Avainsana-arkisto: Frank Turner

Frank Turner konsertoi helmikuussa Nosturissa

Brittiläinen folkpunk-artisti Frank Turner saapuu lopputalvesta taustayhtyeensä The Sleeping Soulsin kanssa klubikeikalle Helsinkiin. Aikaisemmin tänä vuonna ”Tape Deck Heart” -albumin julkaissut kokoonpano nousee Nosturin lavalle maanantai-iltana 24. helmikuuta.

Viime tammikuussa neljän keikan Suomen-kiertueellaan esimerkiksi loppuunmyydyllä Tavastialla esiintynyt sekä elokuussa Jurassic Rockin päälavalla soittanut Frank Turner nousi maineeseen hardcorepunk-yhtye Million Deadin keulahahmona. Vuodesta 2005 soolouraansa rakentanut artisti noteerattiin laajemmin ”Poetry of the Deed” (2009) -levyn myötä. Nykyisin nelimiehisen The Sleeping Souls -bändinsä kanssa keikkaileva ja levyttävä Frank Turner julkaisi huhtikuussa viidennen pitkäsoittonsa ”Tape Deck Heart”.

[youtube url=QZ1yZFHhf7w]

Frank Turner & The Sleeping Souls (uk)
Ma 24.2.2014 Nosturi, Helsinki
Liput ennakkoon Tiketistä alk. 19,50 eur, ovelta 22 eur.

frank-turner.com
www.facebook.com/frankturnermusic

Killswitch Engage Jurassic Rockiin

Vastikään uuden albuminsa tiimoilta Helsingissä klubikeikalla vieraillut yhdysvaltalainen metalcore-bändi Killswitch Engage on kiinnitetty elokuussa järjestettävän Jurassic Rockin ohjelmistoon. Vahvaa uutta tulemista uusvanhan laulajan kera tekevä melodisen metalcoren pioneeri nähdään Visulahdessa lauantaina 10. elokuuta.

Sunnuntaille on puolestaan kiinnitetty vastikään Spinefarmilla uuden ”The Nexus” -pitkäsoiton julkaissut ruotsalais-tanskalainen power metalia ja melodista death metalia soittava Amaranthe. Tapahtuman tuoreihkoita kiinnityksiä on myös huhtikuun lopussa viidennen soololevynsä ”Tape Deck Heart” julkaiseva brittiläinen folkpunk-trubaduuri Frank Turner, joka saapuu Jurassic Rockiin nelimiehisen The Sleeping Souls -taustabändinsä tukemana.

Jurassic Rock 9.-11.8.
Visulahti, Mikkeli

Pe 9.8.2013: De La Soul (USA), PMMP, Disco Ensemble, Ruudolf & Karri Koira, JVG, Pää kii
La 10.8.2013: Devin Townsend Project (CAN), Killswitch Engage (USA), Stam1na, Haloo Helsinki!, Kotiteollisuus, Raappana & DJ Leimasin, Heavyweight DJs, Bloodred Hourglass, Makrofagi
Su 11.8.2013: System Of A Down (USA), Amaranthe (SWE), Frank Turner (UK), Eläkeläiset

Festivaalin ohjelma täydentyy kevään mittaan vielä niin ulkomaisella kuin kotimaisellakin ohjelmalla.

Liput:
3 päivää (pe-su) alk. 115 EUR
2 päivää (pe-la) alk. 62 EUR
2 päivää (la-su) alk. 95 EUR
1 päivä (su) alk. 69 EUR

Ikäraja: 14 vuotta (alle 14-vuotiaat huoltajan seurassa) / VIP-paketit K-18

www.jurassicrock.fi
www.facebook.com/jurassicrockfestival

Frank Turner ja Jaakko & Jay kimpparundille

Brittiläinen punk-trubaduuri Frank Turner sekä kotimainen folkpunk-kaksikko Jaakko & Jay soittavat ensi vuoden alussa yhteisen Suomen-minikiertueen. Jo syksyllä 2009 runsaat 20 kimppakeikkaa ympäri Eurooppaa soittaneet kokoonpanot nähdään 16. tammikuuta alkaen Turun Klubilla, Tampereen Klubilla, Helsingissä Tavastialla ja Jyväskylän Lutakossa.

Hardcorepunkia soittaneesta Million Dead -yhtyeestä soolouralle vuonna 2005 siirtynyt Frank Turner on saavuttanut mittavaa kansainvälistä menestystä erityisesti kahdelle viimeisimmällä albumillaan ”Poetry of the Deed” (2009) ja ”England Keep My Bones” (2011). Nelimiehisen The Sleeping Souls -taustabändinsä kanssa keikkailevan laulaja-lauluntekijän seuraavaa albumia on lupailtu ensi maaliskuulle. Kaikilla neljällä tulevalla Suomen-keikalla illat avaa tamperelainen folkpunk-kaksikko Jaakko & Jay. Juuri studiosta palannut yhtye julkaisee ensi keväänä vielä nimeämättömän toisen pitkäsoittonsa.

[youtube url=SVx2RuANAyk]

Frank Turner (gbr), Jaakko & Jay
Ke 16.1.2013 Klubi, Turku
To 17.1.2013 Klubi, Tampere
Pe 18.1.2013 Tavastia, Helsinki
La 19.1.2013 Lutakko, Jyväskylä

frank-turner.com
www.peaceism.net
www.fullsteam.fi

Frank Turner Tavastialla

Kun viime kesänä kuulin ensi kertaa Frank Turneria, olin monen muun tavoin myyty silmän räpäyksessä. Pitkä kuuma kesä -tapahtumassa nähty trubaduurikeikka syvensi suhdetta tähän sympaattiseen brittiin, jonka lavakarisma huokui paitsi miehekästä rokkikukkoa, myös leppoisaa naapurinpoikaa, jonka maailmankatsomukseen mahtuu muutakin kuin muijat ja ryyppääminen.

Ensimmäiselle klubikeikalleen Tavastialle Frank saapui kokonaisen taustabändin kera, ja jos mahdollista, oli laulaja saanut taustavoimien johdosta, tai niistä huolimatta, lisää varmuutta esiintymiseensä. Varsinkin miehen soolona vetämät biisit suorastaan pursuivat energiaa, mutta toisaalta, bändin kanssa vedetyt rallit olivat hivenen pliisumpia. Ehkä näissä kipaleissa ei vain tarvinnut yrittää niin kovasti, varsinkin kun kitaristina toiminut Ben Lloyd täydensi hyvin Frankin esiintymistä. Vaikka orkesterisovitukset eivät joidenkin vanhempien rallien suhteen olleetkaan vielä hioutuneet ihan täydellisyyteen, toivat ne hyvää vaihtelua riisutummalle mies ja kitara -tulkinnalle; tätä vauhtia kokoonpano on parin vuoden päästä aivan lyömätön.

Mukaan tulleiden lisäinstrumenttien ansiosta musiikki lipuu alati kauemmas perinteisestä folk-rämpyttelystä. Lavalla nähtiin ihan oikea rock-bändi, mikä takasi hyvä meiningin siinä missä Frankin mainiot biisit, upeat tulkinnat sekä vilpitön ja hyväntuulinen kanssakäyminen yleisön kanssa. Mieleen jäi mm. yleisöstä poimitun huuliharppuvirtuoosin esiintyminen sekä Frankin kovasti mainostama kitarasoolo Sons of Libertyssä.

Uudet ja vanhat biisit toimivat hyvin rinta rinnan, taaten monipuolisen setin Love Ire & Songin kylmistä väreistä aina yhtä liikuttavaan Long Live The Queeniin sekä illan päättäneeseen yhteislauluun Photosynthesisin tahdissa. Jos miinuksiksi ei lasketa sen loppumista, oli keikka täydellinen.

Frank Turner – Poetry of the Deed

Tässäpä levy, jonka hyväksi havaitsin jo ennenkuin se postiluukustani kopsahti. Kiitos tästä kuuluu paitsi Johtajalampaalle, myös Spotifylle, tuolle musiikin ahkeralle airueelle. Muiskuja vaan Robertalle jos sattuu lukemaan!

Frank Turner esittää folk rockiaan varsin vankalla otteella. Biisit ovat parahultaisen pituisia ja ne esitetään kera miekkosen koskettavan ja paljaan tulkinnan. Ei ole Rankki raspikurkku, mutta silti tämä kelpaa, vaikka yleensä en pliisummasta folkkailusta niin välitäkään. Enemmän ameriikan rupisuutta, kuin brittiläistä hippeilyä mulle, kiitos. Rosoakin toki ajoittain löytyy ja kuulija- sekä markkinaystävällisestä saundista huolimatta Turnerin poika ei ole mielistelyn tielle lähtenyt. Välillä kipitetään sovituksellisesti reippaan irkkupunkin tahtiin eikä mies muutenkaan kappaleissaan tyhjiä lässytä.

Vaikka valikoima tällä levyllä on tasavahvaa laatua, on The Road -biisi kuitenkin selkeästi levyn hitti. Kyseinen ralli luo pientä kaukokaipuuta myös vanhan turkulaisen sydämeen. Aika äijä tuo Ränkster!

Ilmeisesti tämä isäntä on kerran Suomessakin vieraillut, ja viikon kuluttua tulossa toistamiseen. Kelpaisihan tuota varmaan livenäkin katsastalla itse kunkin.

Frank Turner – Love Ire & Song

Epitaph julkaisi kesällä vastikään signaamansa Frank Turnerin alunperin viime vuoden maaliskuussa ilmestyneen toisen täyspitkän ”Love Ire & Song” ennakkonäytöksenä syyskuun alussa julkaistavalle uudelle ”Poetry of the Deed” -levylle.

Bahrainissa syntyneen ja Englannissa kasvaneen artistin folkpunk kuulostaa siltä miltä musiikin olisi pitänyt aina kuulostaakin; ei tarvita kuin mies ja kitara, melodia ja tarina. Taustabändi on toki tukena paikoin vahvastikin, mutta biisit toimivat singer-songwriter -perinteen mukaisesti pelkistetymmälläkin kokoonpanolla. Levyltä välittyvää vilpitöntä fiilistä harvemmin kokee nykymusiikissa.

Levyn sanoitukset ovat pääsääntöisesti positiivisia ja fiilistä kohottavia. Jopa hyvän ystävän kuolemasta kertova Long Live the Queen hehkuu elämäniloa synkästä aiheesta huolimatta. Nimikkobiisi Love Ire & Song purkaa pettyneen idealistin tunteita vihaisesti, mutta saa kertosäessä laulamaan mukana. Sanoitusten voima ja viehätys piileekiin siinä, että usein negatiivisista lähtökodista saadaan loppujen lopuksi positiivisia fiiliksiä irti.

Hardcore-bändissä uransa aloittaneelle muusikolle ”Love Ire & Song” on melkoinen osoitus biisinkirjoittajan kyvyistä. Täydellinen levy se ei ole, mutta 28-vuotiaana Francis on vasta lasten kengissä, mitä laulaja-lauluntekijäperinteiseen tulee. Miehen uusi ura on siis vasta alkutekijöissä, mistä hyvää esimakua antaa uusi single The Road, eteenpäin mennään ja vauhdilla. Jos pidät songer-songwriter -meiningistä, ei levyä voi liikaa suositella.

Folkpunk-artisti Frank Turner Tavastialle

Hiljattain Pitkä kuuma kesä -tapahtumassa esiintynyt brittiläinen folkpunk-artisti Frank Turner palaa Suomeen 7. joulukuuta. Edellisellä vierailullaan akustisella soolokeikalla nähty mies saapuu tällä kertaa maahamme taustabändin tukemana.

Hardcorepunk-bändi Million Deadin hajottua vuonna 2005 yhtyeen vokalisti Frank Turner päätti keskittyä soolouran luomiseen. Punk-sävytteistä folkrockia soittava tuottelias singer-songwriter ehti julkaista kaksi sooloalbumia ennen kuin tänä keväänä mies kiinnitettiin Epitaph-levymerkin talliin. Myöhemmin syksyllä on luvassa Frank Turnerin toistaiseksi laajimman julkaisun saava kolmoslevy ”Poetry of the Deed”. Soolouransa aikana artisti on kiertänyt maailmaa muun muassa The Gaslight Anthemin, Biffy Clyron ja The Offspringin seurassa.

LIPUT:
Myyntiin ke 15.7.2009
– ennakkoon Tiketistä alk. 16 EUR
– ovelta 17 EUR

www.frank-turner.com
www.myspace.com/frankturner
www.fullsteamagency.com

Pitkä kuuma kesä 2009

Suvilahti, Helsinki 27.-28.6.

Trendikkäitten HESAlaisten ikioma indie-festari keräsi kesäkuun viimeisenä viikonloppuna liki 9000 kävijää Helsingin Suvilahteen. Toivottavasti tämä riittää tapahtuman järjestämiseen myös ensi vuonna, sillä festareissa oli kohtalaisten bändien ja kodin läheisyyden lisäksi parasta se, ettei yhtään seeämäksää tai apulantaa tarvinnut skipata.