Avainsana-arkisto: Jussi Lehtisalo

Split Cranium – S/t

Maailma on täynnä hyvää hardcorea, eikä tämä tapaus tiputa lainkaan sen arvoa. Kyseessä on siis Jussi Lehtisalon, Samae Koskisen, Jukka Krögerin ja Aaron Turnerin uusi bändi Split Cranium, jossa on kyse hardcoren soittamisesta.

Split Cranium on hardcorelle sitä, mitä Motorspadex ja Tractor Pulling olivat heville. Hommaa ei ole tehty täysin naama irvessä, muttei missään nimessä niin lepsuillenkaan että Split Cranium kuulostaisi tahattoman koomiselta. Oikeastaan Split Cranium on Cirlen ”Panic”-levy soitettuna vähän siistimmin ja ilman ambienttia, tosin kyllä sitä taustahuminaakin löytyy, samoin kikkailua feedbackin kanssa.

Jotkin riffit kuulostavat kovasti jo Circle-yhteyksistä tutuilta. Tiedä sitten onko kyse kierrätyksestä vaiko pelkästä samankaltaisuudesta, mutta yhteys kuuluu. Kuuluvammin nämä mielleyhtymät nousevat esille Retrace the Circle -päätösbiisissä, joka on venytettykin 8-minuuttiseksi. Tuostakin huolimatta 25-minuutin mittainen albumikokonaisuus ei pääse heittäytymään tylsäksi. Mutta ajattomaksi klassikoksi ”Split Craniumia” on melko hankala mieltää, mutta kivaksi kuriositeetiksi nyt ainakin. Jäsenistönsä muut kiireet huomioiden kyseenalaiseksi jää myös yhtyeen jatko.