Avainsana-arkisto: lawatanssit

Lawatanssit elokuussa Rautalammella

Alakulttuuriyhdistys Syvä ry järjestää monien toivomat Lawatanssit 9.-11.08.2013 idyllisellä Mikonlammella, joka sijaitsee Rautalammen kunnassa Pohjois-Savossa. Lawatanssit 2013 tuo yhteen edustajia vaihtoehtomusiikin monilta eri osa-alueilta rock- ja folk-painotteisista livebändeistä hip-hop/rap-kattauksiin sekä tietenkin läpi yön tanssittavaan konemusiikkiin.

Alueen neljä lavaa tarjoaa monipuolista musiikkia viikonlopun jokaiselle tunnille, kellonajasta riippumatta. Livebändien miehittämän Syvä stagen tarjonnasta nostetaakoon esille mm. Notkea Rotta, Laineen Kasperi & Palava kaupunki, Yona ja pienet liikkuvat pilvet, Vitun kova ääni, M.O.R.A. ja Raipati. Tämänvuotisena erikoisuutena on Ähky Recordsin ja 3rd Rail Musicin yhteinen festivaaliteltta, jossa järjestetään rap-musiikista ja hiphop-kulttuurista kiinnostuneille rap-karaokea sekä open mic-henkisiä freestyle- ja rap-battle-kattauksia.

Luonnonkaunis Mikonlampi tarjoaa rantasaunoineen viihtyisät puitteet kotimaisesta festivaalikesästä nauttimiseen. Tapahtumaan järjestetään myös meno-paluu-bussikyytejä useista kaupungeista, lisätietoa on luvassa alkukesästä www.lawatanssit.com –sivustolle.

Lawatanssit 2013
9.-11.08.2013 Mikonlampi, Rautalampi

Mm. Notkea Rotta, Laineen Kasperi & Palava kaupunki, Koivuniemen Herrat, Yona ja pienet liikkuvat pilvet, Puppa J., Hannibal, Kaucas, Stepa & Are, Vitun kova ääni, Shaka, Pietari ja Tykopaatti, M.O.R.A., Raipati, Kari Tapiiri, Cold Pupu Sauna, Kiveskives, Nummiranta, Kasperi Laine ja Kummitusorkesteri, Luomuhappo, Tekniset.

Liput ennakkoon 70 eur + toimitusmaksut, portilta 80 eur.

www.lawatanssit.com

Vaihtoehto pesäpallokenttäfestaroinnille – Lawatanssit 2011 ennakko

Kesällä saa tunnetusti hien pintaan monenlaisissa aktiviteeteissa. Varmastikaan huonoin tavoista ei ole tanssiminen hyvien ystävien seurassa luonnonkauniissa maisemissa. Perinteisemmän pesäpallokenttäfestaroinnin rinnalle on onneksi tullut vaihtoehtoja päästä syleilemään luontoäitiä tanssiaskellusten lomassa. Syvä ry on jo vuosia ollut järjestämässä tapahtumia ja kehittänyt metsässä tanssimisen ideaa eteenpäin, ja olikin korkea aika taas virittää antennit samalle taajuudelle yhdistyksen mystisen miehen Iikan kanssa ja kysellä missä tänä kesänä mennään.

– Syvä ry halusi tuoda Lawatanssit takaisin kehiin. Tapahtumapaikkahan (Mäntyharjulla) on sama, jota rakennettiin yhteistyössä Flowers Of Life -porukan kanssa. Metsäfestiwaal oli projekti, jossa oli hieman erilainen kokoonpano kuin tänä vuonna Lawatansseissa. Alueella on nyt kokonainen infrastruktuuri lavoineen ja teineen festivaalien järjestämistä varten, viime vuonna oli pelkkä metsä, pohjustaa Iikka tämän kesän tilannetta.

LawatanssitMuutoksia on tapahtunut myös musiikkikattauksessa, kun Rap & Hip-hop -artistien ja elektro-aktien lisäksi festareilla nähdään live-bändejä.

– Olemme halunneet tuoda Live -Stagelle kattauksen kiinnostavia bändejä ja projekteja, jotta musiikillinen kokemus olisi kokonaisvaltaisempi ja kattavampi yleisön viihtyvyyttä ajatellen. Festarin kahtena iltana on loistava sekoitus Rapin, Hiphopin ja konemusiikin lisäksi afrobeatia, reggaeta, funkia, psykedeliaa ja rokkaavaa soundia. Pyrimme yksinkertaisesti monipuolisuuteen. Lawatanssien Live -Stage on vaatimattomasti Suomen kovin. Mukana on vanhempia tunnetumpia muusikoita ja uudempaa edustusta.

Musiikkia soitetaan ilmeisesti ympäri vuorokauden, saako festareilla nukuttua ollenkaan?

– Festareilla on musiikkia pitkälle aamuun asti, Syvälawan ohjelma loppuu hieman aikaisemmin yöllä, kun taas Wider -Stagella voi jorata aamupäivään. Live -Stagen ohjelma on rakennettu niin että ei missaa kovia live-vetoisia orkestereita Syvälawalla. Ohjelmassa tulee olemaan myös taukoja. Tänä vuonna nukkuminen on entistä helpompaa kun leiriintyy uudelle leirintäalueellemme, joka sijaitsee kauempana itse festarialueelta.

Keiden artistien esiintymistä et aio Lawatansseissa itse missata?

– Koivuniemen Herrat, Laineen Kasperi, Kallio Underground, Talpa, The Riddler, Texas Faggot, Kiwa ja ehdottomana suosikkina Nummiranta ja Takahahmot, jossa on mukana Piirpauke -yhtyeenkin väkeä. Kerpomullets on myös tiukkaa funkulaa makuuni.

Barely Legal SoundsytemNettisivuilla hehkutetaan äänentoistoa (Barely Legal Sound System), osaatko kertoa siitä?

– Sen verran että kavereilla on homma hallussa, ohessa kuva heidän rakentamista skobeista. Kaverit ovat pyrkineet omien sanojensa mukaan laatuun ”Me ei olla lähdetty tuohon wattijuttuun. Antaa soundin puhua puolestaan” Heidän tavoitteena eivät ole kovat desibelit, vaan puhdas ääni. Olennaista ovat syvät bassolinjat, kirkkaat diskantit ja laaja dynamiikka. Kaverit ovat toimineet UG-skenessä vuosia ja ovat nyttemmin alan ammattilaisia – tykkäävät tehdä soundia puhtaasti, jota UG-skenessä arvostetaan.

Onko jotain hyviä muistoja aiemmilta Lawatansseilta tai Metsäfesteiltä, joista haluaisit kertoa lukijoille?

– No kuutteja oli syntynyt Lawatansseilla 2009 Puumalassa Saimaalla bassovoittoisen musiikkimme ja rennon rantameiningin seurauksena;) Metsäfestareilta tietty edelleen mielessä kun kaadettiin ja kuorittiin monta sataa puuta, tehtiin tukeista lavat ja rakennelmat. Mäntyharjun S-marketin katon kävivät Flowersin äijät purkamassa ja saatiin 3km kolmosnelosta lavojen pohjiksi. Parituhatta musiikin ystävää juhlimassa – Öisessä metsässä ajeltiin mönkijällä, jonka perävaunussa oli kokonaisia bändejä kyydissä keikkojen jälkeen.

Lawatanssit järjestetään kauniilla paikalla luonnonhelmassa, miten hyvin luonto ”kestää” sadat festivaalivieraat?

– Tiet ja alueet ovat rakennettu yleisöä ajatellen. Olemme hakettaneet kaiken karsitun puumateriaalin lavojen edustoille ja panostamme siivouspartioihin, jotka kiertävät aluetta 24h. Festivaalivierailta toivommekin ympäristön huomioonottamista ja omista roskista huolehtimista. Tuhkakuppeja pyrimme sijoittamaan alueelle mahdollisimman hyvin, isommat roskat ovat kuitenkin kerättävissä helpoimmin.

3 hyvää syytä tulla Lawatansseihin?

– Paras musiikki Suomessa
– Ehdottomasti tunnelmallisin ja hienoin festariympäristö Suomessa
– Kaksi hirsibaaria ja fiilis.

Lawatanssit 29.-31. heinäkuuta 2011 Mäntyharjulla
ENNAKKOLIPUT: 50 EUR / 1.7. LÄHTIEN 55 EUR
LIPUT PORTILTA: 60 EUR (lippuja rajoitetusti)
Ikäraja 18 vuotta

Bussikuljetuksia Helsingistä, Jyväskylästä, Tampereelta, Vaasasta ja Seinäjoelta. Lisäinfoa: www.lawatanssit.com

Festarihatut narikkaan – Lammas Zinen opas vaihtoehtoiseen festivaalikesään

Suomen suvi on ääriään myöten täynnä festaria sun muuta kissanristiäistä, pitkiä vessa- ja kaljajonoja, ärsyttäviä työporukoita ja muita juntteja festarihatuissaan ja vyölaukuissaan. Jos massatapahtumat ja festarihatut eivät kuitenkaan kiinnosta, löytyy Suomenniemeltä vaihtoehtoisia tapahtumia, joissa hipsterit voivat bilettää kaikessa rauhassa, ironisissa festarihatuissaan ja vyölaukuissaan. Ohessa Lammas Zinen listaa hyviksi koetuista tai kuulluista tapahtumista aikajärjestyksessä.

Metalliaurinko 4.-5.6. Harjavalta

Punk- ja hardcoreväelle tarkoitettu pikkutapahtuma on kasvanut hiljalleen vuosi vuodelta, seitsemättä kertaa järjestettävä festari on tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen. Luvassa on kovien kotimaisten lisäksi pari ulkomaannimeä, tärkeimpänä tietysti jenkkiläinen Merauder. Koulunrannan puistomaisemat tarjoavat mahdollisuuden vappamuotoiselle leiriytymislle, pallon potkimislle sun mulle tsillailulle, rantakin löytyy alueelta. Tapahtuma-alueelta löytyy anniskelualue sekä sapuskaa, myös kasvissyöjille. Tästä on hyvä aloittaa ”festarikesä”!

www.metalliaurinko.com

Hammer Open Air Metal Festival 2010 11.-12.06. Lieto

Hammer Open Air Metal Festival on ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma, jossa nähdään sekä kotimaisia että ulkomaisia underground metallia edustavia bändejä. Tapahtumapaikkana on Ilmaristen Metsäpirtti, joka ainakin kuvien puolesta näytti oikein sympaattiselta, eikä esiintyjälistakaan jätä niskalihaksia rauhaan: Pagan Altar (uk), Urfaust (hol), Wolf (swe), Vomitor (aus) sekä kovat kotimaiset, esim. Enochian Crescent, Evil Angel ja Axegressor. Festareille mahtuu 1000 ihmistä päivää kohden, ja mainittakoon vielä, että tapahtuman kieltolistalla on perinteisten kättäpidempien lisäksi myös remmihousut!

www.sacrifire.net/hammer

Hässäkkäpäivät 2.-3.7. Oulu

Hässäkkäpäivät on Kulttuuriyhdistys Paskakaupunni ry:n järjestämä kaksipäiväinen punk/hardcore/d.i.y. -festivaali Oulussa. Neljäs vuosittainen punkkiin ja hardcoreen keskittyvä festari järjestetään 2.-3.7, ja sen tapahtumapaikkana on nyt toista kertaa Toppilassa sijaitsevan Ykän Pubin piha ja sisätilat. Tapahtuma tuo Ouluun kolmisenkymmentä bändiä, joista ulkomailta asti saapuu ruotsalainen Mob 47 ja amerikkalainen Magrudergrind. Ainoana miinuksena festareille on 18 vuoden ikäraja.

www.hassakkapaivat.com

Ämyrock 3.7. Hämeenlinna

Vuodesta 1974 järjestetty Ämyrock on Suomen pitkäikäisin ilmainen rockfestivaali. Sitten menestyksensä vuosien 80-luvun alkupuoliskolla, jolloin 2-päivisessä tapahtumassa nähtiin isoimmat kotimaiset nimet, on Ämyrock kutistunut päivän mittaiseksi. Tänä vuonna nähdään 9 bändejä, ehdottomana helmenä ruotsalainen Masshysteri, joka yhdessä Radiopuhelimien kanssa vaalii festarien punk-perinnettä. Tapahtuman erikoisuuten pidettäköön Kari Peitsamon esiintymistä kaikissa järjestetyissä Ämyrockeissa vuodesta 1986 alkaen (muutamia esiintymisiä myös tätä ennen). Tapahtuma järjestetään Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa klo 12-22, ja kuten mainittu, Ämyrockiin on vapaa pääsy.

www.amyrock.org

Oulu 187 16.7.-18.7. Oulu

Toista kertaa järjestettävä ”nuorisofestivaali” Oulu 187 kerää heinäkuussa Kuusisaareen vankan rap-edustuksen lisäksi myös reggae- ja punk-artisteja. Viikonlopun esiityjiä ovat mm. Hannibal, Jontti, Julma-Henri, Laineen Kasperi, Michael Black Electro ja Tykopaatti. Festareilta löytyy artistien lisäksi myös klubi-alue, kisaillaan potkupallon mm-tittelistä, esitetään ”American drug war the last white hope” -dokumenttia ja mitä vielä.

www.oulu187.com

Tuntuma Festivaali 23.-24.7. Lohja

Jossain vaiheessa muistaakseni ”indie”-lisänimeä kantanut festari tekee paluun yhden välivuoden jälkeen aavistuksen verran uudistuneena, sillä tällä kertaa pääpaino on selvästi enemmän punk- ja hardcore-musiikilla, muuta ”indie”-kamaa kuitenkaan unohtamatta. Tähän laskettakoon mm. rap ja reggae. Artistikiinnityksiä tähän mennessä mm. Rytmihäiriö, No Shame, Jaakko & Jay, Ratface, Stepa, Home Junior, Ronskibiitti ja Raappana & Poutasound. Myöskään Tuntuman puitteissa ei ole valittamissa, Pähkinäniemen suojellulla lehtoalueella luonnonkauniin Lohjanjärven rannalla järjestettävä tapahtuma tarjoaa korvakarkin lisäksi myös siulunruokaa Suomen Suven pistäessä parastaan.

www.tuntuma.fi

Naamat 23.-25.7.2010 Muurame

Rockfestari Naamat on vaihtoehtoinen festari, jonka järjestää Naamat ry. Naamat pyrkii omien sanojensa mukaan tarjoamaan mielenkiintoista musiikkia ja uusia tuttavuuksia festariyleisölle mukavassa ympäristössä kaiken muun hauskan lomassa. Kaveriporukan yksityistilaisuutena alkanut tapahtuma ylitti valtakunnallisen uutiskynnyksen, kun festarin 800 ennakkolippua myytiin loppuun alle tunnissa. Saa nähdä, kuinka kauan tapahtuma pysyy nykyisissä mittasuhteissa moisen suosion johdosta.

Tuomiston tilalla Muuramessa järjestettävä tapahtuma on julkaissut vasta yhden esiintyjän, humppalegenda Eläkeläiset. Teltta-alue, parkkipaikat, peltofutis ja hukkumismahdollisuus rantasaunoineen sijaitsevat pellolla aivan festarialueen vieressä. Ens vuonna kannattaa siis olla ajoissa lippujonossa!

www.naamat.info

Ilmiö-festivaali 24.7. Turku

ILMIÖ-festivaali järjestetään lauantaina 24.7.2010 Turun Uittamon kansanpuistossa sijaitsevan vanhan tanssipaviljongin ja sen viereisen näköalaravintolan ympäristössä. Varsinais-Suomen bändiyhdistys ry:n järjestämässä taahtumassa nähdään ja kuullaan neljällä lavalla pyörivän persoonallisen musiikkikattauksen lisäksi muunlaisia kulttuuri- ja valoilmiöitä. Festivaaliohjelma alkaa heti porttien avauduttua klo 12 ja jatkuu aina aamuyöhön klo 02 asti. Tapahtumassa esiintyy mm. Jaakko Eino Kalevi quintet, Kap Kap, Koria Kitten Riot, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki, Liekki, Magyar Posse, Markscheider Kunst (RUS), The Mutants, Psilodump (SWE) ja Vuk. Osana ILMIÖ-festivaalia järjestetään festivaalialueen vieressä sijaitsevalla Naulanrannalla ja sen ympäristössä myös tänä vuonna RantaILMIÖ-ilmaistapahtuma.

www.ilmio.fi

Puntala-rock 30.7.-31.7. Lempäälä

Puntala-rock on Lempäälän Karuselli ry:n (LeKa) järjestämä punk-painotteinen festari, jonka historia alkaa jo 80-luvulta. Hiljaisen 90-luvun jälkeen kuvioihin palannut Puntala on ottanut takaisin paikkansa keesipäiden jokakesäisinä kokoontumisajoina, jonne mennään paitsi katsomaan bändejä, moikkaamaan ympäri Suomen paikalle saapuneita tuttuja. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä festari kerää jälleen kotimaisen punkin parhaimmiston lisäksi mielenkiintoisia ulkomaannimiä, mm. brittiläiset Nailbiter ja The Restarts, ruostalaiset Aggrenation ja Dodeskaden, sekä puolalainen Dezerter.

www.puntala-rock.com

Metsäfestiwaal 30.7.-1.8. Mäntyharju

Viime vuonna Mäntyharjulla Lawatanssit-tapahtuman järkestänyt Alakulttuuriyhdistys Syvä Ry on mukana tuottamassa uudenlaista tapahtumaa. Flowers of Life Metsäfestiwaal -nimellä kulkevaa, hieman hipiltä haiskahtavaa tapahtumaa järjestävät lisäksi Elämänkukat ja Wider Visions Ry. Festivaalialueena toimii Elämänkukkien metsätila, joka on suurimmaksi osaksi luonnonkaunista suomalaista metsää. Osanottajille luvataan täysin uudenlainen festivaalikokemus musiikin, lavasteiden ja upean luonnon voimin.
Festarin musiikillinen anti on kolmen lavan mukaan psytrance, chill-out ja rap/reggae/dub. Tutut esiintyjänimet löytyvät rap-osastolta, jossa kuullaan muun muassa Notkeaa Rottaa, Shakaa, Laineen Kasperia ja Joku Roti Mafiaa. Psytrance lavalta löytyy myös paljon ulkomaalaisia nimiä.

”Enter the space of psychedelic harmony of visual arts and finest tunes with good spirit and enjoy this unique forest festival of full-on psychedelia!” Ekäpä tämä tapahtuman mainoslause kertoo kaiken oleellisen…

www.metsafestiwal.fi

Unohtuiko listasta jokin tapahtuma? Kokemuksia yllämainituista? Kommentoi ja kerro meille oma suosikkisi kesätapahtumista!

Laiwatanssit

Kesäisen rap/electro/dub -festivaalin Lawatanssien järjestäjä Syvä Ry. tuo kylmään Helsinkiin syyn hikoilla, kun Ravintolalaiva Wäiski lastataan kattavalla otoksella suomalaisia underground-artisteja. Lauteilla nähdään kahden päivän aikana noin 20 aktia, kärkiniminä Notkea Rotta, Stig Dogg ja Tekniset.

Poikkeuksellisen laajan esiintyjäkatraan saaminen kasaan vaatii varmasti muutakin kuin kovaa työtä. Lammas otti yhteyden Syvään tiedustellakseen kuinka temppu on tehty?

– Syvän porukka on muutaman viime vuoden aikana tehnyt yhteistyötä kyseisten artistien kanssa hyvällä fiiliksellä, joka on varmasti vaikuttanut yhdistävänä voimana. Asiaan vaikuttaa myös Syvässä vaikuttavien tahojen pitkä historia ja kokemus alalta UG-hengessä. UG-porukan yhdistämisessä työtä on tehty paljon niin Lawatanssien osalta kuin myös lukuisten muiden klubien puitteissa, kuten Kallio Undegroundin ja Osuman yhteisbileitä sekä Spugedeelisia teknoklubeja järjestettäessä, kertoo Ikarus Syvä Ry:stä.

– Klubeilla ja Lawatanssifestareilla on bailattu rankalla kädellä kuten tyyliimme kuuluu. Työ huvina ja huvi työnä – pyrimme siihen että artistit viihtyvät kuten yleisökin, jatkaa Ikarus työtavoista.

Kun meno on rankkaa niin artistien kuin järjestäjienkin taholla, on syytä kysellä millaisia artisteja paikalle on valikoitunut?

– Uudempia lauantain nimiä ovat mm. Heikki Kuula, Ville Kalliosta, Jeppe. Perjantaina Stig Dogg vetää akustisen keikan eikä lauantain osalta Notkean Rotan äijät paljoa turhia esittelyjä kaipaa. Pöhinää Laiwatansseissa! Menossa mukana myös OG Ikonen & Petos. Perjantaina on todella kovaa settiä tulossa Tekniset-yhtyeeltä ja Club Koomalta, joka ei ole Suomessa paljoa esiintynyt. James Reipas sekä Jimi Python mit Vex 20 000 ovat tiukkaa säätöä jotka laittavat menojalat kattoon. Perjantaina myös kulttimainetta niittänyt Nummiranta kannattaa tsekata. Lätkää räpylään…Whut?, valaisee Ikarus tanssien lineupia.

Laiwatanssit ovat talvinen vastine kesällä järjestetyille Lawatansseille, jotka herättivät huomiota varsinkin sillä, että musiikkia soitettiin 24h. Miten Lawatanssit sujuivat?

– Lawatanssit sujuivat hyvin, vaikka parannettavaa löytyisi joidenkin käytännön järjestelyjen suhteen, kuten useimmiten ensimmäistä kertaa uudessa paikassa järjestettävillä festareilla muutoinkin. Palaute on ollut hyvää. Paikkana Pistohiekka on vaativa mm. alueella kulkevan tien suhteen. Jouduimme hakemaan alueella mm. alennetun nopeusrajoituksen – eikä viranomaisten kanssa lupa-asioissa ole koskaan helppoa varsinkin jos lineup on ympärivuorokautinen, summaa Ikarus Lawatansseja.

Laiwatanssit Ravintolalaiva Wäiskissä 26.-27.2.
Liput: 12€/päivä, 20€/vkl
Lippuja ennakkoon Osw:n ja Geezersin kaupoista, sekä Cybershopin Itäkeskuksen ja Asematunnelin liikkeistä.

Vanhoihin puitteisiin uutta puhtia

Wikipedian mukaan lavatanssiksi kutsutaan tanssilavoilla ja -paikoissa tapahtuvaa tanssimista ja niissä erityisesti harrastettavia tanssityylejä. Suomen kesä on täynnä lavatansseja, mutta yksi erottuu joukosta, jos humpan ja valssin sijasta on halua heilua rap/electro/dub – musiikin tahtiin. Tästä maaseudun elävöittämisestä ei vastaa Kehittyvien maakuntien Suomi vaan Alakulttuuriyhdistys Syvä ry. Järjestäjän edustaja Ikarus kertoo meille alla mistä Lawatansseissa on kyse.

Missä Lawatanssit järjestetään ja milloin?
– Alakulttuuriyhdistys Syvä Ry järjestää vuoden 2009 Lawatanssit Puumalan Pistohiekan tanssilavalla 14.-16. elokuuta. Legendaarinen Pistohiekka sijaitsee Saimaan rannalla todella päräyttävässä luonnonmaisemassa. Tanssilavan yhteydessä on mahtava kilometrin mittainen hiekkaranta ja väljät tilat leiriytymistä varten. Mikkelistä on linja-autoyhteys Pistohiekan lavalle. Paikalle pääsee hyvin myös veneellä.

Kuinka paljon paikalle odotetaan yleisöä?
– Yleisöä odotamme saapuvan paikalle n. 500 henkilöä per päivä. Artistien ja muiden tapahtuman tuottamiseen osallistuvien henkilöiden lukumäärä on kahdensadan nurkilla. Lyhyesti: Lawatanssit-09 kokoaa jälleen yhteen kotimaiset rapin/hiphopin ja elektronisen musiikin tekijät. Tämän vuoden mainiona lisänä saamme nautiskella Pistohiekan rannoilla myös kotimaisesta reggae/dub-soundista yhdellä lisästagella.

Miten idea Lawatanssien järjestämiseen syntyi?
– Haluamme elvyttää suomalaista lavatanssikulttuuria hieman eri lähtökohdista kuin yleensä on totuttu ajattelemaan. Alakulttuuriyhdistys Syvä Ry:n avulla tuomme tanssilavoille kotimaisen parhaimmiston erilaisiin alakulttuureihin liittyvistä musiikkigenreistä. Pyrimme yhdistyksemme kautta tukemaan myös uusia artisteja eri puolilta Suomea. Wanhat tanssilavat ovat olleet pitkään ihmisten suosiossa ja pääosin vain iäkkäämmän kansan käytössä. Nykyään monet lavat alkavat hiipua toimintansa puolesta, koska nuoriso ei käy niissä. Tähän haluamme tuoda muutosta ja alkaa puhaltamaan vanhaan kulttuuriin uutta, raikasta ja erilaista henkeä.

Mikä on ollut lähtökohta artisteja valittaessa?

– UG-pohjalta – uusia ja vanhoja erikoisuuksia kattavasti ympäri Suomen.

Voitko nostaa esille joitain artisteja joiden esiintymistä itse erityisesti odotat?
– Elektronisen musiikin osalta ainakin James Reipas, Tekniset ja Texas Faggot. Rapin osalta varmasti Joku Roti Mafia ja U.A.A.U. tulevat päräyttämään. Puppa J:n setti rannalla tulee myös olemaan kova.

Millä tavalla Lawatanssit erottuu kesän lukuisista muista festareista ja tapahtumista?

– Paikka on ainakin Suomen kauneimpia, mahtava ranta ja puitteet. Laaja alue, viisi soundsystemiä ja taatusti undergroundeimmat bileet tänä kesänä. Vastaavia, pelkästään elektroniseen ja rap-musiikkiin keskittyviä tapahtumia roots/dub-soundeilla höystettynä ei ole järjestetty Suomessa. Musiikkia tulee myöskin 24h vuorokaudessa, joka on varsin harvinaista festareilla. Rap ja rantasoundit vaihtuvat yöllä tanssittavaan Suomisoundiin ja muuhun elektroniseen musaan. Tanssilavoilla ei yleensä järjestetä festareita muutoinkaan.

Tapahtuman järjestää Syvä ry, voitko kertoa enemmän mistä yhdistyksessä on kyse?
– Kiteytettynä:  Pyrimme yhdistyksemme kautta tukemaan erilaisten musiikkiin keskittyvien alakulttuurien toimintaa Suomessa.

Lawatanssien nettisivut löytyvät osoitteesta www.lawatanssit.com ja 35€ hintaisia ennakkolippuja tapahtumaan myyvät:
Tiketti
Cybershop (Helsingin asematunneli ja Kampin keskus)
Geezers (Vaasankatu 6, Helsinki)