Avainsana-arkisto: Haste

Eri esittäjiä – Eye for an Eye

Alaotsakkeella ”The new breed of hardcore & metal” kulkeva DVD on juuri mitä lupaakin, tosin pidemmän aikaa alaa seuranneelle bändit eivät ole ”uutta” samassa mielessä kun ne ovat esimerkiksi Amerikan Billboardin kuluttajille. Uutta on kuitenkin videoiden runsas määrä ja niiden korkea laatu – kaukana on ajat jolloin videomaakarit kuvasivat keikat vhs-kameralla ja kopioivat niitä kysynnän mukaan halukkaille tyhjän kassun hinnalla.

Vanhemmat jäärät lienevät heti osoittelemassa, että miten ”hardcore” tähän uuden ajan metalliin liittyy. Liittyi tai ei, turha on valittaa kun kokkoon on jo kustu. Ja onhan mukana Comeback Kid!

Melodinen hevi on tässä kaikkein vahvimmassa osassa. Killswitch Engage, Unearth ja Caliban ovat kaikille tuttuja nimiä, jotka hyvien biisien lisäksi tarjoavat myös näyttävät videot. Pätkiä on yhteensä 26, jotka lähes kaikki ovat siedettävissä. Ainoastaan meikattu (vaikkei tosin ole ainoa levyn bändeistä…) Eighteen Visions, joka soittaa kaiken lisäksi paskaa musaa, pistää harmittamaan. Sikälikin ikävää, kun skippinappulaa painaessa levy hypähtää seuraavan piisin jälkeen takaisin alkuvalikkoon, ja koko ruljanssin joutuu aloittamaan alusta, ellei sitten joka piisin jälkeen halua valita seuraavaa raitaa manuaalisesti komiasti suunnitellusta valikosta. Pieni mutta varsin ikävä bugi, kuten pikkuötökät yleensä…

Vielä muutamia poimintoja tasokkaasta joukosta. Aiemmin sietämätön Underoath kolahti (jopa siinä määrin että meni levy hankintaan), God Forbid jäi mieleen kunnon ysäri-videolla (tuli Beavis & Butthead mieleen) sekä Glass Casket ja Haste mielenkiintoisina uusina niminä. Eihän tätä katsomalla jaksa katsoa, mutta kelpo taustanauha nöräilylle, kun ei sitä telkkaria kuitenkaan ehdi kattoa.