Avainsana-arkisto: Mental Problems

Mental Problems

Mental problems on kolmen häiriintyneen oloisen tamperelaisen nuoren miehen muodostama helvetin hyvä, räkäinen & sormeton autotallipunkbändi, jonka jäsenet ovat vaikuttaneet tai vaikuttavat edelleen bändeissä kuten Teenage Maniacs, Nigger Russians, The Pill Poppers & The Bad Caesars…ja koska bändin keikoilla on kuultu kovereina esim. Oblivians & Urinals -merkkisiä orkestereita, oli jutun tekeminen selviö. Mitään julkaisua bändiltä ei ole vielä ilmestynyt, mutta bändin voi tsekata livenä seuraavan kerran perjantaina 27.11. Helsingin Lepakkomiehessä Panic-klubilla…kyseli Teemu, vastaili Matti.

MITES MENEE MATTI? KERROHAN JOTAIN TEIDÄN HIENOSTA ORKESTERISTA NIMELTÄ MENTAL PROBLEMS!?
Poltan röökiä, juon kahvia ja kuuntelen ’68 Comebackin Paperboy Bluesia. Mental Problems on kolmen tyhmän näkösen jätkän punkrock-garage-metelibändi, joka on tavallaan jatkumoa sellasille bändeille kun Teenage Maniacs ja Nigger Russians. Tuoppi soittaa bassoo, Juha rumpuja ja mä huudan ja soitan kitaraa. Bändi on perustettu käytännössä silloin kun Nigger Russiansin Nate lähti Kansasiin, eli ööö melkein puoltoista vuotta sitten. Tampereelta ollaan ja tääl ollaan toistaseks kaikki keikat soitettu.

KERROS JOTAIN NIGGER RUSSIANSISTA, JA SITÄ EDELTÄNEESTÄ TEENAGE MANIACSISTA?! MITKÄS BÄNDIT/ILMIÖT/ASIAT OVAT TOIMINEET TEIDÄN MUSIIKILLISINA/ASENTEELLISINA/ULKONÄÖLLISINÄ ESIKUVINANNE?! MEINAAN, ETTÄ TEIDÄN KUULOISIA ROKKIBÄNDEJÄ, TAI PUNKBÄNDEJÄKÄÄN, KUN EI HIRVEÄSTI SUOMEN MAALTA IKÄVÄ KYLLÄ PONNISTA?
Nigger Russians synty kun tapasin Black Lipsin keikalla Suomessa töissä olleen Amerikan-ihmeen Naten, joka on vaikuttanut mm. Fag Copissa ja Spread Eaglesissa. Automatkalla Tampereleelle kaljan juonnin ohessa selvisi, että me molemmat diggaillaan hyvin pitkälle samoista bändeistä ja meiningeistä ja päätettiin, että pistetään bändi pystyyn. Tuomas tutustutti ekoissa treeneissä mut Kouvolan suunnalta muuttaneeseen Juhaan, joka oli sitä ennen örveltänyt HC:ta Omareitten esiasteessa ja paukuttanut surf-trio Bad Ceasarsissa. Jätkä osoittautui kovaks Mummies ja Sonics -faniks joten hommat nantsas heti alussa. Verticals-Tuuliainen soitti loppupuoliskon rumpuja, kun Juhan moottoritie oli kuuma.
Nigger Russians soitti alussa suurimmaltii osin Fag Copin biisejä, myöhemmin omien biisien ohella coveroitiin mm. Creteensiä ja Kriminella Gitarreria. Nate teki ja lauloi n. puolet biiseistä ja mä toisen puolet. Ei meitä ainakaan Tampereella kukaan, paitsi Tuuliainen, ymmärtänyt koska oltiin aika erilaista meininkiä kuin nää perus punk/crusti/mitkälie bändit jotka täällä nyt pyörii. VVllä ja ratakadun squatissa vastaanotto oli välillä vähintäänkin nihkeetä hehe, etenkin crustien, anarkojen mutta myös Social Distortion -rokujen osalta. Nigger Russians jätti jälkeensä kuuden biisin lofi-nauhoitteen, jota ei tietenkään olla missään julkaistu. Comeback on luvassa sit kun Nate raahautuu tälle mantereelle.
Teenage Maniacs oli mun ja Tuopin keino taistella tylsyyttä vastaan soittotaidottomina nuorina poikina Nokialla. Jokaiset treenit oli bileet ja treenien lopussa poikkeuksitta pistettiin kamat paskaks. Garagerock oli homman nimi, soitettiin autotallirakennuksessa ja yhtäkään treeniä en vetänyt selvinpäin. Myöhemmässä vaiheessa koheltaminen vaihtui vähän skarpimpaan Cramps / Alan Vega -minimalismiin. Jossain kohtaa urkuri ei enää kestänyt meitä ja lähti vittuun ja rumpali-Jarkko rupes perheenisäks ja muutti Ouluun, sit mä muutin Berliiniin, ja siihen se bändi sit hajos.
Musiikillisina esikuvina meille on mm. Urinals, Creteens, Supercharger, Loli And The Chones (ym. Rip Off -lafkan julkaisut), Reatards, Killed By Death -bändit, Back From The Grave kokikset ym. garagebändit, alkuaikojen The Cramps… ja miljoona muuta. Asennepuolella vois mainita: Dead Moon ja Suicide. Suomessa on ollut vähän nihkee meno tän tyyppisen kaman suhteen, paitsi viimeaikoina on tullut huippuja bändejä kuten Seksihullut, Turnoffs, Nazi Death Camp, Revolting Berbers jne. Micragirls on kans hieno bändi! Enemmän Kiss-n-Runin keikkoja Suomeen niin hommat kääntyy nousuun!

OK, KUULOSTAA ASIALLISELTA TOUHULTA, JA TÄYTYY ERIKSEEN KEHAISTA TEIDÄN URINALS-KOVERIA, PARASTA MITÄ OON KUULLU SUOMIBÄNDEILTÄ AIKOIHIN. ONKS TEILLÄ SUUNNITELMISSA YHTÄÄN MITÄÄN TÄLLÄ HETKELLÄ?! KEIKKOJA, LEVYJÄ, MUITA JULKAISUITA..?! JA JOO, TÄYTYY ITSEKIN KEHAISTA ETTÄ MICRAGIRLSIT ON HUIPPUJA TYTTÖJÄ/NUORIA NAISIA, TULI HEIDÄN KANSSAAN HENGAILTUA VIIME KESÄNÄ KUOPIOSSA…JA JUMALAUTA ETTÄ SE BÄNDI ON KEHITTYNYT ALKUAJOISTA!
Niinpä! Keikkaillaan varmaan kevään/kesän aikana hitaan tasaiseen tahtiin aina kun jotain ilmaantuu. Käytiin viime kesänä nauhoittamassa neljä biisiä. Lisää tulee joskus. Aika paskasta menoo, mut hyvä niin! Revolting Berbersin kaa ollaan suunniteltu splittiä, saas nähä miten käy.

MISSÄS TE TUON NAUHAN NAUHOITATTE? MUUTENKIN KUN OLETTE NOITA DEMOJA TEHNEET NIGGER RUSSIANSIN JA MUIDEN ENTISTEN BÄNDIENNE KANSSA, NIIN ONKO MIELESTÄSI SUOMESSA NAUHOITTAJILLA YMMÄRRYSTÄ TEIDÄN ”SOUNDIA” KOHTAAN?! KUKA TUON SPLITIN MUUTEN JULKAISEE?
Treeniksellä vetästiin. Nigger Russiansia nauhoitti Tuuliainen vanhalle Saksa-kelalle. Teenage Maniacsin kaa käytiin kalliissa studiossa, vitun paskat saundit siitä seuras, ei ees mukaan raahattu Trassels-Kapa pystynyt pelastaan hommaa. Mieluummin vaik treeniksellä kuin lähtee arpoon. Tuskin kukaan mitään julkasee, emmä tiä. Keikkojen soittaminen on aina ollut enemmän se juttu kuin nauhoituksiin panostaminen, aika saamattomia ollaan tosiaan sillä saralla.

OK! TOIVOTAAN KUITENKIN ET SAATTE HYVÄN NAUHAN TEHTYÄ, SITÄ KAUTTA JOTAIN JULKAISTUA JA ETTÄ PÄÄSETTE JOSKUS TÄNNE MEIDÄNKIN TUPPUKYLÄÄN ROKKAAMAAN SOSDIS FANEILTA TORTUT HOUSUUN!!! THÄNKS MATTI, JOS JÄI VIELÄ JOTAIN LISÄTTÄVÄÄ NIIN SANA ON VAPAA!
Yeah, ja kiitti sulle! Eipä täsä muuta!

Club Panic 27.11.09 Lepakkomies, Helsinki w/ Mental Problems, The Dirtones, Whatever She Wants