Avainsana-arkisto: From Ashes Rise

From Ashes Rise – Tilannepäivitys

fromashesriseViime vuodet enemmän ja vähemmän hiljaiseloa viettänyt Portlandin From Ashes Rise tekee hiljalleen uutta tuloaan. 2000-luvun alku oli d-beatin kulta-aikaa ja FAR oli, ja on toki vieläkin yksi tuon genren tärkeimmistä bändeistä. Brad Boatright, toinen bändin kitaristi-huutajista, kertoili sähköpostin välityksellä muutaman sanasen tulevaisuudesta, nykyisestä ja menneestä.

Mitä olette tehneet viime aikoina FARin kanssa? Viime vuonna julkaisitte Rejoice the End – seiskan Southern Lordin kautta. Onko uutta materiaalia ja kiertueita luvassa?

Kirjoitamme parhaillaan tulevaa pitkäsoittoa ja kerromme kyllä yksityiskohdista tarkemmin sitten kun alamme nauhoittamaan levyä. Emme ole suunnitelleet kiertueita vaan olemme keskittyneet uuden musiikin kirjoittamiseen. Toki soittelemme silloin tällöin pistokeikkoja.

FAR hajosi vuonna 2005 ja palasi yhteen 2009. Kysymys on varmaan kysytty sinulta liian monta kertaa, mutta kerrotko vielä mitä tapahtui? Saitteko muuten paljon paskaa niskaan uugee-punkkareilta kun teitte aikanaan levydiilin Jade Treen kanssa?

Me keikkailtiin noina aikoina todella paljon ja jossain kohdassa huomasimme, että olemme menossa eri suuntiin ihmisinä, joten kaikki vain luhistui yhtäkkiä. Meininki ei ollut enää kivaa ja noissa olosuhteissa uuden musiikin tekeminen oli todella haasteellista. Joo, paskaa tuli tosiaan jonkin verran niskaan tuosta Jade Tree – diilistä, mutta ei kuitenkaan kasoittain. Jade Tree ei ole ikinä ollut suuri levy-yhtiö tai mitään sellaista, ja lafkaa pyörittävät ihmiset kunnioittivat meitä siinä kuin mekin heitä, joten levydiili oli ihan luonnollinen juttu. Luulen, että suurin asia joka ei mennyt ihmisten jakeluun oli Jade Treen musiikillinen diversiteetti.

Minkälainen on Portlandin skene nykyisin? Onko sinulla muita bändejä FARin ja Lebanonin lisäksi ja mitä musiikkia diggaat kuunnella?

Portlandissa on uskomattoman laaja valikoima musiikkia tarjolla tänä päivänä. Meillä on mahtavat punkki-, metalli- ja rokkiskenet. Tarjontaa löytyy todella paljon ja meillä on täällä erittäin tiivis yhteisö jonka olemme rakentaneet vuosien varrella. Lebanon hajosi viime vuonna joten FAR on ainoa bändi jossa soitan nykyisin. Minulla on aina ollut hyvin laaja musiikkimaku, eikä se ole muuttunut vuosien varrella. Elämme hienoa aikaa mitä tulee itsenäiseen musiikkiin, ja pidän melko vaikeana pysytellä jatkuvasti ajan hermolla. Onnekseni työskentelen musiikin parissa, joten voin kuitenkin kohtuullisen helposti löytää uusiä bändejä.

Mikä on oma suosikkilevysi FARin tuotannosta?

Todennäköisesti Nightmares – pitkäsoitto, koska sen aikaansaamiseksi teimme niin kovasti töitä ja levyntekoprosessi toi mukanaan paljon kokemusta.

Mitä kitarakamoja käytät ja onko huutotyylisi muuttunut vuosien mittaan? Kuka tekee biisit ja mitkä on parhaat mestat soittaa keikkoja?Minulla on Gibsonin Les Paul Studio Lite, Edwards Les Paul, Epiphone Explorer ja tappavasaundinen Tokai Explorer. Kaikki kitarani on varustettu kasalla Lacen mikkejä ja soitan Mesa DC-10 nupeilla Marshallin kaappien läpi. Huutotyylini on pysynyt ajan mittaan melko samana, mutta vaihtelen mikkejä välillä. Tykkään myös käyttää 1176 kompressoria. Minä ja John teemme biisit. Portlandin Satyricon oli minulle rakas paikka soittaa livenä, mutta valitettavasti tuota paikkaa ei ole enää. Vaikea sanoa muista paikoista koska niitä on vuosien varrella kertynyt niin paljon.

Sinulla on oma firma Audiosiege Media. Minkälaista työtä teet puljussa ja mitä muuta hommailet, vieläkö ajat prätkällä?

Audiosiege Media on masterointistudioni ja se työllistää minut kokopäiväisesti. Levylafkan osuus puljusta vastaa Moshpit Tragedyn verkkopalveluista ja digitaalisista julkaisuista. Prätkällä en ole ajellut juurikaan sen jälkeen kun jouduin aika pahaan liikenneonnettomuuteen pari vuotta sitten. Tajusin vastikään, etten pysty luottamaan itseeni pyörän päällä. Yritän omistaa perheelleni niin paljon aikaa kuin mahdollista, joten terveenä pysyminen on tärkeää.

Keksi kysymys jonka haluaisit sinulta kysyttävän ja vastaa siihen, kiitos.

Ok, mikä on mielestäsi parasta bisseä?

West coastin IPA.

[youtube url=uiRma6CE3SY]

Indie-iltamat, osa 2

Paluu S-Osiksen ja TVO:n tiloihin tapahtui noin kymmenen maissa illalla. Tänään lavalle nousisivat Indie Iltamien toisessa osassa mm. vieraat ruotsista ja jenkeistä, eli Nine ja From Ashes Rise. Ulkolaistähtien seurana olivat Turun metalcoreylpeys Callisto ja suomen emopunkin nousutähti Disco Ensemble. Illassa piti myös nähdä Endstand, joka kuitenkin peruutti keikkansa rumpalin loukkaantumisen takia.

Ensimmäisenä soitannon aloitti Callisto, TVO:n tiloissa. Tupaten täyteen ahtautunut kansa kyllä nautti hypnoottisen mäiskeen äänistä. Pojat kävivät läpi tiuhasti uutta levyään ”True Nature Unfolds”, ja vaikka mieli olisi tehnytkin jäädä katsomaan suomen Neurosista pidemmäksi aikaa, aloitteli Nine jo S-osiksen puolella.

Hiukan aikaa sitten suomessa jo vieraillut Nine aloitti keikkansa ilman sen pidempiä puheita ja kansa oli mukana. PA-kaapitkin meinasivat menossa monta kertaa nurin mennä kun Nine paukutti hittejä toisen perään. Killing Angels -platan biisit tulivat taas tutuiksi, ja meininki oli hyvä. Lauantain bändien päällekkäinen soittojärjestys oli kyllä värkätty huonosti, sillä jos halusi nähdä kaikki bändit, missasi toisen alusta noin 15 minuuttia tai enemmänkin. Ninen veivatessa encorea oli siis aika lähteä katsomaan Ameriikan vieraita.

Muun muassa Tragedyssä vaikuttavien heppujen toinen orkesteri From Ashes Rise oli siis kehissä TVO:lla, ja aika tykitystä se sitten olikin. Uudelta Nightmares -levyltä kuultiin kolmisen biisiä ja välispiikeissä puitiin niin politiikkaa kuin straight edgeäkin (joita on kuulemma Suomessa noin 2 henkilöä). Bändin basistille oli käynyt jokin haaveri ja hän soitti koko keikan istualtaan. Orkesteri oli muuten aggressiivisella päällä ja vaati kokoajan olutta. Helvetin hyvää hardcorepunkkia F.A.R. kuitenkin tykitti ja veti ehdottomasti yhden parhaimmista keikoista tänä vuonna.

Illan päättäjä sitten olikin Suomen emoylpeys Disco Ensemble. Huikean suosion saanut bändi soitti täydelle S-Osikselle ja mikäs siinä, sillä jengiin tuntui uppoavan. Sohvilla istuskelun ja epämääräisen toiminnan seuraamisen ohessa tuli DE lähes missattua, mutta sen voinen sanoa että Viper Ethics plattaa tuli tuutin täydeltä ja Transatlantic sinkkuakin purettiin pari biisiä. Soittivatpa pojat yhden uuden biisinkin mikä ei ollut yhtään hullumpi. Mainio ilta ja mainiot bändit, lisää tällaisia!