Avainsana-arkisto: Stabbed Clerks

Stabbed Clerks – Mirror

Kauhistuttaa ajatuskin. Demolla kahdeksan kappaletta. Eikö ne bändit ikinä opi? Vielä kun Stabbed Clerksin hardcore-grunge ei ole sieltä helpoimmin sulavasta päästä, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät.

Ja pitäväthän ne. Melkoiseksi tervanjuonniksi levy osoittautuu jo kolmannen kappaleen kohdalla, vaikka tietyssä (angsti)mielentilassa tämä Kurt Cobainin toinen tuleminen voisi pudotakin. Hieman epävireiseen kolisteluun lähdettäessä kokonaisuuden siedettävyys laskee huomattavasti, olit sitten missä angsteissa tahansa. Vain levottoman melun ystäville.

Stabbed Clerks – How May We Serve You?

Stabbed Clerks vannoo 90-luvun grunge-meiningin nimeen, mutta vetäisin yhtäsuuruusmerkit vieläkin etäämmälle, 80-luvun loppuun ja Nirvanan Bleach-aikoihin, jolloin grunge oli lähempänä autotallimelua kuin valtavirtaan hyväksyttyä stadion rockia. Kovin helpolla tai hellästi ei ”How May We Serve You?” kuulijaansa käsittele, sen verran rääytään, kolistellaan ja melutaan, että kuuloelimet kaipaavat jo toisen kierroksen alussa hieman lepoa. Korviaraastavan alun jälkeen levyn loppupuoli edetään enemmän hälläväiliä(/nevermind)-fiiliksellä, laulajankin tapaillessa enemmän cobainmaisia muminoita. Tuosta hieman melodisemmasta osastosta voisi saada jotain aikaiseksi, kunhan ei sorruta liikaa esikuvia imitoimaan.