Avainsana-arkisto: Hävitys

Hävitys / Ward – Split

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä käsitellyn splitin kaava on jotakuinkin seuraavanlainen: jyväskyläläinen Hävitys kaahaa ja tamperelainen Ward laahaa. Eihän tämmöinen vastakohdilla leikittely nyt ole varsinaisesti uusi keksintö, mutta siltikin vaihtelu on aina tervetullutta. Molemmat nimet ovat melko tuoreita ilmestyksiä, joten allekirjoittaneellekin tämä on ensimmäinen kerta kun kumpaankin pääsee kuulemaan.

Hävityksellä on neljä biisiä crustin ja grindinsekaista mättämistä, eli asiaan kuuluvat plätkyvät tuplabasarit, kiivas tahti, raskas ulosanti ja huuto- ja murinalaulujen yhdistely. Jo pelkästään kahden vokalistin käyttäminen tuo Hävityksen roiskimiseen mukavasti vaihtelua, kuten myös melankolinen perusvire. Hävitys ei juuri tahtia höllennä, vaan tappamisen meininki säilyy loppuun asti.

Wardin puolelle on jäänyt vain yksi kappale, mutta se onkin sitten yhtä pitkä kuin koko Hävityksen puoli yhteensä. Vaikka tämä on varsinaisesti Wardin ensiesiintyminen levytysrintamalla, on yhtyeellä ikärenkaita jo hieman enemmän. Soundia on kypsytelty rauhassa ja hyvä niin, sillä Past Behind vaikuttaa hyvin loppuun asti harkitulta kappaleelta. Ja hyytävältä. Se runttaa koko maailman syvälle suohon, alkaen loppua kohden harhailla, tosin sillä hyvällä, psykedeelisellä tavalla.

Molemmat bändit vakuuttavat ja jättävät jälkeensä halun kuulla niitä enemmänkin. Hävitystä tosin tuskin jaksaisi kuunnella suuria määriä kerralla, mutta Wardiin törmäisi mielellään jonkin pitemmän levykäisen merkeissä.