Avainsana-arkisto: Grimes

My Bloody Valentine ja muita kiinnityksiä Flow’n ohjelmistoon

Helmikuussa yli kahdenkymmenen vuoden levytystauolta ”m b v” -albumin myötä palannut irlantilainen vaihtoehtorock-legenda My Bloody Valentine on kiinnitetty 7.-11. elokuuta järjestettävän Flow Festivalin ohjelmistoon. Vuonna 1983 perustettu ja shoegazing-tyylin pioneeriksi 1991 julkaistulla ”Loveless”-albumillaan noussut yhtye nähdään lavalla lauantaina 10. elokuuta.

Muita Flow’n uusia kiinnityksiä ovat vaihtoehtopopin tähtikartalle noussut kanadalainen Grimes, ajattomasti soivasta folkistaan tunnetun José Gonzálezin luotsaama ruotsalaisyhtye Junip sekä autotallisoundia kiivaalla sykkeellä paahtava newyorkilainen Parquet Courts. Lisäksi Reggae Sundays tuo Flow’n Takapihalle liudan reggae-artisteja, kun muun muassa Bitty McLean, Gappy Ranks ja Christopher Ellis nähdään osana esiintyjäkaartia. Kotimaisia lisäyksiä ovat mm. hiphop-nimet Loost Koos sekä Laineen Kasperi ja palava kaupunki.

[youtube url=rBKjhgHGVZs]

Kymmenes Flow Festival järjestetään 7.–11. elokuuta Suvilahdessa.

4 päivää: pe-su + avajaiskonsertti alk. 182,50 €
3 päivää: pe-su alk. 152,50 €
2 päivää: pe-la /la-su/pe+su alk. 127,50 €
1 päivä: pe/la/su alk. 81,50 €
Avajaiskonsertti ke 7.8. alk. 56,50 €, K-18

www.flowfestival.com

Grimes – Visions

Ehkäpä tähän albumiin tarttui ”väärä” henkilö, kun allekirjoittanut epäili Grimesin ensimmäistä kertaa soidessa kyseessä olevan jälleen jokin salamähkäinen hipstereiden juoni. Siihen viittasi hyvinkin moni seikka, mutta itse ihastuin päätäpahkaa ”Visionsin” kansitaiteeseen. Jokin siinä vetosi.

Grimes – alias Claire Boucher – on ”Visionsilla” jo kolmannen studioalbuminsa kimpussa. Kanadalaisneito esittää modernia – ja hipsteriä – elektropoppia vailla ilman bailumeininkiä, helppoja kertosäkeitä ja muita popille tyypillisiä piirteitä. Kyseessähän on sitä reippaasti syvällisempi ja mietteliäämpi albumi, joka on toki myös melko vaikeasti lähestyttävä. Ja jopa primitiivinen, lo-fi ja myös Grimesin synnyinvuosikymmenen soundeja halaileva.

Nostalgiapläjäyksestä ”Visions” on kuitenkin melko kaukana. Grimes iskee levylleen niin paljon modernia indie-maustetta, etten itse ainakaan erehtynyt luulemaan levyä miksikään pölyiseksi 80-lukutributoinniksi. Laulua on kaikkea välillä Madonna-robotti ja Minni Hiiri, ja tokihan ”Visionsia” on melko helppoa kutsua myös kokeilevaksi tapaukseksi. Erikoisuudentavoittelua? Todennäköisesti, mutta jollain kierolla tavalla myös tyylikästä.

[youtube url=JtH68PJIQLE]