Avainsana-arkisto: tambura

True – Still Life

”Bändillä on korni nimi, levyn kansitaide on sysiruma ja intro kuulostaa Värttinältä”, siinä lähtökohdat kroatialaisyhtyeen kolmanteen (ensimmäinen levy-yhtiölle) täyspitkään. Paremminkin olisi voitu liikkeelle siis lähteä. 

Truen (toi nimi nyt vaihtoon, niin kuin olisi jo!) musiikillinen pohja lepää vakaasti ”dismemberiaanisen” death metallin pahnoilla. Tosin Truen kohdalla se tarkoittaa välimallin riffejä, perushyvää murinaa ja liian pitkiä kappaleita, eikävätkä hienoiset crust-vivahteetkaan nosta kvintettiä keskinkertaisuuden suosta. Se mikä bändistä tekee ”erikoisen”, on tamburan, kroatialaisen perinnesoittimen (liian) runsas käyttö. Hieman luuttua muistuttava kielisoitin lisää Still Lifen metalliseen äänimaailmaan huomattavan folk-aspektin, joka ei suoraan sanoen istu kokonaisuuteen laisinkaan.

Ehkäpä folk-metallistit sun muut larppaajahörhöt tästä jotain irti saavat, mutta omaan korvaan yhdistelmä kuulostaa pelkästään luotaantyöntävältä. Ensin eeppinen sello-crust ja nyt sitten folkahtava death crust. Mitä seuraavaksi? Elektroninen screamo crust?