Avainsana-arkisto: First Blood

Yhdysvaltalainen First Blood LPRHC Festin pääesiintyjäksi

Lappeenranna Skinnarilassa elokuun 2.-3. päivä vietettävä LPRHC Fest on saanut valmiiksi artistikattauksensa. Kaksipäiväinen tapahtuman ulkomaiseksi pääesiintyjäksi on varmistunut yhdysvaltalainen hardcore-yhtye First Blood, joka saapuu useiden yritysten jälkeen ensimmäistä kertaa Suomeen. Seuranaan sanfranciscolaisbändillä on monipuolinen joukko kotimaisia punkin, hardcoren ja räpin kärkinimiä, mm. Emma-voittaja Pää Kii, hiphop-ryhmä SMC Lähiörotat, punkbändit Pertti Kurikan Nimipäivät ja Wasted sekä hardcoren ykkösnimet Bolt ja Cutdown.

[youtube url=g7PbS6sdiZo]

LPRHC FEST 2013
LTY:n Skinnarilan kenttä, Lappeenranta
Pe 02.08.2013 – La 03.08.2013

Anal Thunder, Bolt, Cutdown, First Blood (USA), God Given Ass, Hero Dishonest, Häiriköt, J. Kiesi Grandes, Kaucas, Kyre ja Duunarit, No One Is Safe, Pertti Kurikan Nimipäivät, No Second Though, Paskaleike, Pää Kii, SMC Lähiörotat, St. Hood, The Spreads, Unkind, Wasted, Worth The Pain

Liput 40 eur / 2 päivää, portilta 45 eur. Festivaalin tarkemmat aikataulut julkaistaan myöhemmin keväällä.

facebook.com/lprhcfest
www.lprhcfest.com
www.firstbloodrules.com

Alcatraz – Smile Now, Cry Later

Kuin Clint Eastwood Pako Alcatrazista -elokuvassa ikään, vyöryttää tämä sanfranciscolaisviisikko täysveristä actionia eetteriin. Vertailukohtia haettaessa Terror, Hoods ja esim. First Blood, jonka ex-miehistöä yhtyeestä löytyy kahden kitaristin verran, eivät liippaa kovinkaan kaukaa. Bändin jäsenten kokemus huomioon ottaen (historiasta löytyy myös mm. Set Your Goals ja Embrace The End) meininki on suhteellisen mutkatonta, ja hyvä niin.

Viimeisen vuosikymmenen aikana hardcore siinä missä muukin musiikki on ajanut itsensä nurkkaan liiallisilla genremäärittelyllä ja turhalla miettimisellä. Spontaanius on kadonnut. Alcatraz tuo kaikessa yksinkertaisuudessaan mieleen ajat, jolloin kaikki oli yksinkerytaisempaa; pistettiin riffit jonoon jonka jälkeen lähdettiin lauantai-iltaa viettämään.

”Smile Now, Cry Later” ei ole minkään mittakaavan mukaan mullistava teos ja sijoittuu tyylilajissa korkeintaan vahvaan keskikastiin, mutta suoraviivaisuudellaan ja vilpittömyydellään noukkii muutamat irtopisteet, sillä tällaista kamaa ei ihan joka päivä korviin kantaudu. Bonarina on mukaan lätkäisty vielä loppuunmyyty demokin, joten kylläpä näistä 20 kappaleesta riittää iloa enemmän kuin tarpeeksi.

First Blood – Killafornia

Ihan kovin usein ei tule enää innostuttua uusista hardcore-pumpuista, varsinkaan jos julkaisevat viimeaikoina kyseenalaista(kin) mainetta niittäneillä levy-yhtiöillä. First Blood kuitenkin vei ensi metreistä lähtien, minä vikisin.

”Killafornia” tarjoaa vihaista ja metallista länsirannikon meininkiä Hoodsin ja kumppaneiden jalanjäljissä, beatdowneista ei todellakaan ole pulaa. Välillä putkahtelee mieleen myös mikin varressa (ja minnin alla) heiluvan Carl Schwartzin vanha pumppu, mutta First Blood on esikuvansa John Rambon innoittamana raskaampi ja armottomampi tappokone kuin Terror. Ammuksia ei säästellä myöskään sanomisien puolella, Carlin vegaanisesta elämäntyylistä vallan väärinkäytöksiin puhutaan melko suorasti. Turpaanvetoa unohtamatta.

Kehutulta demolta on mukana kolme kappaletta, Suffocate, Victim sekä Unbroken ovatkin levyn parhammistoa. Mutta ei se uusikaan materiaali tyhjänpäiväiseksi jää, kuten minuutin mittainen avausraita Next Time I See You, You’re Dead tai Full Blown Chaos -fiiliksiä herättävä Tides osoittavat.

Vaikea on sanoa, miksi juuri tämä bändi sytytti. Kaikki palaset vaan tuntuvat olevan kohdallaan: sopivan vittumainen vokalisti tyypillisen kahdenpennin murisijan sijaan, kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin toimivat sävellykset sekä levynkin välityksellä aistittava energisyys. Tekee mieli vetää kierttari perseelleen.