Avainsana-arkisto: The Baseballs

Pikakatselmus, viikko 51: Jouluspesiaali

[listitems style=article align=left item=14890]
[listitems style=article align=right item=14891]
[listitems style=article align=left item=14915]
[listitems style=article align=right item=14916]
[listitems style=article align=left item=14917]
[listitems style=article align=right item=14918]
[listitems style=article align=left item=14919]

The Baseballs – Strike!

Lainabiisien soittelu ei varsinaisesti ole maailman uusin keksintö, mutta melkoinen taitolaji se on, varsinkin jos bändin olemassaolo perustuu kokonaan niihin. Me First & The Gimme Gimmes onnistui omalla persoonallaisella soundillaan sekä teema-albumeillaan tuomaan koveroimiin biiseihinsä uusua ulottuvuuksia, ja hyvä on yritys saksalaisella The Baseballsillakin.

Fiftarihenkisiä rock ’n roll -versioita lähinnä tämän päivän hiteistä vääntävä trio on saanut osakseen suurta sukseeta Keski-Euroopassa kuin myös meillä Suomessakin, kun ”Strike!” hätyyttelee jo kultalevyrajaa. Meininki on kieltämättä erittäin tarttuvaa, varsinkin jos läskibasson lätinä ja/tai Chris Isaak -henkinen tulkinta on lähellä sydäntä. Ja miksei olisi. Omiksi suosikeiksi nousevat Hey There Delilah (Plain White T’s) ja Angels (Robbie Williams), joita jo alkuperäisversioina on tullut salaa diggailtua.

Umbrella ja Hot ’n Cold -tyyliset instant-hitit toimivat luonnollisesti myös The Baseballsin käsittelyssä, mutta kappaleiden elinikää on vaikea ennustaa. Nykyhittien lainaversioilla kun elinkaari tuskin on sen pidempi kuin alkuperäisilläkään, vaikka niihin hetkeksi uutta puhtia onnistutaan puhaltamaankin. Vaikka yksi osa bändin viehättävyydestä onkin vanhan soundimaailman yhdistäminen moderneihin kappaleisiin, ehkäpä Baseballsin kannattaisi Me Firstin tavoin siirtyä ikivihreiden koverointiin, niihin kun ei ajan hammas todistettavasti pysty.