Avainsana-arkisto: The Dead On's

The Dead On’s – S/t

Jyväskylässä on aiemminkin tallattu katupunkkatuja mm. Royal Familyn ja Oi! Elämän tahdissa. The Dead On’s astelee samoja katuja ehkä astetta keveimmin askelin, mutta mikään kevytkenkäisten bändi ole kuitenkaan kyseessä.

Bändi aloitti reilu vuosi sitten yhteisen Oi!-mieltymyksen innoittamina. Narulle ensijulkaisu saatiin jo ennen kuin bändi oli heittänyt yhtäkään keikkaa. Kaikki yhdeksän biisiä oli nauhalla kahden päivän session jälkeen. Sävellyksessä yhteisen soittokokemuksen puute kuuluu ja levyllä on havaittavissa ajoittain tyhjäkäyntiä. Kokonaisuus kuitenkin toimii varsin mallikkaasti ja soitto hoituu muittamutkitta. Soundit ovat onnistuneet ja sopusoinnussa koko paketin kanssa. Hannan laulua on mukava kuunnella, basso on mukavasti pinnassa kuten tyyliin sopii ja kitarasoolot tuovat jo muutenkin melodelliseen runkoon rönsyilevää lisähöystettä.

Kiitos laulajan Hannan ulosannin, joudun tai saan verrata The Dead On’sia Deadlineen. Ja jos vertaamalla vertaamaan täytyy lähteä, niin itselleni bändistä tulee mieleen lähinnä Amerikan Anti-Heros, The Bruisers ja Bonecrusher. Joten enpä ole yllättynyt että levyn päättää viimeksi mainitun bändin biisi Sights on Today.

Eipä tästä löydy sen suurempaa valittamista. The Dead On’s on oi!va piristys Suomen katupunk-jatkumoon ja jos homma jatkuu yhtä raikkaana, toivotaan pitkää ikää.

www.myspace.com/thedeadons

The Dead On’s

Tämä on katupunkkia suoraan sydämestä. Jos et usko, lue THE DEAD ON’Sin bändiprofiili!

Lyhyt historiikki (ketkä, mistä, milloin ja miksi?)

Mika ja Toni kehitteli hardcore ja ska -biisien ohessa huvikseen Oi!-matskua, lähinnä Mikan innostuksesta. Suomessa oli pulaa hyvistä Oi! biiseistä ja oli sit pakko ruveta väsää ite jotain mitä kuunnella(heh).

Pikku yhteensattumien kautta löyty Waltsu rumpuihin, jonka kans paukuteltiin toista vuotta silloin tällöin. Vuos sitten löytyi sattumalta Hanna, mikä sekään ei ollut tarkotusperästä. Ideana oli se, että löyty ihmisiä ketkä haluaa veivata oi!ta koska se on mukavaa touhua. Mitään sen ihmeempiä tavoitteita ei täs vaihees viel ollu.

Ekat kaks keikkaa on takanapäin ja useita edessä. Uusia biisejä tulee kokoajan.

Kuvailkaa bändinne ulosantia.

Toivottas et meistä välittyis positiivinen asenne ja yhteenkuuluvuus. Yhteenkuuluvuudella meinataan sitä, että me ei suunnata soittoa mihinkää tietylle genrelle/porukalle, vaa kaikille ketkä siitä diggaa ja toivottavasti voitas ennemminkin yhdistää ihmisiä kuin erottaa toisistaan.

Mistä yhtyeenne saa vaikutteensa ja toisaalta miten se erottuu massasta?

Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kuunnellaan kaikkee New Age –musasta Death metalliin ja bändistä löytyy rikkaasti kaikenlaisia ajatusmaailmoita.

Erotutaan sillä et soitetaan melodisempaa katupunkkia.

Katupunk/Oi!-bändeillä näkee harvemmin naisvokalisteja, onko tästä tullut millaista palautetta?

Ollaan vasta niin vähän aikaa keikkailtu ja oltu esillä, niin ei sen kummosempaa palautetta oo kerenny tulee. Moni tykkää tyttöpowerista, mut bändi me ollaan siinä missä muutkin.

Julkaisitte hetki sitten yhdeksän biisin EP:n, haluatko kertoa vähän levyn syntyprosessista jne.? Soundimaailma on ainakin mukavan kirkas ja pelkistetty, oletteko itse tyytyväisiä lopputulokseen?

Levy sisältää kaikki meidän tähän asti valmistuneet biisit plus yhen koverin. Nauhotettiin kahessa päivässä yhdeksän biisiä ja tää kaikki tapahtu ennen ku oltiin yhtään keikkaa vielä vedetty. Kid Chameleonin Samuli hoiti miksauksen, annettiin sille vähän niinku vapaat kädet. Saundimaailmasta tuli tosissaan kirkas, mikä oli pelkästään positiivinen yllätys.

Onko yhtyeellä jokin sanoma? Mistä lyriikat kertovat?

Tahdotaan levittää hyvää fiilistä ja tehä musiikkia, koska se tulee sydämestä. Toivottavasti se toimii positiivisessa mielessä. Ollaan puolueettomia. Anti-kaikkee ja Pro-kaikkee. Lyriikat tulee fiilispohjalta Hannan päästä.

Miltä Suomen Oi!/katupunk-skene nykyään vaikuttaa?

Ei olla niinkään noissa ”piireissä” pyöritty. Luokittelu on daijua ja tosi hataraa. Jotkut saattais sanoo, et soitetaa 77punkkia ja jotkut että poppia. Se ja sama. Punkkia on monenlaista ja Suomessa varsinki tosi kattavat ja huikeet juuret omaava suuri skene.

Millaisena näette orkesterinne tulevaisuuden? Päämääriä/tavoitteita?

Paljon keikkoja, reenejä, uusia piisejä ja tuotoksia! Luovuutta ja rentoutta.

Jos saisitte valita yhden albumin ja kretitoida sen omiin nimiinne, niin mikä tuo albumi olisi ja miksi?

Ei pysty sanoo.. vaikka joku Madonnan hittilevy, otettas siitä kaikki rahat pois ja saatas isompi reenikämppä, paremmat vehkeet, studio, oma levy-yhtiö ja voitas keikkailla ympäri maailmaa.

Kiteyttäkää yhtyeenne yhteen lauseeseen.

Positiivista katupunkkia sydämestä! Positive Streetpunk from the Heart!

Sana on vapaa: mainostusta, vittuilua…

Tulkaa keikoilla ja taitaa olla vielä levyjäkin jäljellä muutama, niitä voi vaikka myspacen kautta tilailla. Sieltä löytyy myös tulevat keikat. Keikkatarjouksia otetaan myös vastaan, nyt löytys virtaa! [url=http://www.myspace.com/thedeadons]www.myspace.com/thedeadons[/url]