Avainsana-arkisto: Sairio

Rikoslaki – S/t

Eihän siitä ole edes kahta vuotta, kun Sairion (=idyllinen omakotitaloalue Hämeenlinnassa) gangsterit julkaisivat ensimmäisen seiskatuumaisensa. Sen jälkeen julkaisuja onkin tullut jo kourallinen, ja joukon jatkoksi pärähtää vielä pitkäsoitto. Ahkeria juippeja nämä jätkät ainakin ovat, ja ilmeisesti vielä punkkinsa tunnollisesti kuunnelleita.

Rikoslaki iskee pöytään kaksitoista pykälää, joista jotkut ovat uusia, jotkut taas ovat tuttuja jo pikkulevyiltä. Rikoslaki jatkaa hyväksi havaitsemallaan linjalla, eli reippaan 77-henkisen, hieman action-viritteisen punk rockin soittamista. Ypö-Viidet, Kollaa Kestäät, Ratsiat sun muut ovat yhtyeen soundin kulmakiviä. Vanha ”Hämeen hitaat” -kuvaus ei sovellu Rikoslakiin, kun yhtyeen debyyttialbumi ei kellota edes puolta tuntia, ja sinä aikana Rikoslaki myllyttääkin melko reippaasti ja tehokkaasti. Biisit ovat yksinkertaisia ja perinteisen kaavan mukaan eteneviä. Mitään uuttahan Rikoslaki ei sinänsä tee eikä ilmeisesti siihen pyrikään, mutta yhtyeellä on kuitenkin oma otteensa.

Hämeenlinna on umpitylsä paikka, mutta ”Rikoslaki” on mielenkiintoinen ja jo ensimmäisellä kuuntelulla helposti lähestyttävä levy. Muutama filleribiisi on kyllä mukana ja itse haen punkiltani muutakin kuin vain yksinkertaisia (vaikkakin iskeviä) kertosäkeitä, joten kirkasta kymppiä levytys ei täältä nyt saa. Perinteisen punk rockin ystävien kannattaa kuitenkin noteerata yhtyeen olemassaolo.

[youtube url=CG1LcioVcmU]