertosäe) on jätetty englanninkieliseksi.