Avainsana-arkisto: Lars Frederiksen

Tim Armstrongin Rocknroll Theater

Rancid-ikoni Tim Armstrongin uusi kunninahimoinen projekti on musiikkia, tanssia, teatteria ja 50/60-luvun kauhutelevisiota yhdistävä Tim Timebomb’s ROCKNROLL THEATER. Musiikkivideosaitti VEVO:lla esitettävästä sarjasta ilmestyi lokakuussa ensimmäinen jakso, yhteensä kasassa on jo 50 Armstrongin ystäviensä kanssa rustaamaa kappaletta kaikkiaan 12:ta episodia varten.

Sarjan ensimmäinen jakso on nykyaikainen näkemys Jumalaisesta näytelmästä, mikä upposi ainakin meikäläiseen kuin munkki possuun. Ensimmäisen osan nimekkäästä tekijäjoukosta löytyy mm. Danten nimiroolissa Lars Frederiksen sekä AFI:n Davey Havok itse piruna. Tuottajana toimii mm. Eminemin, Metallican ja Madonnan kanssa työskennellyt David Robertson, ohjaajana Kevin Kerslake, joka tunnetaan töistään mm. Nirvanan, Green Dayn ja Smashing Pumpkinsin kanssa. Jälki on siis erittäin vakuuttavaa, ja kyllähän tätä mielummin katselee kuin jotan MTV:n väsynyttä teinidraamaa.

Kannattaa ottaa prokkis seurantaan, uusi jakso lienee tulopäällä pikapuoliin. VEVO:n videot eivät Suomessa näy, mutta YouTubesta löytyy ainakin kaikki tähän mennessä julkaistut pätkät.

[youtube url=iiBDYGkgjbw]

www.rocknrolltheater.tv
www.vevo.com/rocknrolltheater
www.youtube.com/user/RockNRollTheaterVEVO
www.facebook.com/RockNRollTheatera

Lars Frederiksen & The Bastards – Viking

Vuorossa on siis Larssin ja apinalauman toinen täyspitkä, joka kantaa nimeä Viking. Heti aluksi täytyy päivitellä kansiteemaa ja refleksinomaisesti pudistella päätään. Ymmärrän että levyn teema on viikinki, jolla Lars viittaa äitinsä puolelta tanskalaisjuuriinsa. Levyäkin komistaa Tanskan-lipulla varustettu viikinkilaiva. Eli viikingit vie naiset ja polttaa kylät. Ensimmäinen mainitsemani aihepiiri on kansilehdillä varsin dominoiva: kauniita, alastomia naisia pyörimässä laulaja-kitaristin ympärillä. En tiedä onko tällä haettu tuota aiemmin mainitsemaani, mutta jotain sen suuntaista olen havaitsevissani. En tiedä kovasta katu(tyttö)elämästä juurikaan mitään, mutta eipä se myöskään välity ko. levyltä vaan on lähinnä epäuskottava uhittelua. Luulisi että Frederiksenin äijällä on jo musiikkinsa puolesta uskottavuutta ja ns. skenepisteitä tienattu, ettei tälläiseen epäuskottavaan mainstream räppiapinointiin tarvitsisi turvautua. Toivottavasti tässä kohtaa joku ei tule heristämään sormeaa, ettei tätä tarvitse ottaa tosissaan. Mitä sitten voi ottaa tosissaan, jos kaikki nykyään verhotaan itseironiaan, sarkasmiin ym. 90-luvun trendi-ilmiöihin. No, mutta höpsistä kuinka nyt kävikään. Jätetään moralisointi ja sitä kautta kannet omaan arvoonsa ja keskitytään levyn musiikilliseen antiin.
Kolme vuotta sitten ilmestyneeseen debyyttiinsä verrattu tämä uusin on paljon kypsempi, punkimpi ja samalla helpommin sisäistettävissä. Ei edellinenkään levy hullumpi ollut, mutta selvästi kehitystä on parempaan tapahtunut, mikä on sikäli positiivista, sillä kolkutteleehan Lars jo neljänkympin rajapyykkiä. Oppia ikä kaikki. Vaikka levyllä on 17 biisiä, ovat kaikki paikkansa ansainneet, jolloin vältytään tylsistymiseltä ja väkisin vääntämisen tunteelta. Levy on ehyt, kompakti kokonaisuus, jossa vuosien saatossa punkrockin eri suuntauksia on edustettuna onnistuneesti, mutta maltillisesti. Nopeampaa punkrähinää (Skins, Punx And Drunx ja Fight), hitaampaa melodiamarssia (My Life to Live, jossa vierailee Tim Amstrong), josta sulavasti siirrytään rokimpaan materiaaliin (The Blastersin koveri Marie Marie). Toisena koverina hieno Anti-Nowhere Leaguen For You. Viimeinen on levyn nimikko biisi The viking, hidastempoinen sellainen, jossa Lars laulaa merestä. Silti mopo ei karkaa käsistä, ainekset sulautuvat rutinoituneesti mausteiseen soppaan. Tätä on kuunneltu ja tullaan jatkossakin kuuntelemaan. Musiikillisesti kova punkpaketti jälleen Kalifornian auringosta ja koska Amerikassa on kaikki isompaa, voidaan puhua ISOsta arskasta. Joten, älkää missatko Larssin Suomen keikkaa! Joka on tosin jo loppuunmyyty. Hahahahahahahahah!!! En saanu lippua…

Lars Frederiksen & The Bastards – S/t

Tämän suuntaisiin ”yhden miehen” kokoonpanoprojektibändeihin tulevaisuudessa varmasti törmätään useampaankin otteeseen ja on jo törmättykin. Duane Peters & The Hunns ja juuri levyn pyöräyttänyt Roger Miret & The Disasters edustavat juuri tätä osastoa. Suomessa tällainen järjestely tuskin vaikuttaisi kovinkaan hyvältä. Vai miltä kuulostaisi Antti Vedenpää & The Drunkers??

Rancidin Lars on keräillyt aikamoisen äpärälauman ympärilleen pyörittämään projektibändiään. Lars & The Bastards on nelihenkinen, joskin viides jäsen on mysteerinen Unknow Bastard, joka piilottelee pipon takana. Kukahan mahtaa olla? Zorro?
Lähes kaikki biisit, kahta lukuunottamatta, on tutun parivaljakon Tim Amstrongin ja Lars Frederiksenin käsialaa. Tuntuukin että yhtä hyvin tämä levy olisi voinut olla seuraava Rancid-tuotos. Myös Lars myöntää, että levyn tekeminen ei poikennut juurikaan Rancidin tuotantokoneistosta.

Levyn tarkoituksena on niputtaa Larssin kokemuksia Campbellin naapurustossa, jossa tuli skidinä sikailtua. Kohokohtana nimikkokappale Campbell CA. Muita meneviä ralleja ovat mm. Dead American, Six Foot Five, sekä rokimpi To Have And To Have Not. Ei mikään järisyttävä kokemus, mutta ihan siisti punkrokkiPLÄJÄYS!