Avainsana-arkisto: Spotify

Karjalaista skeptikolle

Tuntuuko siltä, ettei J. Karjalaisen diskografiasta löydy sinulle juuri mitään? Sankarit ei nappaa, Hän on kuultu jo aivan liian monta kertaa? Kuuntele Lammas Zinen ”Karjalaista skeptikolle” -soittolista, ja joudut ehkä tarkistamaan kantasi!

Spotify URI
HTTP-linkki
[spotify uri=spotify:user:lammaszine:playlist:5XxZ0LznY3u8fpo2Sti4uA]

 • J. Karjalainen & Mustat Lasit – Tunnussävel (Tunnussävel)
 • J. Karjalainen & Mustat Lasit – Mä meen (Varaani)
 • J. Karjalainen Yhtyeineen – Kuilu (Päiväkirja)
 • J. Karjalainen Electric Sauna – Lumihiutaleet (Marjaniemessä)
 • J. Karjalainen – Moderni Mies (Keltaisessa talossa)
 • J. Karjalainen Yhtyeineen – Mä Putoan Tähtiin (Päiväkirja)
 • J. Karjalainen Electric Sauna – Pieni yllätys (J. Karjalainen Electric Sauna)
 • J. Karjalainen – Mading (Laura Häkkisen silmät)
 • J. Karjalainen Electric Sauna – Keihäänkärki (J. Karjalainen Electric Sauna)
 • J. Karjalainen Electric Sauna – Valtatie (Valtatie)
 • J. Karjalainen Yhtyeineen – Myrskypääsky (Villejä lupiineja)
 • J. Karjalainen & Mustat Lasit – Viimeinen Laulu (Lumipallo)
 • J. Karjalainen – Juonitaan ja jeesustellaan (Laura Häkkisen silmät)
 • J. Karjalainen – Sinisestä kankaasta (Et ole yksin)
 • J. Karjalainen – Vuokses sun (Laura Häkkisen silmät)
 • J. Karjalainen & Mustat Lasit – Skippadi skappadi (Varaani)
 • J. Karjalainen – Piru laulunopettajana (Polkabilly Rebels)
 • J. Karjalainen Yhtyeineen – Mä tahdon olla lähellä sinua (Villejä lupiineja)
 • J. Karjalainen Yhtyeineen – Sana sai siivet (Villejä lupiineja)
 • J. Karjalainen – Teksasin keltaruusu (Polkabilly Rebels)
 • J. Karjalainen & Mustat Lasit – Mikä Mahtaa Olla In? (Doris)
 • J. Karjalainen – Yksi kerrallaan (Et ole yksin)
 • J. Karjalainen & Mustat Lasit – Pikku Enkeli (Miehen työ)
 • J. Karjalainen – Villi poika (Laura Häkkisen silmät)
 • J. Karjalainen – Hopeinen veitsi (Polkabilly Rebels)
 • J. Karjalainen & Mustat Lasit – Niin monta vuotta (Varaani)
 • J. Karjalainen & Mustat Lasit – Apinaorkesteri (J. Karjalainen ja Mustat lasit)
 • J. Karjalainen & Mustat Lasit – Merenneitoni Ja Minä (Lumipallo)
 • J. Karjalainen Electric Sauna – Mä olen sinun (J. Karjalainen Electric Sauna)
 • J. Karjalainen Electric Sauna – Kehrääjä (Valtatie)
 • J. Karjalainen Yhtyeineen – Luuranko Rämisee (Päiväkirja)
 • J. Karjalainen Electric Sauna – Hölmö nuori sydän (Electric Picnic)
 • J. Karjalainen Yhtyeineen – Höyhen Ilmassa (Päiväkirja)
 • J. Karjalainen Electric Sauna – Rakkauden hinta (Valtatie)
 • J. Karjalainen – Tohvelikulkuri (Keltaisessa talossa)
 • Giant Räbät – Jontti, Shaka & J. Karjalainen: Salkkumies (1. Erä)
 • J. Karjalainen Electric Sauna – Kolme kurkea (Valtatie)
 • J. Karjalainen Electric Sauna – Hulmukka (Valtatie)
 • J. Karjalainen – Riisinjyvä (Et ole yksin)
 • J. Karjalainen Yhtyeineen – Ne Ja Nää (Päiväkirja)

Lost In Music -lukujärjestys

Tänään alkaa Tampereella jälleen neljäpäiväinen showcase-festivaali Lost In Music, joka valtaa Mansen baarit 40 tapahtuman voimin. Loppuviikon ”jokainen bändi haluaa tulla löydetyksi” -teeman mukaisesti esillä on jo paikkansa vakiinnuttaneiden artistien rinnalla paljon mielenkiintoisia läpimurtoa kärkkyviä tulokkaita. Bändisumasta selvitäksenne kokosimme loppuviikon lukujärjestyksen. Mikä parasta, 35 euron hintainen festivaalipassi oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin Lost in Music -tapahtumiin, joten baarihyppely on enemmän kuin suositeltavaa, jos vain kunto kestää. Lukujärjestyksessä on toki otettu huomioon myös esiintymisareenoiden välimatkat, joka paikkaan on turha edes yrittää ennättää.

Keskiviikko 17.10.

Keskiviikon ainoa häppeninki järjestetään Vastavirralla, jossa tarjolla venäläistä ja kotimaista metallia á la Trelleborg, Roadkill Decorum ja Forsaken Legion. Seikkailunhaluisille.

Torstai 18.10.

[youtube url=C1FWCXkvzT4]

Torstain ohjelmisto tarjoaa melko helposti organistoivan työjärjestyksen, indiepoppia ja rokkia, lopuksi vähän hiphoppia: Alkuillasta Artturissa esiintyvät Koria Kitten Riot ja Aino Venna. Ennen siirtymistä Koskipuiston liepeille YO-talolla ehtii nostaa fiilistä TV Off:in tahdissa. Henry’s Pubin ilmaisessa Fullsteam-showcasessa esiintyvät Stockers! sekä mystinen Warriors, jonka yhdistäminen hiljattain ”Warriors”-levyn julkaisseehen Disco Ensembleen ei vaadi kummoisiakaan hoksottimia. Kannattanee jäädä kärkkymään, osuuko päättely oikeaan. Torstai päättyy Ilveksessä, jossa Warriorsin jälkeen ehtii nauttimaan vielä Karri Koiran aina yhtä viihdyttävästä setistä.

[youtube url=JU4cj10K70A]

Perjantai 19.10.

Monipuolisen perjantain työjärjestykseksi on pakko tarjota kaksi vaihtoehtoista ratkaisua: toinen hieman (post) rock-henkisempi, toinen indiediskoilijoille.

[youtube url=QRG2_80miPE]

Ensinmainittu starttaa YO-talolta puoli yhdeksän maissa, jossa Backstage Alliancen tapahtumassa esiintyvät alkuillasta Black Twig, Murmansk ja hollantilainen Death Letters. Mainiota, rouhevaa rockia kaikki tyynni. Tästä matka jatkuu rautatieaseman tuolle puolen, kun Klubin vieressä Telakalla esiintyvät Solitin ja Lionheartin iltamissa mm. All Will Be Quiet ja Delay Trees. Näiden välissä sopii vaikka käydä Klubilla ihastelemassa French Filmsin livekuntoa.

Tanssittavampi ohjelma pitää sisällään Pakkahuoneella illan avaavan Jori Hulkkosen uuden Sin Cos Tan -projektin, sekä Doriksessa esiintyvät The Wha’s ja Poko Cox -ryhmät.

Molemmat illat on mahdollisuuksien mukaan hyvä päättää The Sounds -yhtyeen jäsenten dj-settiin Klubilla, jonka on määrä alkaa aamuyöstä kello 2:n jälkeen.

Lauantai 20.10.

[youtube url=wohJSPPaRfU]

Lauantain ohjelmisto sisältää sekalaista materiaalia metallista Memphis-räppiin; edellisillan aiheuttamaa kivistystä voi lievittää  Jukka Ässän keikalla Artturissa, vaikka sieltä tuleekin hitusen kiire Klubille Jess And The Ancient Onesin keikalle, joka kuitenkin on varmasti kiirehtimisen arvoinen. Koska parempaakaan tekemistä tuskin on, voi Jessin ja tallinnalaisen rumpu-basso-duon Talbotin välissä tsekata Saran Pakkahuoneen puolella. Ennen siirtymistä YO-talolle puolenyön maissa, voi aktiivisemmat matkan varrella tarkistaa esim. Barry Andrewsin Diskon Doriksessa. YO-talolla on hyvä päättää Lost In Music -tapahtuma Nicole Willis & The Soul Investigatorsin sekä Eevil Stöön, DJ Kridlokkin ja Koksukoon kanssa.

[youtube url=OYPsQEgWvpk]

Festivaalirannekkeen kanssa liikkuvien kannattaa muistaa, että klubeille pääsy onnistuu sillä edellytyksellä, että niissä vielä tilaa on. Näin ollen loppuillan kapakoihin kannattaa pyrkiä ajoissa ja pitää baarihyppely minimissään puolenyön jälkeen, noin perstuntumalta veikattuna. Koko tarjonta tapahtuman kotisivuilla www.lostinmusic.fi.

BONUS: Sunnuntai 21.10.

Lost In Musicin ”ulkopuolisena” tapahtumana esiintyy Pakkahuoneella sunnuntaina kanadalainen Billy Talent.

Soittolista

Kokosimme myös kattavan soittolistan tapahtuman esiintyjien ajankohtaisesta materiaalista. Se on oikeasti hyvä, kannattaa tsekata!

[spotify uri=spotify:user:lammaszine:playlist:667z6j1xJkcHJ1F0NxsguX style=none]

Kasper Mårtensonin progesuosikit

Barren Earthin kosketinsoittaja Kasper Mårtenson listasi kymmenen progesuosikkiaan Lampaan lukijoille ja avaa samalla koukeroisen musiikkityylin sielumaisemaa meille yksinkertaisimmillekin kuulijoille.

Spotify URI
HTTP-linkki
[spotify uri=spotify:user:lammaszine:playlist:7Fe2FtaKUlCDdhNo9vMXrS]

1. Yes: America (täyspitkä versio, 1972)

– Yes on niitä harvoja bändejä, jotka ovat onnistuneet luomaan aivan omanlaisensa musiikkityylin. Vaikutteita heillä tietysti on paljonkin, mutta lopputulos on silti aina vain Yesiä. America-biisillä bändi on ultimaalisella huipullaan: virtuoosimaista soittoa, oivaltavaa näkemystä, alituista eteenpäin menemistä ja uuden etsimistä. Biisi on alun perin Simon & Garfunkelin, mutta tässä se on sovitettu varsin uuteen uskoon.

2. Van der Graaf Generator: A Plague of Lighthouse Keepers (1971)

– VdGG:n sielu on aina ollut laulaja Peter Hammill, joka sanoittaa ja suurimmaksi osaksi myös säveltää kaikki yhtyeen kappaleet. Hammillin maaninen laulutyyli ja kabbalistiset sanoitukset onnistuvat parhaimmillaan loihtimaan esiin hyvinkin mystisiä ja apokalyptisiä visioita. VdGG:n tuotannon kirkkain timantti lienee tämä 23-minuuttinen, 10-osainen eepos, jossa kitaristina vierailee Robert Fripp.

3. Emerson, Lake & Palmer: Knife-edge (1970)

– Tässä biisissä Keith Emerson demonstroi varsin vakuuttavasti, että myös urkuri voi olla rocktähti. Samalla käy selväksi myös se, että kaikki bändit eivät edes kaipaa kitaristia.

4. Gentle Giant: The Advent of Panurge (1972)

– Moderni klassinen musiikki, madrigaalilaulu, avantgarde-jazz, ja rock samassa, näppärässä paketissa. Moni Gentle Giantin biisi, tämä mukaan lukien, on kuin eräänlainen minikokoinen Bohemian Rhapsody.

5. Genesis: The Cinema Show (Seconds Out -live, 1977)

– Yksi Genesiksen parhaita biisejä. Tämä liveversio pesee alkuperäisen, näin siitäkin huolimatta, ettei Peter Gabriel ole tässä enää läsnä. Biisin jälkimmäisen puoliskon 7/4-rytmi antaa oivallisen temmellyskentän kahdelle rumpalille (Phil Collins ja Bill Bruford), joiden häikäisevä yhteissoitto miltei varastaa huomion Tony Banksin synasoololta.

6. Caravan: Nine Feet Underground (1971)

– Ns. Canterburyn koulukunnan edustajan Caravanin soundissa oli mukana aivan omanlaistaan pastoraalisuutta. Kosketinsoittaja Dave Sinclairin urkutyöskentely hakee sielukkuudessaan vertaistaan. Hänen lyömättömäksi osoittautunutta fuzz-hammond-wahwah-soundia on häpeilemättä hyödynnetty myös parissa Barren Earth -biisissä, tosin luonnollisesti hieman erilaisessa kontekstissa.

7. Tasavallan Presidentti: Last Quarters (1972)

– Biisin selkärangan muodostaa kauniinhaikea, leslien läpi soitettu kitarariffi, joka lienee Jukka Tolosen paras. Pressa ei kalvennut lainkaan vertailussa ulkomaisiin bändeihin.

8. Pekka Pohjola: Ensimmäinen aamu (1974)

– Sana ”proge” ei välttämättä tee oikeutta Pekka Pohjolan musiikille, sillä hän oli musiikillisesti niin oma lukunsa, ja yksin omissa sfääreissään. Pohjolan musiikkiin toki sisältyy progemaisia juttuja, mutta siellä on myös paljon muuta. Kuitenkin, vaativa progefani nyökytellee päätään hyväksyvästi tämänkin biisin tahdissa, ja sen sisältämissä lukuisissa eri tahtilajeissa.

9. Jethro Tull: The Witch’s Promise (1970)

– Tämän biisin aikoihin Ian Anderson kumppaneineen alkoivat enemmänkin hyödyntämään folk-elementtejä, ja klassinen Tull-soundi alkoi olla tosiasia.

10. Kansas: Point Of Know Return (1977)

– Listan ainoa amerikkalaisedustaja, ja tämäkin hyvin brittivaikutteinen. Siitä mielenkiintoinen progebiisi, että tämän kertosäkeessä on jenkkityylille uskollisena tietynlaista ”kaikki mukaan” -asennetta. 15/8-tahtilajissa tietenkin.