Avainsana-arkisto: Ringworm

Ringworm LPRHC Festeille

Pari vuotta sitten paluun tehnyt, jälleen hieman uudistuksia kokeva LPRHC Fest järjestetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Lappeenrannassa. Huhtiniemen pallokentälle muuttavan festarin pääesiintyjäksi on kiinnitetty ensimmäiselle Suomen keikalleen saapuva yhdysvaltalainen hardcore/thrash metal -bändi Ringworm. Jo yhdeksänkymmentäluvun alussa Clevelandissa perustettu kulttibändi julkaisi maaliskuun puolivälissä Relapse Recordsin kautta uuden albumin ”Hammer of the Witch”.

Muita tässä vaiheessa vahvistuneita esiintyjiä ovat mm. The Heartburns, Become a Threat, Kivesveto Go Go, Petos ja Ydinperhe. Lisää esiintyjiä tullaan julkistamaan pitkin kevättä pian avautuvilla nettisivuilla.

[youtube url=pqnlFcELKrU]

LPRHC Fest 1.-2.8.2014
Huhtiniemen pallokenttä, Lappeenranta

Vahvistuneet esiintyjät: Ringworm (usa), Become a Threat, Hammertime, The Heartburns, Kivesveto Go Go, Petos, The Prostidudes, Relentless, Ydinperhe

Liput ennakkoon alk. 52,50 euroa / 2 pv, portilta 55 euroa / 2 pv. Ennakkoliput tulevat myyntiin maanantaina 17.3.

www.lprhcfest.com

Ringworm – The Promise

Clevelandilaisen Ringwormin ensimmäinen täyspitkä julkaistiin jo vuonna 1993 ”The Promise” -nimellä, ja on nyt saanut arvoisensa uusintaversion muutamalla demobiisillä ja harvinaisuudella, sekä tuttuun Bannon-tyyliin hienolla digipakkauksella terästettynä.

Albumille on vaikea antaa totuudenmukaista arviota, kun se näin julmasti on poistettu aikakontekstista. Moni asia hardcoressa on muuttunut 90-luvun alusta, eikä sitä sovi unohtaa levyä kuunnellessa. Remasteroinnista huolimatta saundit ovat ajan hengen mukaan pelkistetyn raa’at, siitäkin huolimatta ”The Promise” on musiikillisesti uskomattoman ajankohtainen levy vielä kymmen vuoden jälkeenkin. Verkkaisesta julkaisutahdistaan ja rikkonaisesta menneisyydestään huolimatta Ringworm on eittämättä ollut omalta osaltaan luomassa pohjaa nykyajan metalcore vääntäjille. Integrityn vanavedessä bändi toi raikkaita uudistuksia mukanaan yhdistäen taitavasti tuon ajan hardcore ja thrash/metalli vaikuttajia, kuten Cro-Magsia ja Anthraxia.

Pari vuotta ennen levyn ensijulkaisua nauhoitetut demot tuovat mukavan bonuksen levylle, mutteivät tarjoa musiikillisesti mitään sen ihmeellisempää. Vaikka biisit ovatkin joskus olleet käänteentekeviä lajissaan, ei ne nykypäivän hemmotelluille kakaroille tarjoa mitään ihmeellistä. Tätä albumia voisi suositella 90-luvun alun trässin ystäville tai todelliselle Ringworm fanille. Kannataa myös tarkistaa, jos kiinnostaa mistä homma on lähtöisin ja mihin lähes kaikki metallisempi hardcore nykyään perustuu.

Ringworm – Birth Is Pain

Aarghh!!! Mitä hittoa tästä nyt sanois?? Ringworm muistuttaa kovin paljon vanhaa Integrityä, mikä ei liene suurikaan ihme, onhan bändissä mukana myös Integrityyn osallisina olleita muusikoita. Jopa laulaja muistuttaa kovasti Dwidiä. Bändi onnistuu luomaan omanlaatuisen yhdistelmän entisajan raakuutta ja nykypäivän Slayer-ihannointia, joka ilmenee mm. parin hienon kitarasoolon ominaisuudessa. Tämä monimutkainen paketti vaatiikin kovaa työstöä kuulijan taholta, levy ei aukene helpolla. Hitto, en nyt keksi mitään sen järkevämpää puimista, Salatut Elämätkin alkaa ihan justiinsa. Ihan tiukka levy, ostakaa pois.