Avainsana-arkisto: Joanna's Diary

Joanna’s Diary – 3 Songs About Refusing

Joanna’s Diary on tällä hetkellä ilmeisesti ilman vakituista rumpalia toimiva kolmihenkinen orkesteri Itä-Suomesta, päin. Nimestä päättelin musiikin olevan sellaista taiteellista emomeininkiä, siksi olinkin hieman yllättynyt varsin rankasta avausraidasta. Vaikken kovinkaan perusta tälle Ruden tarjoamalle nykivälle metallille, tuo kaksi laulajaääripäätä tyylin kaipaamaa lisävivahdetta. Toinen biisi kuulostaa vielä aikalailla keskeneräiseltä, mutta kolmas biisi taasen on paljon mielekkäämpi, varsinkin sen loppu, jossa on kahden erilaisen vokalistin etuuksia osattu käyttää hyvin hyödyksi.

Yhteensoitto tuntuu vielä hieman tahmealta, jota korostavat paikallaan junnaavat ja laiskat biisit. Myös kliini laulaja kuulostaa omaan korvaani liiaksi Alice In Chainsilta, mutta nämähän ovat makuasioita, kuitenkin pientä hiomista silläkin osa-alueella. Saundit ovat demoksi hyvät ja selkeät, joskin tuhdimpi kitaravalli olisi luonut varsinkin puhtaalle laululle jämäkämpää pohjaa. Muutenkin kitaroita olisi hyvien melodioiden ja tiluttelujen lisäksi nauhoittaa vähän reilummin.

Demolta jäi ensisijassa mieleen toinen laulajista, se huutavampi, joka hoiti hommansa todella tyylikkäästi (uskokaa tai älkää, kaikki ei sitä osaa!), sekä jätkien intohimo ja halu tehdä musiikkia. Potentiaalia myös muilta osa-alueilta löytyy sen verran, että tiukemmalla otteella ja ajan tuomalla kokemuksella voisi tästä saada hyvänkin paketin kasaan, mielelläni näkisin tämän nousevan genren edustajia löytyvän myös Suomesta.

Joanna’s Diary

Eli ihan ekana että ketä olette ja ketkä soittaa mitä jne.

Elikkäs line-up on tää: Antti huutaa, Eugene kitara/laulu, Jani basso ja Sami rummut.

Joanna’s Diary, mistä moinen nimi on bändille keksitty?

Nimi on aika monipuolinen, siitä herää monenlaisia mielikuvia. Ei se kenestään/mistään erityisesti tule. Jokaisella on oma käsitys mitä nimi meinaa, ja se on OK.

Kauanko olette tehnyt musiikkia ja mistä inspiraatio?

Joanna’s Diaryhan ei kuitenkaan ole sitä kaikkein tavallisinta hardcorevääntöä, vaan elementtejä ja vivahteita löytyy. Bändinä ollaan oltu pystyssä noin vuoden päivät, mutta jokaisella on ollut bändejä aikaisemmin. Inspiraatio tulee monesta paikasta, hyvin erilaisista bändeistä, elokuvista, videopeleistä, elämästä, ja sitä kautta myös musiikki on monipuolisempaa. Ja alusta asti on ollut muutenki selvää, että kyseessä ei ole mikään [q]tavallinen[q] hc-bändi.

Minkälaista palautetta saitte edellisestä demosta (3 Songs About Refusing)?

Siitä saatiin monenlaista palautetta. Sekä hyvää että huonoa. Monipuolisuutta kehuttiin…

Olen saanut käsityksen että miehistössä jotkut edustavat straight edgeä. Mitä sXe teille merkitsee ja miten se on vaikuttanut musiikkiinne?

Itse asissa 50% bändistä on streittareita (kitaristi ja huutaja). sXe on omalla tavalla hieno asia ja se on myös yksi tapa ”kapinoida”. Lyriikat saa jokainen kuuntelija käsittää omalla tavallaan, niiden selittely vain pilaa kuuntelijan tietyn vapauden.

Pakkohan sitä on kysyä suomen keikkameiningeistäkin, koska olettaen olette kiertänyt ties missä. Eli miten porukka ottaa vastaan ja onko keikoilla jengiä?

Keikoilla on jengiä sen verta kuin yleensä pikkubändeillä, eli 0-100. Porukka ottaa vastaan hyvinkin eri tavoilla, eli kehuja tulee ja keskisormia. Riippuen siitäkin minkälaista porukkaa on paikalla.

Ja sitten tuosta uudesta eepeestänne, nauhoititte sen siis Turussa Musamuusa studiolla, miten siellä hommat sujuivat?

Levynhän tuotti, nauhoitti ja miksasi Minus SF:stä tuttu Jonas ”The Man” Olsson. Yhteistyö pelasi loistavasti esituotannosta miksaukseen asti ja hauskaa oli. Calliston laulaja Markus vieraili studiolla ja hän fiilistelee levyn ekassa biisissä. Kokonaisuudessaan erittäin positiivinen kokemus.

Koska uutta matskua saadaan sitten meidän kaikkien kuultavaksi?

Elokuuhun mennessä olisi tarkoitus saada levy painettua, mutta eiköhän sivuille ilmesty jonkunlaista MP3-meininkiä tässä heinäkuun aikana.

Vikana voisitte sitten vaikka heittää suomihardcore/punkin muutaman kovimman nimen ja nimet kenen kanssa haluaisitte päästä keikkailemaan?!

Kovia nimiä on ainakin Callisto, Endstand, Down My Throat, Minus SF, Splitside, Morning After ja Phoenix Foundation. Kenen tahansa kanssa lähdettäisiin keikalle. Muitakin kovia on varmasti.

Tänne sitte vähän vaikka soittolistaa.

Playlist Antti:
The Haunted – One Kill Wonder
Reef – Getaway
At The Drive-In – Relationship of Command
Sick Of It All – Yours Truly
Nine – Lights Out
Playlist Eugene:
Mr. Bungle – Disco Volante
Shellac – Terraform
Helmet – Aftertaste
Bob James Trio – Bold Conceptions
Deftones – Around The Fur