Avainsana-arkisto: Kansantauti

Kansantauti – Jostain historiasta

Kansantauti voisi olla nimi, joka sopisi tyypillisimmillään jonkin metallista rockia soittavan, Radio Rockin alituiseen soittaman yhtyeen nimeksi. Tämä assosiaatio jatkuu kansissakin, vaikka helsinkiläislähtöisen Kansantaudin musiikki paljastuu kuuntelussa joksikin aivan erilaiseksi. Pääasiassa Kansantauti operoi jossain popin ja rockin hämärässä välimaastossa.

Saatekirjeessä vilahtaa sana ”hippipunk”. Punkkia en juurikaan ”Jostain historiasta” löytänyt, mutta maailmoja syleileviä melodioita kyllä senkin edestä. Kansantauti tarjoilee sekä tivoli-kiippareiden varassa kulkevaa optimistisempaa rallatusta että ylisiirappista melodraamaakin, jonka tulkkina oleva vokalisti alkaa nopeasti nyppimään. Dramaattisuutta korostavat sellot ja viulut vielä perinteisten kiippareiden lisäksi. Rujomman ilmaisun ystävänä en kokenut oloani järin kotoisaksi kuunnellessani oppitunteja ”Jostain historiasta”, mutta yhtyeen rohkeutta pitää arvostaa. Kansantauti on löytänyt oman identiteettinsä, vaikka ”Jostain historiasta” ei ehkä olekaan järin vahva näyttö.

Omaan makuuni Kansantauti on vähän liiankin suomirock, mutta mikäli se ei haittaa, voi ”Jostain historiasta” osoittautua hyvinkin elämykselliseksi yhtyeeksi.