Avainsana-arkisto: Frontlines

Helmikuu 2012

Kuukauden demo:

Atretic Intestine – Human Ravagery

Erikoismaininnat:

Apina – Meidän, minun
Between The Skylines – Life in an Hourglass
Solothus – Ritual of the Horned Skull
Street Lethal – Delivering The Goods

Muut:

Antti Kokkomäki – Pariisiin
Arabia Arabia – What is Your Name? (Yellow Patterns)
Chaos For All – Demo 2011
Chromatic Dark – Inhuman Conviction
Endless Pathway – In This Cold World
The Fauna – Muista aikasi
Freedomination – Power of Nightmares
Frontlines – Unleash the Beast
Kanto Arboretum – Kevyt on murhe kantaa
Routakehä – Kaikkien aikojen loputtua
Promised Land – Diseases
Sinfully Yours – S/t
VSP – The Ultimate Collection Vol. 1

Tsekkaa myös helmikuun demorääkin MySpace-soittolista!

Frontlines – Unleash the Beast

Parilla aiemmalla demollaan oululainen Frontlines on tullut tunnetuksi lähinnä Panteran hiilipaperikopiona, mutta palautteesta on kolmannelle tuotokselle tuoltaessa otettu selvästi onkeen, sillä laulajan Anselmo-maneerien lisäksi vaikutteet eivät ole enää läheskään niin ilmeiset.

Groove-metallin parissa tässä kuitenkin selkeästi vielä operoidaan, mutta vaikutteita on myös muilta Amerikan nykymetallibändeiltä. Lamb of God voisi olla helpohko vertailukohde, itselle tulee puolestaan jonkin verran mieleen hardcore-pohjalta groove metallin saralla toimiva Throwdown (vai onko edes olemassa enää? Enivei…). Kun yhtyeen soitto- tai laulutaidoissa ei ole aieminkaan mitään vikaa ollut, voidaan siis ykskantaan todeta homman nousseen nyt kokonaan uudelle levelille, mitä bändin vakavastiotettavuuteen tulee.

Groove metallista puhuttaessa nousee kuitenkin jälleen yksi asia esille; komppi ei nouse missään vaiheessa kovinkaan koville kierroksille, vaan koko varttitunti painetaan samalla keskitempogroovella. Muutamassa kohdassa toivoi turhaan reippaan rässi/punkkihölkän lähtevän käyntiin. Kun kappaleisiin saadaan vielä hieman enemmän dynaamisuutta, niin aletaan toden teolla päästä asiaan.

Ps. Huomasikohan itse bändikään, että jokaisessa biisissä n. minuuttia ennen loppua tulee kevyen rumpukompin päällä samantyylinen kitarasoolo? Toivottavasti mielikuvitusta riittää jatkossa myös sooloihin, eikä kaikki luvuus mene Panteran jalanjälissä poispysymiseen.

Frontlines – Demo II

Oululainen Frontlines on todennäköisesti maailman eniten Panteralta kuulostava yhtye heti Panteran itsensä jälkeen. Laulaja Simo Järvinen voisi huoletta tuurata Phil Anselmoa, eikä muukaan miehistö jää kauaksi esikuvistaan. Myös demon soundit ovat kuin suoraan ”Vulgar Display of Powerilta” tai ”Far Beyond Driveniltä”. Etenkin  rumpusoundeille täytyy nostaa hattua. Ihme on jos tämä ei Pantera-faneja miellytä.

Toisaalta, jos Pantera ei uppoa, ei Frontlineskaan tarjoa paljoakaan. Harvoin nimittäin törmää yhtyeisiin joiden ulosannissa on yhtä vähän mitään omaa. Vaikka itseisarvona omaperäisyys onkin mielestäni sangen yliarvostettua, mennään nyt kyllä jo niin hiilipaperikopiolinjalla, että pieni lisäväri olisi paikallaan. Hiilipaperikopiona Frontlines on kuitenkin aivan helvetin kova; Panteransa vähän heikommin tuntevalle voisi helposti soittaa Frontlinesia Far Beyondin sekaan kaverin huomaamatta yhtään mitään. Jos diggaat Panterasta on sinun pakko tsekata Frontlines, jos taas et, niin se siitä sitten.

Frontlines

”Joku on kuunnellut Panteraa…”: ajatus, jolta ei voi välttyä oululaisen Frontlinesin räimintää kuunnellessa. Kvartetti ei kuitenkaan ole kahden markan Pantera-kopio, vaan suoraselkäinen metallinuorukainen, joka ei kuvia kumartele, mutta vetää käden lippaan tarpeen vaatiessa. Mutta onko Frontlines enemmän takapulpetin häirikkö vai eturivin hikipinko? Basisti Jussi Lassila raottaa yhtyeen verhoa.

Lyhyt historiikki (ketkä, mistä, milloin ja miksi?)

– Homma sai alkunsa Kaitsun (kitara) ja Maken (rummut) toimesta vuonna 2006 Oulussa. Minä hyppäsin messiin samaisena vuonna. Pitkän ja piinallisen vokalistin haun jälkeen löysimme Simon kesällä 2008. Tavoitteena oli kasata bändi, joka soittaa kunnon rehellistä louhintaa.

Kuvailkaa bändinne ulosantia.

– Raskaita, rytmikkäitä ja tarttuvia biisejä timmillä kitaroinnilla ja rullaavalla rytmiryhmällä toteutettuna. Kuorrutteeksi asenteella ja vahvuudella möykätyt vokaalit. Koemme tärkeäksi, että musamme saa niskalihakset nykimään, jalan veivaamaan ja kuuntelijan viihtymään.

Mistä yhtyeenne saa vaikutteensa ja toisaalta miten se erottuu massasta?

– Vaikutteena on pitkä liuta bändejä , joita on tullut vuosien varrella kuunneltua ja fiilisteltyä. Mm. Judas Priest, AC/DC, Black Sabbath, Sepultura, Metallica, Dream Theater ja tottakai Pantera ovat antaneet kiksejä niin musiikillisesti kuin henkimaailman puolellakin. Ainakin suomimetallin massat tuntuvat suosivan progehtavia ja melodiarikkaita ongenkoukkubiisejä kun taas Frontlines on selkeälinjainen ja helpommin lähestyttävä tapaus. Nämä tuntuisi olevan selkeimmin erottelevat piirteet.

Minkälainen on kappaleidenne syntyprosessi?

– Bändin alkuvaiheilla homma lähti pyörimään Maken rumpukomppien ja Kaitsun kitaroinnin pohjalta. Nykyään luomisprosessi toteutuu porukalla jamittaessa ja niitä kuningasideoita jahdatessa. Joku saattaa tuoda valmiin piisin reeneihin ja se sitten porukalla sorvataan Frontlines -muotoon.

Onko yhtyeellä jokin sanoma? Mistä lyriikat kertovat?

– Lyriikat käsittelevät pääasiassa mentaalipuolen juttuja. Henkilökohtaista kasvuprosessia ja asioiden näkemisestä avoimin silmin. Rehellisesti ja suoraan ilmaistuna ilman kummempia piilokäsityksiä ja ennenkaikkea positiivisessa hengessä. Eli aina sellainen rakentava ja eteenpäin vievä teema ajatuksissa ja niiden pohjalta sitten lyriikan taivuttelua ja sovittelua.

Millaisena näette orkesterinne tulevaisuuden? Päämääriä/tavoitteita?

– Hommaa jatketaan samaan tyyliin kuin tähänkin asti. Tinkimättömästi, itsevarmasti ja hyvällä fiiliksellä kohti unelmia. Tavoitteena on saada bändille paljon keikkoja ja kokemuksia rundaamisesta. Tiedämme, että se kasvattaa bändiä musiikillisesti ja hienosäätää jäsenten väliset kemiat ja visiot.

Jos saisitte valita yhden albumin ja kretitoida sen omiin nimiinne, niin mikä tuo albumi olisi ja miksi?

– Metallican Black -albumin saundit ja Bob Rockin kultainen visio olisi mielenkiintoista yhdistää Frontlines-soppaan.

Minkä levy-yhtiön rosteriin bändinne sopisi parhaiten?

– Vaikea sanoa jotain tiettyä. Sellainen, mikä on valmis tekemään yhteistyötä bändin kanssa hyvässä hengessä ja määrätietoisesti.

Miksi juuri te ansaitsisitte levytyssopimuksen?

– Jos sen voisi suoralta kädeltä saada, niin syy siihen olisi motivaatio, omistautuneisuus ja kirkkaat visiot tulevaisuudesta. Tällaiset tekijät ovat koko toiminnan pohja. Ensin kuitenkin tarvitsemme näyttöä tästä tunteen palosta. Demoja värkätään, keikkoja järkätään ja promotaan parhaan osaamisemme mukaan.

Kiteyttäkää yhtyeenne yhteen lauseeseen.

– Aim to conquer beyond myself!

Sana on vapaa: mainostusta, vittuilua…

– Oulussa kuhisee uuden metalliaallon siemenet. Tarkkailkaa sen hedelmiä! Frontlinesin Demo II putkahtaa ulos heinäkuussa suoraan MySpaceen lietsomaan kuhinaa Qstock -keikkaa silmällä pitäen. Kiitos haastattelusta ja arvostelusta Lammas zinelle.

www.myspace.com/frontlinesmetal

Frontlines – Demo 2008

Painokoneet seis! Maahamme on syntynyt uusi metallimonsteri! Frontlinesin kitaristi Kaitsu pääsi soittamaan joulukuisella Dimebag Beyond Forever -kiertueen Oulun keikalla ”Walkin” yhdessä muun tribuuttibändin kanssa! Joten ihan pikkumeiningistä ei enää ole kysymys, kuten bändi itsekin huomauttaa!!

Ja sitten latoin levyn soittimeen.

Kaikista kuulemistani Pantera-imitaatioista Frontline on ilmeisin basari- ja kitarasoundista lähtien, vokalistista nyt puhumattakaan. Joku voisi voivotella omien idoiden vähyyttä, mutta ei tässä ainakaan yritetä väkisin mitään ”modernia” ”thrash” ”metallia” vääntää, vaan vedetään rehdisti esikuvien hengessä omiin vahvuuksiin, joihin ehdottomasti kuuluu napakat kampisoolot, nojaten. Kappaaleet tosin tarvitsisivat vähän muitakin koukkuja pysyäkseen pinnalla koko viisimuuttisen ajan.

Peruspaketti on hyvin kasassa, onhan bändin jäsenillä kokemusta sellaisista bändeistä kuten Napoleon Skullfukk ja Random Mullet. Nyt tarvisi ”vaan” saada Walkin tai Fucking Hostilen kaltaisia hittejä muutama kasaan!

www.myspace.com/frontlinesmetal