Avainsana-arkisto: Särkyneet

The Pistones – Eyes Over the City

Kultaiselle 70-luvulle ja etenkin sen loppupuolelle kaihoaa pääkaupungin brittirokkareitten, The Pistonesin mieli. Heartburns-, Särkyneet-, Lehtivihreät- sekä Nollaseiska- yhteyksistä tutut Ise, Frank, Janne ja Maukka läväyttävät pöytään albumillisen juuri oikeilla aineksilla ryyditettyä katurokkia.

Pistonesin mukavan rosoinen saundi tuo mieleen etenkin vuoden 1978 saarivaltakunnan powerpop- ja mod revival -yhtyeet kuten esim. Chordsin, Purple Heartsin tai Merton Parkasin. Ja tietysti myös koko scenen äitibändin, The Jamin, miksei rokkaava saundi voisi olla peräisin Facesinkin levyltä. Niin Lontoota, niin Lontoota ollaan, että… ja kuitenkin positiivisessa mielessä! Mitään valtavaa megasuosiota ei tällä scenellä ole koskaan Härmässä ollut, vaan se on jäänyt lähinnä pienten tyylitajuisten piirien lempilapseksi.

Räyhäkkään melodiset sointukulut nostavat ihokarvat pystyyn heti alkutahdeista lähtien ja saavat selkäpiin väreilemään mielihyvästä. Juuri tältähän hyvän (nostalgisen?) rockmusan pitää kuulostaa! Trendit hevonkuuseen ja takaisin seitkytluvulle! Kitarasoolot ovat lyhyitä ja maukkaan tyylikkäitä, kahden komppikitaran yhteistyö on mehukasta, kuin myös komppiryhmän. Biiseissä on juttuja, koukkuja ja nyansseja. Parhaiten rymisee avausbiisi Pressure, eikä levyllä varsinaisesti huonoa lenkkiä olekaan.

Ihan täyteen pottiin eivät rahkeet valitettavasti vielä riitä vaan pientä miinusta tulee lauluosuuksien lievästä falskiudesta ja tekstien aavistuksen häiritsevästä fingelskamaisuudesta. Mieleen muistuu muinainen kotomainen mod-trio Lola Ego, joka teki vastaavan tyylistä kamaa suomeksi varsin vakuuttavasti. Lienee korjattavissa? Näillä ”evästyksillä” jäädään kuulolle erittäinkin kovin odotuksin. ”Yritetäänpäs vielä kerran, pojat! Kyllä se siitä lähtee…!”

[youtube url=nFuwCzvxRwI]

Särkyneet – Kaupungin kutsu


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/plugins/soundcloud-shortcode.php:41 Stack trace: #0 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/shortcodes.php(326): soundcloud_shortcode(Array, Array, 'soundcloud') #1 [internal function]: do_shortcode_tag(Array) #2 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/shortcodes.php(223): preg_replace_callback('/\\[(\\[?)(soundc...', 'do_shortcode_ta...', '<p>Ei sit\xC3\xA4 kov...') #3 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/plugin.php(235): do_shortcode('<p>Ei sit\xC3\xA4 kov...') #4 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/post-template.php(230): apply_filters('the_content', '<p>Ei sit\xC3\xA4 kov...') #5 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/themes/twentyfourteen/content.php(57): the_content('Jatka lukemista...') #6 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/template.php(564): require('/var/www/fs1/0/...') #7 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/template.php(521): loa in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/plugins/soundcloud-shortcode.php on line 41