Avainsana-arkisto: instrumental

Kiveskives – Painottomassa tilassa

Itselleen taatusti mieleenpainuvan nimen valinnut, Kiveskives-valintaan päätynyt kolmikko saapuu Suomen Turusta kivekset heiluen ja tuo kuultavaksi jotain sellaista, mitä soittimeeni ei ihan joka päivä eksy. Instrumentaalirockia on totuttu kuulemaan jo monenvärisenä ja -hajuisena, mutta tämä ”Painottomassa tilassa” -ensiesitykseen tallennettu räminä on jotain aivan erilaista!

Avaruuden käymättömät ja kartoittamattomat korpimaat on koluttu, ja hämmentävä tutkimusretki on tiivistetty neljään kappaleeseen, kahteentoista minuuttiin ja kolmeenkymmeneenkahteen sekuntiin. Tulkinnan helpottamiseksi ja samanaikaiseksi vaikeuttamiseksi biisit on esitettynä rockina, jossa on sekä progressiivisuutta, heviä että punkkia. Kiekolla ei lauleta riviäkään, jos satunnaisia taustahoilauksia ei lasketa. Ässinä Kiveskivesin hihoissa ovat bändin maanisuus ja omintakeinen kiipparisoundi, joka tuo varmasti monelle kuulijalle vähintään nostalgisia mielleyhtymiä. Termi ”nintendohevi” saa tämän levyn kautta aivan uuden merkityksen!

Resepti on omaperäinen, mutta sehän ei yksistään riitä, kun avaruusraketin polttoaineeksi pitäisi saada kuunneltavia laulujakin. Pääsääntöisesti Kiveskives onnistuukin niiden suhteen, näissä maanisissa sävellyksissä on sentään jotain ideaa. Mutta näyttöjä kaivataan kuitenkin lisää, jotta Kiveskives voitaisiin huoletta päästää kakkoslevelille, mutta miten siitä sitten päästään eteenpäin?