Avainsana-arkisto: SCW

Kesäkuu 2011

Kuukauden demo
Backstabbing Bastard – Shipwrecked

Erikoismaininnat

ArchiTorture – Circle of Aggression
Famine Year – Demo MMXI
SCW – Black Friday

Muut:

Amputory – Promo 2010
Daimon – Reasons
Jerry Kannu & Lentopetroolit – Eepee #1
The Memphis 77 – Licks to Please
Tarnished Quintet – Promo 2010
Ten For None – Out From the Dark

Tsekkaa myös kesäkuun demorääkin MySpace-soittolista!

SCW – Black Friday

Ristiinan historiallisilta asuinsijoilta kumpuaa myös punkin rytkettä, esimerkiksi uuden EP:nsä ”Black Friday” hiljattain julkaisseen SCW:n toimesta. Mutta vaikka Etelä-Savossa ainakin noin maantieteellisesti sijaitaan, henkisesti tämä on kuitenkin lähempänä rempseitä karjalaisia kuin kieroja savolaisia; Anal Thunderia, Rejectedia ja sen sellasia.

”Black Friday” on peruspunkkia, ja hyvä niin. Melodiat kohtaavat räkäisyyden, luoden ainakin itselle niin kovin mieluista möykkää. Laulupuoli hoidetaan ilmeisesti kolmeen pekkaan kaikkien kielisoittajien kesken, ainakin tämä vokalistointiin vaihtelua tuo, vaikka levyn johdonmukaisuus ehkä hiukan kärsiikin. Levyn avaava nimiraita Black Friday on sävellyksenä hyvin tasapainoinen ja mallikas suoritus, mutta oma suosikki on (yllätys) kauhoisa katupunk-anthem Good Old Times. Ihan kuin PTK:n Aape laulaisi mukana? Jos erehdyn henkilöstä, tätä vokalistia voisi kuulla vähän enemmänkin?

Parin vahvan biisin rinnalla on muutama keskinkertaisempi tekele, nämä kun saadaan balanssiin, niin kyllähän tämän kehtaa kokeneempien kotimaisten katupunkkien rinnalle nostaa. PIF:illä levyä muuten mainostettiin ihan oikeana julkaisuna 7 euron kappalehintaan, mutta itselläni on ainakin enemmän demoa muistuttava CDr-versio. Sanokaa nyt sit mihin osastoon tämä kuuluu?

SCW – Demo 2006

Mistä on SCW tehty: punk ja rock ja melodiaa. Niistä on SCW tehty. Joillekin nimet, kuten Bombshell Rocks, Anal Thunder, Wasted, Hasta La Vista Social Club ja Presley Bastards lienevät tuttuja. Samoilla vesillä myös tässä tapauksessa seilaillaan.

Ensimmäinen kipale on nimeltään Hate, joka perusmeiningillään rullaakin kivasti. Taustalauluina tulee whoo-oota, joka tosin kuuluu asiaan. Hatea seuraava, rento Where Ever You Are toimii avausta paremmin. Menosta juolahtaa mieleen hieman Evilsons tai From Here And On -albumin aikainen Bombshell Rocks, hot town and summer in the city. Varmasti oiva kaljotteluralli jos sellaista harrastaa. Demon päättävä Stop Thinking muistuttaa taasen hieman Suomen melopunk-kurkoja Anal Thunderia.

Ei tästä mitään pahaa sanottavaa keksi, mutta jotenkin itse en tästä saa otetta. Särmää kaivaittaisi lisää eikä räkä poskellakaan omaa pitämistäni vähentäisi. Toisaalta tällainen meno on mielestäni tarkoitettu kuultavaksi nimenomaan elävänä musiikkina, enkä lainkaan epäile bändin toimivuutta keikkatilanteissa. Jos joku edellämainituista nimistä on Sun Juttus, niin tokihan SCW:llekin kannattaa tilaisuus antaa. Myspacessa on demo kuultavissa kokonaisuudessaan, joten siellä saapi tutustua ja todeta kriitikon kirjoitelleen omiaan. Jälleen kerran.