Avainsana-arkisto: Forgotten Horror

Forgotten Horror – The Serpent Creation

Kenties yhä parhaiten Deathchain-yhteyksistään tunnettu Forgotten Horror pääsi viime vuoden puolella täyspitkän makuun. ”The Serpent Creation” nimeä kantava lätty yhdistelee niin suvereenisti death-, thrash- ja black metal -vaikutteita, jämähtämättä yksiselitteisesti yhteenkään yllämainituista genreistä, että yhtyettä voisi hyvällä omallatunnolla tituleerata jopa kotimaiseksi Absuksi.

Absumaista on myös riffittely; tällä levyllä ei mennä sieltä mistä aita on matalin ja se mikä hävitään instant-koukuissa voitetaan pitkässä juoksussa. Levyltä nimittäin löytyy uusia vivahteita ja pikkujippoja vielä pitkään ekojen kuuntelukertojen jälkeen. Kääntöpuolena tässä on toki se, että edellämainittujen instant-koukkujen puuttuessa korvamato ei pääse iskemään. Toisaalta levy on sen verta tasainen ja laadukas kokonaisuus, että mielellään sen soittimeensa lykkää, vaikkeivät biisit päässä soisikaan.

Tarttuvinta osastoa levyllä edustavat jopa paikoin lähes duurivoittoisen melodinen For Thy Crimson Glory sekä Hannibal. Myös levyn päättävä Dreams Of Scipio yltää lähelle ultimaalisia koukkuja hienoine melodioineen. Ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen levy, joka kestänee tiheämpääkin kuuntelua.