Avainsana-arkisto: Me First & the Gimme Gimmes

Me First & the Gimme Gimmes – Ruin Jonny’s Bar Mitzvah

Edellisen levyn tiimoilta pohdiskelin, että mitähän kummaa sitä pojat voi keksiä seuraavaksi, pitääkseen ideansa jotenkuten mielenkiintoisena. Tuloksena tuli sitten ennenjulkaisemattomista lainakappaleista kasattu livelevy, joka pikku kämmeineen ja hivenen hämmentävine välispiikkeineen on kuin onkin ihan viihdyttävä julkaisu.

Levyltä ei totutusta poiketen löydy mitään teemaa tai käsiteltävää aikakautta, vaan ralleja vedellään vähän sieltä täältä. Stairway To Heaven on tiivistetty pariin minuuttiin, ja O Sole Mio saa ennennäkemättömän käsittelyn siinä missä heprealaisten kansanlaulu Hava Nagila pientä terästystä The Offspringin Come Out And Playsta. Biisivalinnat ovat kuitenkin vähän poskellaan, kiintoisia kipaleita ovat lähinnä Blondien Heart Of Glass, joka on levyn onnistunein koveri, Willie Nelsonin Always On My Mind ja Styxin Come Sail Away. Lienee ihan aiheellista – jälleen kerran – ihmetellä, mitä tämän jälkeen?

Mutta vaikkei Gimme Gimmes jääkään historiankirjohin tämän albumin ansiosta, Jonny tuskin unohtaa miehistymisjuhlaansa kovinkaan pian.