Avainsana-arkisto: prog

For The Imperium – S/t

”Tulimme pyytämään tyttärenne kättä ja puoli valtakuntaa”, ilmoittivat For the Imperiumin tanssivat ja soittavat pelimannit. Arvioitavan tuotoksen kansikuvasta päätellen eivät ilmeisesti saaneet, mutta jättivät ainakin soonisen sekasopan lattialle. Tapahtumapaikkana oli Twin Peaksista tuttu punainen huone, jossa kaikki puhuvat epäselvästi ja jonka nurkissa pyörivät hulluuden villakoirat.

”For the Imperiumin” lähtökohdat ovat suurin piirtein yhtä sekavat kuin tämän arviotekstin avausrivitkin. Kaaos on kyllä pysytellyt bändin mukana niistä ajoista, kun For The Imperiumin edellinen demo oli Lampaan arvioitavana. Bändin ensimmäinen täyspitkä piti kuunnelle hemmetin monta kertaa, ennen kuin siitä pystyi muodostamaan ensimmäistäkään järjellistä lausetta. Hankalaksi menee edelleen, kun yhtyeen metallista ja progesta ammentavaa, kaoottistakin meteliä pitäisi edes jotenkin analysoida. Paitsi ettei tämä nyt ihan niin kaoottista ole, bändi kun on kyennyt säilyttämään iskevyytensäkin, vaikka metallisen rymistelyn seassa on elektronisiakin elementtejä.

Sitten ”This is Chaos, Baby!” -demon For the Imperium ei ole varsinaisesti parantunut bändinä, mutta ei kyllä huonontunutkaan. Aluksi petyin hieman, kun levyltä puuttuivat ne edellisen demon kovisbiisit. Kyllähän jotkin ”For the Imperiumin” kappaleet alkavat erottua aluksi hieman puuduttavastakin kokonaisuudesta, mutta siihen menee pienoinen tovi. Summa summarum: For the Imperiumilla oli avaimet onnen punaiseen huoneeseen, se käänsi niitä lukossa ja ovi narahti auki. Ehkä saranat olivat hieman jäykät, mutta oven takana piileskellyt näkymä oli lopulta ihan miellyttävä.