Avainsana-arkisto: Leftöver Crack

Leftöver Crack -kilpailu

Newyorkilainen Leftöver Crack esiintyy heinäkuussa ensimmäistä kertaa Suomessa. Lammas Zinen lukijana sinulla on mahdollisuus voittaa sisäänpääsy itsellesi ja kaverillesi yhtyeen jo lähes loppuunmyydylle keikalle Bar Looseen to 18.7.2013. Vastaamalla oikein alla esitettyyn kysymykseen, olet mukanan kahden (2) lippupaketin arvonnassa.

Kilpailu on päättynyt! Liput keikalle voittivat:

  • Laura Saastamoinen
  • Henry Levander

leftovercrack.net
www.nem.fi

Leftöver Crack heinäkuussa Helsinkiin

Hardcoren, skan ja crust punkin yhdistävä Leftöver Crack aloittaa Euroopan-kiertueensa Suomesta. Amerikkalaisyhtye soittaa Helsingin Bar Loosessa torstaina 18. heinäkuuta.

Leftöver Crack on avoimen poliittinen ja anarkistinen bändi, joka ei epäröi ottaa ronskisti kantaa. Vuonna 2004 Alternative Tentacles -yhtiön julkaisema ja Steve Albinin tuottama ”Fuck World Trade” -albumi ei päässyt myyntiin Amerikan suurin kauppaketjuihin, mutta nosti Leftöver Crackin tyylisuuntansa kärkeen. Fuck World Trade myös laajensi yhtyeen ilmaisua kuolometallin, klassisen musiikin ja jopa folkin suuntaan.

Leftöver Crackin kolmas pitkäsoitto on ollut tulilla jo kauan. Tulevasta julkaisusta vastaavat Alternative Tentacles (vinyyli) ja Fat Wreck Records (cd & muut digitaaliformaatit).

Ahkerasti eri maanosissa keikkaillut Leftöver Crack on kaivattu vieras, jolta voi odottaa mitä tahansa. Myös Suomen poliisin kannattaa olla varuillaan: vuonna 2008 Leftöver Crackin solisti Stza pidätettiin, kun hän pommitti New Yorkissa sinitakkisia donitseilla.

Leftöver Crack (USA) + support
to 18.7.2013 HELSINKI, Bar Loose
Liput 10 e + toimituskulut Tiketistä, myyntiin ke 8.5.2013 klo 09.00
Liput 12 e ovelta, mikäli jää

leftovercrack.net
www.nem.fi

Leftöver Crack / Citizen Fish – Deadline

Splittilevyä siis vaihteeksi luvassa Fat Wreckin porukalta. Ko. lafkahan on tässä parin vuoden sisään tehnyt kovia bändikiinnityksiä talliinsa ja haalinut muutakin materiaalia kuin 90-luvun skatemeiningille lämpiäviä orkestereita.

Citizen Fish on monelle Puntalan kävijälle tuttu, esiintyihän orkesteri tuossa kolmisen vuotta sitten sielläkin. Bändi soittaa sellaista peruspuuduttavaa brittiläiseltäkin haiskahtavaa punkrokkia skavaikutteilla ja torvilla höystettynä. Aika tylsäksi jäi tämä esitys tällä kertaa ja 7 biisiäkin alkaa olla jo iso kerta-annos.

Mutta tämän splitin parasta antia onkin New Yorkin squateissa kasattu Leftöver Crack, joka perustettiin muutama vuosi sitten Choking Victimin raunioille ja jämäbiiseille. Tosin mistään jämämateriaalista ei kyllä missään vaiheessa voi puhua, sen verran vaikuttavaa tavaraa on luvassa. Tästä bändistä joko tykkää tai sitten sitä vihaa. Itse olen jostain syystä lämmennyt aika kivasti ja varsinkin viime kesänä livenä nähtynä tämä toimi niin pirun hyvin. Skavaikutteista melodista crustpunkkia voisi olla aika osuva vertaus. Politiikasta paasataan biiseissä niin että herkimmän korvia punoittaa. Orkesterin soundipolitiikka on aika räkäistä ja epätarkkaa, mutta tälle splitille laitetut 7 biisiä+intro ovat melkoisen hyväsoundisia ja mietityttääkin, josko orkesteri olisi siirtymässä puhtoisimmille soundiurille. Jospa tämäkin saataisiin joskus vaikka Puntalaan soittamaan.