Avainsana-arkisto: The Memphis 77

The Memphis 77 – Licks to Please

Näyttäisi siltä, että lappeenrantalainen The Memphis 77 on kehittynyt. Keväällä 2009 perustettu bändi ei aikaillut ensidemonsa tekemisen kanssa, mutta se on näemmä tajunnut olla pitämättä liikaa kiirettä toisen omakustanteensa kanssa. ”Born in a Bodybag” on tosin itseltäni jäänyt kuulematta, joten ”Licks to Please” on omalla kohdallani sitten se ensimmäinen nuolaisu. Voin kyllä sanoa, että ”Licks to Please” maistuu hyvältä.

The Memphis 77 on mielenkiintoinen tapaus, sillä sen musiikista voidaan helposti osoittaa sormella siihen eniten vaikuttaneet bändi. Yhtyeessä soi niin Kissin röyhkeä itsevarmuus (vaiko itsevarma röyhkeys?), Misfitsin viljelemät viittaukset 50-lukuun ja vahvat taustaköörit, Social Distortionin juurevuus sekä Backyard Babiesin fak juu -asenne. Anal Thunderia en tosin kuullut.

Vaikutteet ovat hyvin hallussa ja lappeenrantalaisen ansioksi voidaan lukea se, ettei poikien bändi kuulosta liikaa miltään toiselta bändiltä. Suunta näyttäisi olevan selvillä, ja onhan tämä rokkenrolli raikasta kuin juuriavattu limettivirvoitusjuoma. Ei myöskään ole epäilystäkään siitä, etteikö tällä bändillä olisi potkua myös elävän yleisön edessä.

The Memphis 77 – Born in a Body Bag

Kesällä 2009 Lappeenrannassa perustettu The Memphis 77 vannoo likaisen rock ’n rollin nimeen, joskin omaan korvaan selkeimmin erottuu kuitenkin Anal Thunderin vaikutus. Suurin ongelma bändillä – kuten monella muullakin tuoreella kokoonpanolla – onkin varmasti se, ettei ole oikein osattu päättää, soitetaanko nyt punkkia vai rokkia, vai kenties metallia.

Mutta kyllä memphisiläiset silti vahvasti plussan puolle jäävät, sillä demo soundaa hyvälle, ja äijien soittokokemus kuuluu varmana suorituksena. Lauluun kaipaisin kuitenkin lisää rentoutta, sillä jokseenkin väkinäistä se nyt on vaikka periaatteessa nuotissa pysytäänkin.

Materiaalia on kuulemma jo runsaasti kasassa, enkä malta odottaa josko tulevilla julkaisuilla olisi enemmän sitä lupailtua likaista Social Distortion -rokkia mukana.