Avainsana-arkisto: Ravage Ritual

Kuuntele uusi Ravage Ritual -biisi

”The open mouth of the abyss is waiting to swallow you.”

Synkemmän puoleisen hardcoren nimeen vannova Ravage Ritual julkaisee debyyttialbuminsa ”Soul Eater” vinyyliformaatissa elokuun 29. päivä. Lammas Zine tarjoaa lukijoilleen esimakuna tulevasta uuden ”Gehenna”-kappaleen, joka on kuultavissa alla.

Seinäjoella 2011 perustettu Ravage Ritual on keikkaillut viime vuodet tiiviisti, ja hioutunut usean pienjulkaisun kautta sen verran jämäkkään kuosiin, että pieteetillä työstetty täyspitkä on valmis julkaistavaksi elokuun lopussa.

”Soul Eater” on yhtyeen itsensä muodostama tulkinta hardcoresta, johon jokainen jäsen on tuonut oman lisänsä. Vaikutteita ei ole edes yritetty piilotella ja musiikillisista juurista ollaan ylpeitä. Lopputulos onkin äärimmäisen synkkä ja raskas paketti.

”Soul Eater” -biisilista:

1. Enslaved
2. Fortress

3. Devourer of Souls

4. Dwell

5. Death Worship

6. Blood Lust

7. Absent Sun

8. Gehenna

9. Silence

DISKOGRAFIA
Demo ’11 (Roisto, 2011)

Revival EP (omakustanne, 2012)

Ravage Ritual/Teething split 12” (Noizeland/Tu Pa Tu Tu Pa/Odio Sonoro, 2013)
Soul Eater LP (Swarm Of Nails/Sell Your Soul/I For Us, 2014)

ravageritual.fi
www.facebook.com/ravageritual

Ravage Ritual ja Teething pysähtyivät Hervannassa

Hervanta tiistai-iltana, uhka vai mahdollisuus? Uhka, jos soittoajat ovat samanlaiset kuin viikonloppuisinkin. Keskiviikosta tulisi limainen päivä, mutta se sai olla pieni hinta siitä että tiistaina sai viihtyä ja bailata kuin mikäkin mieletön eläin. Ravage Ritualilla oli päivärytmi todennäköisesti vielä sekaisemmin kuin omani, kun bändi oli ottanut jo hieman varaslähtöä soittamalla parin muun nimeltämainitsemattoman käppäbändin kanssa Hyvinkäällä, siinä missä Teething saapui Suomeen vasta sunnuntaiksi.

Karavaani pysähtyi myös Tampereen Varjobaariin, jossa yleisöä viihdytti myös paikallinen Rankka Päivä -niminen orkesteri, joka sai aloittaa nämä kekkemot. Yhtyeen nimestä en ole päässyt vielä ihan täysin yli, nimi kun viittaa enempi perinteiseen punk rockiin, siinä missä se todellisuudessa on riuskaa hardcorea, olematta äijää muttei myöskään pulttitakkia. Bändi soitti ensimmäisen keikkansa pitkän tauon jälkeen ja uudella kokoonpanolla, joka vaikuttaisikin olevan erittäin hyvä, bändin edellistä inkarnaatiota vähättelemättä. Yhtyeellähän on jo hyviä biisejä, ja kyllä siitä varmasti jotain vielä tuleekin. Luultavasti ainakin, jos tyyppien muut bändit eivät rokota Rankan Päivän päiviä liikaa.

Rankka Päivä
Rankka Päivä

Ravage Ritual, jota joku on joskus jossain sanonut ”Pohjanmaan Trap Themiksi”, soitti seuraavaksi. Yhtye on kuulemma soittanut elinaikaansa nähden ihan järjettömän määrän keikkoja, mutta itse näin niistä vasta ensimmäisenä paria päivää aiemmin Hyvinkäällä. Näiden vetojen perusteella keikkakokemusta on ehtinyt aika hyvin jo kerääntyäkin, mikä näkyy sitten sellaisena varmuutena että uskalletaan poistua välillä lavaltakin. Levytetyssä muodossa Ravage Ritual ei ehkä ole täyteen potentiaalisena ja keikoistakin tuntuu tällä hetkellä muistavan vielä enemmänkin hyviä yksittäisiä osia kuin kokonaisia biisejä, mutta pidän hyvin todennäköisenä että bändistä kasvaa jos ei nyt iso niin ainakin laajemminkin tunnustettu tapaus.

Ravage Ritual
Ravage Ritual

Pääesiintyjäksi – mikäli sellaisista nyt voidaan tämmöisten pienempien kohdalla pahemmin puhua – oli isketty espanjalainen Teething, jonka kanssa Ravage Ritual on tehnyt splittiälpeen. Itse juhlakalua ei tosin myyntipöydällä vielä näkynyt. Musiikkinsa puolesta Teething pyöri jossain grindcoren ja d-beat-mallisen hardcoren (malliin moderni Disfear) välimaastossa, mutta heti kun huomasin kitaristin hyödyntävän iänikuista HM2-soundia, en ollut erityisen innostunut. Espanjalaisten vilpitön meno voitti kuitenkin nopeasti puolelleen, enkä muista nähneeni samanlaista myllytystä Varjobaarissa aiemmin. Paikkanahan Varjobaari on todella pieni ja kaikkea muuta kuin optimaalinen kunnon riehumiselle, mutta eipä se estänyt pitin syntymistä. Lasia särkyi tavanomaista enemmän ja räkää lensi. Keikkaa oli mukavaa katsoa, mutten tiedä saisinko bändistä paljoakaan irti levytetyssä muodossa. No, odotellaan sitä splittiä.

Hervanta tarjosi uhkaavista asetelmista huolimatta enemmänkin mahdollisuuksia kuin uhkia, kuten ylläolevasta jorinasta voi mahdollisesti päätelläkin. Viihdyin mestoilla ja heristin nyrkkiä, vaikka se piti tehdäkin vain Nikolain voimalla.

Syyskuu 2012

Kuukauden demo

[listitems style=article align=left item=14517]

Erityismaininnat

[listitems style=article align=left item=14450]
[listitems style=article align=right item=14515]
[listitems style=article align=left item=14463]

Muut

[listitems style=article align=left item=14518]
[listitems style=article align=right item=14452]
[listitems style=article align=left item=14514]
[listitems style=article align=right item=14303]
[listitems style=article align=left item=14503]
[listitems style=article align=right item=14449]
[listitems style=article align=left item=14447]
[listitems style=article align=right item=14510]