Avainsana-arkisto: Parasite City

Parasite City – Minstrel’s Creed

Jo vuonna 2001 tallista lähtenyt Parasite City -niminen juna on pysähtynyt taas asemalle ja potkinut kyydistä pois uuden ”Minstrel’s Creed” -albumin. ”Minstrel’s Creed” sisältää suoraviivaista, melodista ja rehellistä katurockia, ei sen enempää tai vähempää.

Mitään ihmeellisiä kikkoja ei bändin esikuvien tavoin harrasteta, vaan yksinkertaisella ja uhmakkaalla räyhäävyydellä tallaillaan. Mutta Parasite Cityn katurock on jo sen verran rajua, että se uhkaa väljähtyä liian tutuksi ja turvalliseksi. Tietenkin se, että tämänkaltaisesta jyystöstä ei nykyään suoranaista pulaa ole, saattaa asiaan jotenkin vaikuttaa. Eikä tilannetta suoranaisesti paranna nasaaliääninen laulaja, joka ei kovin vakuuttavaa vokaalisuoritusta tee, joskin onnistuu kyllä kuulostamaan flunssaiselta Vince Neililtä.

En tosin yhtään epäile, etteikö tällainen liian kliiniseksi kuohittu rouhiminen toimisi paremmin livenä ja mieluiten pienessä nousuhumalassa. Kyllä ”Minstrel’s Creedilla” on jonkin verran biisejäkin, jotka toimisivat tuossa tilanteessa ihan hyvin, esimerkiksi Eye For an Eye. Tasaisen toimiva kokonaisuus jää tosin ruikuttamaan asemalle, toivotaan että seuraava Parasite Cityn julkaisu ehtii jonkun menestysjunan kyytiin.