Avainsana-arkisto: Identiteettikriisi

Identiteettikriisi – Oikeassa elämässä sattuu ja tapahtuu

Länsirannikolla, nimittäin Turussa, majaansa pitävä Identiteeettikriisi on julkaissut EP:llisen omien sanojensa mukaan perinnepunkkia ”vuosimallia 1977”. Siinä mielessä bändi elää nimensä mukaan, että levyn materiaali luo mielikuvan nuoresta Jussi Hakulisesta laulamassa Mega City Fourin nokkamiehenä ja Poriin päin viittaa myös levyn julkaissut Killer Records. Vesa Vahteran laulutyyli muistuttaa välillä myös Problemsin? Tumppi Varosta. Alkuperäiset 77-punkbändit eivät kyllä vetäneet ihan näin koviin tempoihin, mutta sympaattisella tavalla melodiset biisit kylläkin tuovat mieleen punkrockin kivikauden.

Pienen ihmisen kurimuksesta systeemin rattaiden armottomasti jauhaessa kertovat Identiteettikriisin sanoitukset. Mitään kovinkaan uudistavaa näkökulmaa ei tälläkään seiskalla pyritä hakemaan, kunhan nyt vain kapinoidaan järjestelmää ja paljonpuhuttuja ”niitä” vastaan.

Identiteettikriisiin pätee sama, kuin niin moniin muihinkin (punk-)bändeihin. Ei mitään uutta, ei mitään ihmeellistä, mutta silti ihan hyvin vedettyä ja hyvin laulettua peruspunkrokkia. Onko se sitten hyvä vai paha asia, se on Identiteettikriisin itsensä ratkaistava jatkoa ajatellen. Asenne on ainakin ihan kunnossa, pikkuongelmista huolimatta ja niin kuin yhtye itsekin toteaa ”V**** siitä, näillä mennään!”

[youtube url=KTn66zdmUnA]