Avainsana-arkisto: LPRHC Fest

LPRHC Festin ohjelmisto valmis, H2O pääesiintyjäksi

Elokuun ensimmäinen viikonloppu Lappeenrannassa järjestettävä LPRHC Fest on saanut artistikattauksensa valmiiksi. Festien pääensiintyjäksi on kiinnitetty pitkän linjan newyorkilainen punk/hardcore-yhtye H2O, joka saadaan Suomeen nyt ensimmäistä kertaa.

Aikaisemmin esiintyjäksi on varmistettu niin ikään jenkeistä tuleva hardcore-yhtye Ringworm sekä vakuuttava lista suomalaisia punk-, rap- ja hardcore-nimiä Notkeasta Rotasta Terveisiin Käsiin ja Kivesveto Go Go’sta Ratfaceen. Tänä vuonna myös Tikari Skateboards on vahvasti mukana festivaaleilla. Alueen sisällä on skeittiparkki, jossa Tikari järjestää skeittikilpailuja ja muuta toimintaa.

[youtube url=zj_1X0tQBNo]

LPRHC Fest 2014 esiintyjät: H2O (USA), Ringworm (USA), Anal Thunder, Become A Threat, Bloodlands, BuzzKillz, Foreseen, Hammertime, The Heartburns, Kivesveto Go Go, Kuluttajat, Laineen Kasperi ja Palava Kaupunki, Maailmanloppu, No Shame, Notkea Rotta All Stars, One Hidden Frame, Petos, The Pistones, The Prostidudes, Ratface, Rejected, Relentless, Räjäyttäjät, The Splits, Tax, Terveet Kädet, Ydinperhe, Jukka Kiesi ja Joey Luumäki.

Liput ovat myynnissä Tiketissä. 2 pv:n lippu 50 € (+ Tiketin toimituskulut 2,50 €)

www.lprhcfest.com

Ringworm LPRHC Festeille

Pari vuotta sitten paluun tehnyt, jälleen hieman uudistuksia kokeva LPRHC Fest järjestetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Lappeenrannassa. Huhtiniemen pallokentälle muuttavan festarin pääesiintyjäksi on kiinnitetty ensimmäiselle Suomen keikalleen saapuva yhdysvaltalainen hardcore/thrash metal -bändi Ringworm. Jo yhdeksänkymmentäluvun alussa Clevelandissa perustettu kulttibändi julkaisi maaliskuun puolivälissä Relapse Recordsin kautta uuden albumin ”Hammer of the Witch”.

Muita tässä vaiheessa vahvistuneita esiintyjiä ovat mm. The Heartburns, Become a Threat, Kivesveto Go Go, Petos ja Ydinperhe. Lisää esiintyjiä tullaan julkistamaan pitkin kevättä pian avautuvilla nettisivuilla.

[youtube url=pqnlFcELKrU]

LPRHC Fest 1.-2.8.2014
Huhtiniemen pallokenttä, Lappeenranta

Vahvistuneet esiintyjät: Ringworm (usa), Become a Threat, Hammertime, The Heartburns, Kivesveto Go Go, Petos, The Prostidudes, Relentless, Ydinperhe

Liput ennakkoon alk. 52,50 euroa / 2 pv, portilta 55 euroa / 2 pv. Ennakkoliput tulevat myyntiin maanantaina 17.3.

www.lprhcfest.com

LPRHC Fest 2013

Vuoden 2013 LPRHC Fest jatkoi viime vuodesta tutuksi tullutta, hyväksi havaittua linjaa; ulkomaan ihme pääesiintyjänä, kotimaisia bändejä (lähinnä Etelä-Suomesta) sekä paikalliset vetonaulat. Konsepti toimii tiettyyn pisteeseen, mutta kuinka monta vuotta konsepti jaksaa houkutella riittävästi yleisöä?

Koska artistikattaus on huomattavasti ns. ”normaalifestareita” mielenkiintoisempi, totaalisia hasseja ei siis löydy, oman mielenkiinnon ylläpitämiseksi jatkoin viime vuodelta hyväksi havaittua linjaa; kaikkia bändejä ei pysty kuitenkaan mulkasemaan a) selkävaivojen ja b) tuttujen morjestamisen johdosta, poimittiin etukäteen ohjelmistosta ne pakolliset. Kriteeteiksi kelpasivat tuttuus, yleinen mielenkiinto ja jokin erikoistapaus.

Erikoistapaukseksi voitaneen laskea No One Is Safen viimeinen esiintyminen. Nyt joukostamme on poissa kenties ainoa kotimainen hardcore-bändi, jonka keikoilla vaaran tuntu oli aina läsnä, olkoonkin hieman päälleliimaton oloista. Yhtyeen pehmeämpiä arvoja edusti vessapaperisota. J. Kiesi Grandesin viihdytys lauantaihelteessä voitaneen pitää erikoistapauksena siinä mielessä, että aikaisempina vuosina Kiesi on nähty lavalla yksinään, mutta nyt rytmiryhmän tuokseen saanut artisti tuli todistettua elävänä ensimmäistä kertaa tässä formaatissa.

Tuttua ja turvallista edustivat mm. No Second Thought, Pää Kii ja Anal Thunder, jonka aikana toiminta lavalla ja lavan ulkopuolella oli tutun sekavaa. Myöskään festareiden vetonaulaksi hommattu jenkkiläinen First Blood ei mitään elämää suurempaa tarjonnut, vaikka hyvin paukuttikin. Lauantain ohjelmistossa perimmäisten asioiden äärellä operoiva Pertti Kurikan Nimipäivät sai punkkarit pogoamaan, St.Hoodin ja Boltin laittaessa porukkaan liikettä illan hämärtyessä ja viilentyessä. Ei mitään ennenkuulumatonta ja -kokematonta, mutta en voi väittää, ettenkö olisi viihtynyt.

Mielenkiintoiset, uude(hko)t ja vähemmälle kuuntelulle jääneet tuttavuudet ovat usein avainasemassa siinä, nouseeko festarit perusvarmasta suorittamisesta ikimuistettavien joukkoon. Kaucasin esiintyessä lauantain avausaktina, oli alueelle suoriuduttava ensimmäistä kertaa jo puolilta päivin. Mm. Laineen Kasperin ja Raipatin tähdittämän hip hop –kollektiivin oli pitkän tauon jälkeen ensimmäinen, joten sikäli melko harvinaista herkkua. Myös päivän ja koko tapahtuman päätösaktina nähtiin ja kuultiin räppiä, kun SMC Lähiörotat pistivät juhlat pakettiin. Show oli ehkä hieman sekava ja kunnon bassojen puutteessa myös hieman laimea, mutta varsinkin Ameeban visitti jäi mieleen yhtenä festien kovimpana yksittäisenä suorituksena. Kertooko jotain tapahtumasta vai kävijästä, kun mielenkiintoisimmat esiintymiset olivat mahdollisimman kaukana siitä punkista ja hardcoresta, jonka vuoksi paikalle ylipäänsä saavuttiin. No, jotain tekoa tietysti silläkin, ettei näitä kokoonpanoja ole tässä viimeisen reilun vuosikymmenen aikana vielä kahden käden sormin laskettavaa määrää tullut nähtyä. Toiveissa siis hieman arvaamattomampia nimiä, sekä tietysti sitä räppiä!

Festarit ovat jälleen muutoksen kourissa, toivotaan että ratkaisu esim. sijoittumisongelmaan löytyy, ja festari saa jatkoa myös ensi kesänä. Toiveissa olisi myös hiukan enemmän yleisöä, sillä jokseenkin autiota oli kentällä toisinaan.

Yhdysvaltalainen First Blood LPRHC Festin pääesiintyjäksi

Lappeenranna Skinnarilassa elokuun 2.-3. päivä vietettävä LPRHC Fest on saanut valmiiksi artistikattauksensa. Kaksipäiväinen tapahtuman ulkomaiseksi pääesiintyjäksi on varmistunut yhdysvaltalainen hardcore-yhtye First Blood, joka saapuu useiden yritysten jälkeen ensimmäistä kertaa Suomeen. Seuranaan sanfranciscolaisbändillä on monipuolinen joukko kotimaisia punkin, hardcoren ja räpin kärkinimiä, mm. Emma-voittaja Pää Kii, hiphop-ryhmä SMC Lähiörotat, punkbändit Pertti Kurikan Nimipäivät ja Wasted sekä hardcoren ykkösnimet Bolt ja Cutdown.

[youtube url=g7PbS6sdiZo]

LPRHC FEST 2013
LTY:n Skinnarilan kenttä, Lappeenranta
Pe 02.08.2013 – La 03.08.2013

Anal Thunder, Bolt, Cutdown, First Blood (USA), God Given Ass, Hero Dishonest, Häiriköt, J. Kiesi Grandes, Kaucas, Kyre ja Duunarit, No One Is Safe, Pertti Kurikan Nimipäivät, No Second Though, Paskaleike, Pää Kii, SMC Lähiörotat, St. Hood, The Spreads, Unkind, Wasted, Worth The Pain

Liput 40 eur / 2 päivää, portilta 45 eur. Festivaalin tarkemmat aikataulut julkaistaan myöhemmin keväällä.

facebook.com/lprhcfest
www.lprhcfest.com
www.firstbloodrules.com

Punkkifestarit lappeenrantalaisittain

Kuten kaikki hyvät festarit, tämäkin alkoi edellisyön enneunella. En nyt lähde kaikkea unessa tapahtunutta äksöniä ylöskirjaamaan, mutta sen sanon, että haastatellessani lavaa pystyttäneitä Pekkaa ja Ollia, totesin ettei ainakaan meikäläisestä olisi tämmöisen show’n pyörittämiseen, edes unissaan. Siispä kymmenen skenepistettä ja papukaijamerkki järjestävän tahon suuntaan, mainiota että saatiin muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen punk/hardcore-tapahtuma Suomen väkinäiseen festarikesään.

Koko alkuviikon jatkuneet sateet Lappeenrannassa eivät luvanneet hyvää tapahtumaa ajatelleen, mutta perjantain sarastaessa aurinkoisena alkoivat fiilikset nousemaan. Muutamia salamoita oli sääennusteessa, mutta mielummin satunnaiset ukkospyräykset kuin jatkuva tihkusade.

Perjantai

Festivaalien alkaessa perjantaina siinä viiden maissa, oli alueen liepeille saapunut vasta varsin maltillisesti porukkaa, siitäkin valtaosan paistatellessa päivää aidan vehreämmällä puolella. Onneksi M.O.R.A. ja Fit My Crime möykkäsivät kuitenkin sen verran äänekkäästi, että esityksen saattoi aistia myös alueen ulkopuolelle. Fit My Crimen esityksestä jäi mieleen ennenkaikkea Sepultura-koveri.

Nähtävästi aluelle ei ollut kova kiire vielä näiden jälkeenkään, sillä mukavia turistessa niin Jaakko & Jay kuin Kyre ja Duunaritkin meni ohitse, eikä kovinkaan montaa kipaletta .45 Stainlessinkaan ”pökkelöheviä” (kuten erään kanssafestaroitsijan kuulin kuvailevan) ehtinyt kuulemaan. Perjantain pääasiallinen anti jäi siis Worth The Painin ja tapahtuman pääesiintyjän Trapped Under Icen harteille.

Joonas / Worth The Pain
Joonas / Worth The Pain

Worth The Pain ei ihmeemmin yllättänyt, perusvarmaa tekemistä jo uudistuneeltakin kokoonpanolta. Trapped Under Ice oli puolestaan kovasti odotettu, eikä mielestäni odotuksia pettänyt. Esityksestä ehkä paistoi tietty rutiinomaisuus, eikä erityistä ”unity”-fiilistä päässyt syntymään, mutta bändi soitti hyvin ja kaikki oleellisimmat biisit ja pitti pyöri. En itse ainakaan mitään erityisempää ”high fives” -heittelyä kaivannut. Hyvä ilta, josta todisteena myös seuraavana päivänä aivan täysin jumituneet ojentaja/tms/”lihakset”.

Lauantai

Oli edellinen ilta mennyt kuinka myöhään tahansa, festarialueelle suoiruminen kello 12:ksi sillä olettamuksella, että siellä törötetään yhtä soittoa aina hamaan loppuun, eli kello 23:een saakka, on kelle tahansa mahdoton yhtälö. Paitsi järjestäjille ja työntekijöille, mutta onneksi he eivät ole oikeita ihmisiä.

Näin ollen aamupäivän ohjelmistossa olleet Laineen Kasperi ja Pää Kii jäivät kuulematta, ja jälkikasvun ensimmäinen festarikäynti ajoittui God Given Assin aikoihin. Lapsen korvaan musiikki lienee kuulostanut kuitenkin melko pahalta, sillä kovinkaan montaa minuuttia ei alueella saanut musiikin alkaessa viettää, ja totta puhuakseni omiinkin väsyneisiin korviin kitaranräminä tuntui heti kärkeen turhan terävältä.

Siinä läpi tapahtuman varsin väljästi kansoitettua aluetta silmämääräisesti mittaillessa ja pitkää festaripäivää taivastellessa heräsi ajatus, olisiko kahden lavan käytössä ideaa, jos vain resurssit antaa myöten? Bändien välissä tuppasi olemaan välillä turhankin paljon joutoaikaa, lisäksi alue ei ehkä vaikuttaisi noilla muutaman sadan yleisömäärillä ihan niin autiolta, jos toiseen päähän kenttää lyötäisiin toinen lava pystyyn, isomman kalia-alueen lisäksi tietysti.

IMG_2853_nooneissafe
No One Is Safe

Joka tapauksessa, GGA:ta seuranneen tauon jälkeen illan ohjelman avasi Upright, joka kuulosti pienen orientoitumisen jälkeen jo huomattavasti paremmalta. Livenä mainio bändi, mutta kenties himaoloissa itselle vähän tylsää kuultavaa. Hasta La Vista Social Club oli ehkä sinänsä väärässä paikassa, että hyvin alkaneen hooseemätön jälkeen olisi kernaasti kuunnellut vaikka No One Is Safea, vaikka HLVSC hyviä kaljotteluralleja vetikin. NOIS rykäisikin kaljottelutuokion jälkeen illan ensimmäisen kunnon mylläkän käyntiin. Nyansseja löytyy ja on parin laulajan kohelluksen ansiosta myös aina arvaamatonta liveseurattavaa. Ratface lisäsi illan hämärtyessä löylyä koppiin, mukava nähdä miten kotimaisistakin bändeistä on tullut ihan ”oikeita” isoja nimiä, joita tullaan seuraamaan siinä missä ulkomaalaisiakin.

Sateen yllättäessä (ja muutenkin) alkoi kaljateltassa olla ryysistä. Hieman oli hullunkurista, kun Rejected soitti melko tyhjälle lavanedustalle väkijoukon pullistellessa kalja-alueen aidan takana. Lappeenrantalaispainotteisen loppuillan päätti Anal Thunder, ja varmasti ainakin lokaalit – joita aiempiin vuosiin nähden taisi olla suhteessa enemmän kuin muualta tulleita – saivat vastinetta rahoilleen ja hyvän fiiliksen. Omaa tunnelmaa meinasi laskea alati yltyvä sade ja älynväläys suoriutua Skinnarilasta Kourulaan kävellen. Noin 3 kilometriä, joista yli puolet lähes täysmittaisessa kaatosateessa, eivät kuitenkaan huuhtoneet pois sitä tosiseikkaa, että LPRHC Fest oli meikäläisille ehdottomasti se kesän kohokohta ja ehdottomasti ainoa pakollinen tapahtuma koko suvena, toivottavasti myös tulevina.

LPRHC Festin esiintyjäkaarti täydentyy – Trapped Under Ice pääesiintyjäksi

Lappeenrannan keikkamenoja heinäkuussa elävöittävä LPRHC Fest on tehnyt joitakin muutoksia esiintyjälistoihinsa.

Jenkkilän Baltimoren Trapped Under Ice on lisätty perjantain ohjelmaan ja samalla koko festien pääesiintyjäksi. Kokoonpanoa myös täydennettiin jyväskyläläisellä hardcore-bändi Uprightilla. Aiemminhan esiintyjälistaa ovat päässeet täydentämään myös Jaakko & Jay, Hasta la Vista Social Club, J. Kiesi ja Perikato. Päiväkohtainen ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Mutta jotta kaikki ei menisi aivan putkeen, niin Cutdown peruutti. Myös päiväkohtaisten pilettien hinnat nousivat/laskivat 20 euroon. Kolmellakympillä pääsee edelleen nauttimaan kesäillasta LTY:n kentällä kahdeksi päiväksi.

LPRHC Fest 20.-21.7.2012

Trapped Under Ice [USA], Anal Thunder, Laineen Kasperi ja Palava Orkesteri, Ratface, Fit My Crime, God Given Ass, Kyre ja Duunarit, M.O.R.A., No One Is Safe, Outsiders, Rejected, Worth The Pain, 53 Stabwounds, Jaakko & Jay, Hasta la Vista Social Club, J. Kiesi, Perikato
Lappeenranta, Skinnarilan kenttä
Liput 2 pv / 30 euroa + mahd. toimituskulut (Tiketti, Combat Rock Shop [Hki], Levymusiikki [Lpr]). Yhden päivän liput vain portilta, 20 euroa / päivä.

LPRHC Fest palaa neljän vuoden tauon jälkeen

Punk- ja hardcore-väen kalenteriin on ilmaantunut yksi pakollinen merkintä ensi kesäksi; 20.-21. heinäkuuta järjestetään Lappeenrannassa punk/hardcorefestivaali LPRHC Fest ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Kaksipäiväisessä tapahtumassa kuullaan punkkia, hardcorea ja räppiä Lappeenrannasta ja muualta Suomesta. Tällä hetkellä varmistuneita esiintyjiä ovat mm. jo viisitoista vuotta Lappeenrantaa maailmankartalle vienyt Anal Thunder, poliittisesta sanomastaan tutuksi tullut Laineen Kasperi ja Palava Orkesteri sekä saunacoren suurlähettiläät Ratface. Lopullinen noin 20 bändin artistikattaus selviää myöhemmin keväällä.

LPRHC Fest järjestettiin edellisen kerran vuonna 2008, tuolloin LPRHC Summerfest -nimellä. Tämänkertainen tapahtuma on järjestyksessä neljäs; aiemman suosion perusteella paikalle odotetaan jopa tuhatta kävijää. Lappeenrannan elävän musiikin yhdistyksen lopetettua toimintansa järjestysvastuun on ottanut vastikään perustettu yhdistys Pro Punk & Hardcore ry. Helsinkiläisessä yhdistyksessä vaikuttaa osin samoja henkilöitä kuin Lelmussakin, joten tapahtuman järjestäminen on heille jo ennestään tuttua.

Tapahtuma on ikärajaton ja alueella on rajattu anniskelualue. Tapahtuma-alueena toimiva LTY:n kenttä sijaitsee Laserkadulla Skinnarilassa.

LPRHC Fest 20.-21.7.2012
Anal Thunder, Laineen Kasperi ja Palava Orkesteri, Ratface, Cutdown, Fit My Crime, God Given Ass, Kyre ja Duunarit, M.O.R.A., No One Is Safe, Outsiders, Rejected, Worth The Pain, 53 Stabwounds
Lappeenranta, Skinnarilan kenttä
Liput 2 pv / 30 euroa + mahd. toimituskulut (Tiketti, Combat Rock Shop [Hki], Levymusiikki [Lpr]). Yhden päivän liput vain portilta, perjainta 15 eur, lauantai 25 eur.

www.lprhcfest.com