Avainsana-arkisto: Mind Mirror

Lokakuu 2013

Kuukauden demo

[listitems style=article align=left item=16626]

Erityismaininnat

[listitems style=article align=right item=16577]
[listitems style=article align=left item=16636]
[listitems style=article align=right item=16501]
[listitems style=article align=left item=16622]

Muut

[listitems style=article align=right item=16624]
[listitems style=article align=left item=16634]
[listitems style=article align=right item=16638]
[listitems style=article align=left item=16630]
[listitems style=article align=right item=16628]
[listitems style=article align=left item=16620]
[listitems style=article align=right item=16632]

Mind Mirror / Liquid Society – Fifteen Years / Escape

Harrastavat ne rokkimetallibänditkin splittejä. Näin ovat tehneet suomalaiset Mind Mirror ja Liquid Society iskemällä yhteisen singlen tiskiin. Molemmat yhtyeet ovat Seinäjoelta, ja single näyttää että Seinäjoellakin osataan metallihommat.

Mind Mirror vieraili tällä palstalla hetki sitten, eikä se saanut erityisen innostunutta vastaanottoa. Nyt mukana on vain yksi biisi, joka on näin kuulosteltuna parempi kuin ne bändin omalla demolla olleet biisit. Yhtye ei ole persoonallisuutta saanut vielä juurikaan lisää ja meininki huitelee muutenkin keskinkertaisuuden limbossa, mutta kehittymiskykyisyytensä Mind Mirror kuitenkin osoittaa.

Liquid Societya ei ole tarjolla sen enempää. Itselleni tämä bändi on tyystin tuntematon tapaus, ja äkkiseltään yhtye kuulostaa prikulleen samalta kuin Mind Mirrorkin. Tosin sillä erotuksella, että Liquid Societyssä on naislaulaja ja yhtye on selkeämmin jossain Göteborg-hevin ja Nightwishin välimaastossa, tosin ilman rääkylaulua tai ylenpalttista satumaisuutta. Hölmöllä, viikonlopunviettotapoihin viittaavalla nimellä kulkeva kuusikko tekee ensivaikutelmaa monipuolisempaa musiikkia, muttei sentään räjäytä pankkia.

Kummallakin bändillä on toisistaan erottuva otteensa, vaikka ihan valtakunnallista eliittiä ne eivät edusta. Ainakin ne toimivat toinen toisensa tukena.

Mind Mirror – Daily Dose

Seinäjoen Mind Mirror ei ole varsinaisesti tekemässä mitään paluuta menneeseen ensidemollaan ”Daily Dose”, vaan on nimenomaan nykyajan tuote. Mind Mirror on kuitenkin sanonut reippaasti ”ei” monelle nykyajan motkotukselle, kuten liialliselle rukkaamiselle ja autotunelle. Yhtyeen musiikki on kyllä modernia, mutta nimenomaan biisien ehdoilla. Mind Mirrorin vaikuttajista löytyy Sentencedia ja Katatoniaa, joten perisuomalainen ahdistus ja mollivoittoisuus on taattua, varsinkin jos lyriikkapuolella käsitellään sitä perinteistä ”ahdistus, valheet ja särkyneet unelmat” -osastoa.

Mind Mirrorin suurimmaksi synniksi koituu se, ettei sillä ole lopulta kovinkaa paljoa tarjottavaa mielelle. Mind Mirrorin mätke ei tartu, vaan lähinnä katoaa muistista melkein heti sen jälkeen, kun demo on ehtinyt soida läpi. Yksikään neljästä kappaleesta ei erotu niin positiivisessa kuin negatiivisessakaan mielessä, mutta tämänkaltaisessa musiikissa tarttuvuus ei olisi lainkaan pahitteeksi. Sillähän alan pioneeritkin hyvin pitkälti pelasivat. Options -kappale tosin viestii Mind Mirrorin olevan kykenevä siihenkin, mutta kypsyttelyä tarvitaan vielä, varsinkin kun Mind Mirrorin kaltaisia yhtyeitä puskee jokaisesta kirkonkylästä.