Avainsana-arkisto: Parental Shock

Urban Unrest / Parental Shock – Split

Jos nyt keskitytään tiukasti ennen vuotta 1985 Ameriikan Yhdysvalloissa toimineiden bändien tuotantoihin, niin eipä niiden jalanjäljissä kulkevia yhtyeitä ole tässä maassa niin montaa, että niiden julkaisemiin levyihin oltaisiin hukkumassa. Tällä splitti-LP:llä kuitenkin kumarrellaan juurikin sinne 80-luvun alkuun kahden hieman nuoremman suomalaisbändin voimin.

Parental Shock on täysin uusi tuttavuus. Yhtyeessä kylläkin vaikuttaa samoja hemmoja kuin kuopatussa Drowning Nationissa, joten ainakin luulisi hemmojen hallitsevan tämänkaltaisen hösselin soittamisen. Ja niin he kyllä hallitsevatkin. Eikä yhtye edes kuulosta pelkältä Drowning Nation -jatkeelta. Tahti on hieman rauhallisempi ja ote melodisempi. Parental Shockin puoli oli vieläpä varsin lupaava, ja erityisesti I Can’t Handle It oli varsin hyvä biisi.

Urban Unrestin touhuja sen sijaan olen seurannut aktiivisemmin. Seiskatuumaisina julkaistut EP:t olivat molemmat helvetin hyvin toimivaa kamaa ja kesällä 2010 pienenä painoksena putkahtanut (ja arvatenkin lähinnä vain Kalliossa levinnyt) promo oli myös varsin pätevä. Odotukset Urban Unrestia kohtaan olivat siis kovat. Lunastaako tämä splitinpuolisko sitten odotukset? No, lunastaa, muttei varsinaisesti nosta rimaa ylemmäksikään. Yhtye ei ole menettänyt otettaan, kitarasoundi on vähäisemmälläkin särinällä helkutin hyvän kuuloinen ja Jay Urbanin huutolaulu on persoonallisen kuuloista, mutta yhtyeeltä on kuultu parempaakin. Toisaalta tämä splitti-LP on varsin luontevaa jatkoa Urban Unrestin aiempien teosten jatkeeksi ja Parental Shockille hyvä päänavaus.