Avainsana-arkisto: Sorkka

Joulukuu 2012

Kuukauden demo

[listitems style=article align=left item=15006]

Erityismaininnat

[listitems style=article align=left item=14979]
[listitems style=article align=right item=15003]
[listitems style=article align=left item=15002]

Muut

[listitems style=article align=left item=14978]
[listitems style=article align=right item=14982]
[listitems style=article align=left item=14999]
[listitems style=article align=right item=15001]
[listitems style=article align=left item=14983]
[listitems style=article align=right item=14792]
[listitems style=article align=left item=14781]
[listitems style=article align=right item=14790]

Huhtikuu 2012

Kuukauden demo:

Keoma – The Journey

Erikoismaininnat:

Cult Of Endtime – Nuclear Witch
Sorkka – Toinen jae

Muut:

Alasin – Yksinäisyydenpelkääjät
Cawl – Inner Transition
Cry of Pain – Dead Rockstar
Drumsö – O
EWC – She Walks Alone
Mind Mirror / Liquid Society – Fifteen Years / Escape
Rajatapaus – Mieleni murtakaa / Räjäytyskuva
Riutta – Huomenna hän tulee / Kuvasta kadonnut
So Long Sisters – Karma Collapse / One Minute

Sorkka – Toinen jae

”Sorkka”-nimen kuultuani hätkähdin. Hämmästykseni ei johtunut yhtyeen musiikista, vaan sen nimestä. Kun Sorkan ”Toisen jakeen” sitten laittoi soimaan, aiheutti se toisen hätkähdyksen. Sillä kertaa se johtui ihan puhtaasti musiikillisista ansioista.

Suomeksi biisinsä vääntävä Sorkka on tehnyt tälle kiekolle neljä sangen hyvin päälle vyöryvää melometallirykäystä. Sorkassa kuuluvat hyvin paljon Göteborgin merkityksellisimmät melodeath-bändit, vaikka samojen bändien vaikutus on kuulunut ns. modernissa suomimetallissakin. Sorkassa tosin kuuluu selkeämmin esimerkiksi vanha Dark Tranquillity, mutta arvatenkin eräät verraten suosituiksi nousseet metallibändit ovat olleet Sorkan innoittajina. Laulaja on hakenut ääneensä Rainer Nygårdia Diablosta, vaikka muuten Sorkka vetääkin ronskimmin ja nopeammin kuin tuo muutama vuotta sitten valtakunnan puhutuimpiin metallibändeihin lukeutuva kalajokelaispoppoo.

”Toinen jae” on keskivertometallidemoa tyylikkäämmin ja paremmin tehty, aina soundeja myöten. Sorkan käyttämät elementit ovat hyvässä balanssissa keskenään, ja onnistuvatpa vielä generoimaan hyvin takertuvia biisejäkin. Ehkäpä tästä bändistä kuullaan vielä.

Sorkka – Ensimmäinen jae

Kaiken maailman kulkueläintautien aikakaudella Hangman-yhtyeen jämistä nousseen Sorkan nimestä huokuu hieman ylimääräistä kauhua. Kovin hilpeää ei joukkion mustanpuhuva suomimetalli ole kyllä muutenkaan, vaikkei missään kirkkonpoltto- tai saakelipalvonta-aikeissa liikkellä ollakaan. Avausraita Typeryys potkii erittäin hyvin, mutta kakkosbiisistä alkaen törmätään bändin pahimpaan puutteeseen. Monotoninen puoliörinälaulu alkaa puuduttamaan hyvin nopeasti, eikä se tue parhaalla mahdollisella tavalla monipuolisia kappaleita, joiden rauhallisempiin välikohtiin toivoisi vähän kevyempää tulkintaa.

Vajaan vuoden ikäiseksi Sorkalla on soitannollisesti ajateltuna hyvin (liha)pullat uunissa, mutta eihän vanhoilta tekijöiltä voi muuta odotaakaan. Musiikin yleisilmeen tiivistämisessä on sen sijaan vielä tekemistä. Jotain bändi tekee kuitenkin oikein, koska avausraidan lisäksi Pää irti tarttuu muutaman kuuntelukerran jälkeen.