Avainsana-arkisto: SMC Lähiörotat

Rottaliittouman kimppalevyltä esimakua

Notkea Rotta ja SMC Lähiörotat julkaisevat pitkään odotetun split-EP:nsä alkuvuodesta 2014. A-puolen tuotannosta vastaa Notkea Rotta Allstars ja B-puolen on tuottanut SMC:n hovituottajat K.V.N & Lobo.
Full House Records julkaisee levyn mp3-latauskoodein varustettuna 10″ vinyylinä, jota painetaan ainoastaan 666 kappaletta. Hätäisimmät voi tilata lätyn jo ennakkoon Full House Recordsin nettikaupasta.

Biisilista:
A-puoli
1. Rottaradio
2. NRSMC
B-puoli
1. Elämäntapa

www.facebook.com/notkearotta
www.facebook.com/skatemaniacs
www.facebook.com/kvnlobo
www.fullhouserecords.com

Full House Records täyttää juhlavat 15 vuotta

Vuonna 1997 helsinkiläisestä Jump Inn -baarista alkunsa saanut hardcorelle ja muulle mielestään hyvälle undergroundmusiikille omistautunut levy-yhtiö ja keikkajärkkääjä Full House Records täyttää tänä vuonna 15 vuotta, jota juhlistetaan livemusiikin ja kaikkien aikojen julkaisuvuoden merkeissä.

Full House Recordsin ensimmäinen julkaisu näki päivänvalonsa kesällä 1998, kun puljun perustajan perustaja Kristian Liljelundin Down My Throatin seitsentuumainen single ilmestyi. Siitä lähtien julkaisujen ja iltamien järjestämistahti on ollut maltillisen säännöllinen, juhlavuoden kunniaksi on luvassa kahdeksan julkaisua – enemmän kuin minään vuonna aikaisemmin. Kuluvuna vuonna on jo ilmestynyt Cutdownin uusi ”Harsh Reality” -seiskatuumainen, uudet täyspitkät on luvassa puolestaan niin Ratfacelta (kesä) kuin St.Hoodiltakin (syksy). Uusia kiinnityksiä yhtiön rosterissa ovat niin ikään täyspitkät julkaisevat One Hidden Frame (kevät) ja Foreseen (syksy). Myös alusta asti remmissä ollut Bolt julkaisee toukokuussa uuden albuminsa yhteistyössä Full Housen kanssa. Pari vuotta sitten alkanut yhteistyö SMC Lähiörottien kanssa saa myös tänä vuonna jatkoa, ensin splittilevyllä Notkean Rotan kanssa, ja myöhemmin ilmestyvän uuden kokopitkän muodossa.

[youtube url=Uxcugx-F5Lc]

Syntymäpäiviä juhlitaan perjantaina 31.5. Tavastialla ja Semifinalissa. Illan aikana esiintyy kahdeksan bändiä, joista neljä Tavastian ja neljä Semifinalin puolella. Tapahtuma toimii samalla kahden levyn julkaisujuhlana; vuonna 1997 perustettu Bolt julkaisee neljännen pitkäsoittonsa ”True Colors” ja melodista hardcorea soittava lappeenrantalainen One Hidden Frame uuden levynsä ”The Water Seems Inviting”. Tapahtumassa nähdään myös muut Full Housen ajankohtaiset artistit SMC Lähiörotat, Ratface, Cutdown, St.Hood, Kill the Curse ja Foreseen.

Full House Records 15 vuotta
Pe 31.5.2013 Tavastia & Semifinal, Helsinki

Tavastia: SMC Lähiörotat, Ratface, St.Hood, Cutdown
Semifinal: Bolt, One Hidden Frame, Kill The Curse, Foreseen

Liput 10 eur + toimituskulut, ovelta 12 eur.

www.fullhouserecords.com
facebook.com/fullhouserecords

Rottafest syyskuussa The Circuksessa

Itä-Helsingin lähiöiden sanomaa kymmenen kesää levittänyt rap-artisti Notkea Rotta järjestää yhtyeineen historian ensimmäisen Rottafestin. Rottamainen klubifestivaali pidetään Helsingin The Circuksessa perjantaina 14. syyskuuta. Täydellä livebändillä esiintyvän Notkean Rotan lisäksi Rottafestin menossa ovat mukana SMC Lähiörotat, Raimo ja Ässä, Tuomio & Kone, Setä Koponen, Petos ja Bogolo Street Band.

Uusimman ”Notkea Rotta” -albumin myötä Rotta on nähty kovan livebändinsä kanssa festarilavoilla pitkin kesää, ja juhlistaa kotikaupunkiin paluuta ennätyspitkällä ja vierailijoita pursuavalla keikalla. Rottafestissä on mukana myös Helsingin Seudun Liikenne, joka tarjoaa tapahtumailtana 50 ensimmäiselle ilmoittautuneelle ilmaisen kuljetuksen Itäkeskuksen Tallinnanaukiolta The Circuksen läheisyyteen Kampin Narinkkatorille. Rottabussiin voi ilmoittautua osoitteessa www.notkearotta.com.

ROTTAFEST – Notkea Rotta vierainaan SMC Lähiörotat, Raimo ja Ässä, Tuomio & Kone, Setä Koponen, Petos, Bogolo Street Band ja DJ Njassa.
Pe 14.9.2012 The Circus, Helsinki.
Liput 14 eur + toimituskulut, ovelta 16 euroa.

www.notkearotta.com

SMC Lähiörotat julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa kesäkuussa

Kotiseuturakkaudesta ammentavasta räpistä ja musiikkivideoistaan parhaiten tunnettu sekalainen lauma kaikennäköistä sakkia Helsingin lähiöistä eli SMC Lähiörotat (ent. Hoodrats) julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa ”Raffii suomi-flättii” keskiviikkona 15.6. Levyn julkaisusta vastaa Full House Records, ja levynjulkkareita vietetään Tavastialla perjantaina 17.6. kera Ratfacen, Eevil Stöön ja DJ Kridlokkin.

Jo ennen odotettua debyyttialbumiaan SMC Lähiörotat eli Juno, Eräkoira, Avionin Prinssi, ThonoSlono, TuplaJugi sekä K.V.N & Lobo on niittänyt mainetta erityisesti supersuosituilla musiikkivideoillaan, joista ”Lähiörotat skujaa” -video on kerännyt jo lähes kaksi miljoonaa ja ”SMC Hoodrats” lähes puolitoista miljoona katselukertaa. Kokoonpanon tuorein video, n. kuukausi sitten julkaistu ”Yks risti kaks” on sekin jo kerännyt n. sataviisikymmentätuhatta näyttöä, vaikka se joutui YouTuben sensuuriin. Ryhmä on ehtinyt myös villitsemään loppuunmyytyjä saleja sekä lämmittelemään viime vuonna Suomessa vieraillutta rapin kulttinimeä Wu-Tang Clania.

K.V.N & Lobon tuottama CD sisältää 8 biisiä tiukkaa sanaa lähiöelämästä. Levyllä kuullaan myös lukuisia vieraita, kuten Asa, Jodarok ja Notkea Rotta. CD:n kylkiäisenä, Pablo Filmisin tuottamalta DVD:ltä löytyvät kolmen musiikkivideon lisäksi skeittausta, maalausta ja muuta asiaan kuuluvaa sälää. Levy julkaistaan myös vinyylillä, jolta löytyy Ratfacen Boltin Tane ja Notkea Rotan tähdittämä bonusbiisi. 500 kappaleen vinyylipainos ilmestyy kolmessa eri kuosissa, albumista julkaistaan myös uskollinen C-Kasetti, jota kaupataan kädestä-käteen ympäri hoodeja.

Biisilista:
1. Northside Nagetti
2. Lähiörotat skujaa (feat. Notkea Rotta)
3. Lahden Sininen (feat. El Maestro, Raikka)
4. Mihin vaan meet (feat. Jodarok)
5. Huudeilta huudeille (feat. Aqustiikka)
6. Raffii Suomi-flättii (feat. Asa, HenryWho?, Ameeba)
7. Liukuhihna (feat. Rohtori, Paula Latzo)
8. Yks Risti Kaks (feat. Raimo)
9. Totuus löytyy paskasta (feat: Ratface, TaneBOLT, Notkea Rotta) [vain vinyylillä]

[youtube url=qeokdCLoPb0]

www.facebook.com/skatemaniacs
www.fullhouserecords.com