Avainsana-arkisto: Fightback

Eri esittäjiä – Building a Legacy 2

Meinas usko mennä ja perinnöt jäädä saamatta, kun ei Full House Recordsin jatko-osaa ”Building a Legacy” -sarjalle alkanut kuulua. Ensimmäinen ”Building a Legacy” -kokoelmahan julkaistiin jo vuonna 1999, joka sai ainakin allekirjoittaneen innostumaan uudestaan hardcore-musiikista. Noihin aikoihin alkoi jälleen uusi aikakausi suomalaisessa hardcoressa, ja turha hippeily sai väistyä rankemman myllytyksen tieltä.

Jos legacy ykkönen esitteli pääsääntöisesti silloisia Helsinki-bändejä, on kakkososa laajentanut hc-perhettä koko Suomen kattavaksi yhteisöksi. Kokoelma esittelee 15 bändiä ja 29 biisiä, jotka tyyliltään ovat hyvin samankaltaisia. Eroja toki on, mutta kyse on nyt hardcoresta, josta Full House Records on maailmanlaajuisestikin tunnettu. Kotimaisia kärkinimiä edustaa niin Bolt kuin St.Hoodikin, mutta levyltä löytyy myös nuorempiakin helmiäisiä, kuten esimerkiksi Out of Breath tai Fightback.

Samanlaista vipinää vatsanpohjassa ko. kokoelma ei meikäläisessä herättänyt kuin ykkösosa, mutta toivotaan, että uudet new Jackit löytäisivät tätä kautta hardcoren ihanuuden. If you tolorate tissit then your kalsarit will be next, vai miten se meni?

Fightback – Demo 2007

Hyvinkää hardcore on kyllä käsite, joka ei oikeastaan sano yhtään mitään. No onneksi meillä on tätä käsitettä korjaamassa uusi tulokas maamme alati kasvavaan hardcore-karttaan.

Fightback on viime vuonna perustettu perinteistä keskitempo nykicorea soittava yhtye. Nämä nuoret herrat ovat tuottaneet itse kahdeksan raidan Self-Titled levyn, joka sisältää Death Threat-Madball-Morning After -tyylin äkäistä ja suoraviivaista meininkiä. Levyn kappaleista löytyy muutama erittäin menevä ralli ja täytyy kyllä sanoa, että bändillä on hyvät mahdollisuudet nostaa itsensä suomen Madballiksi edesmenneen Morning Afterin paikalle, tosin siihen tarvitaan vielä monta vuotta, lisää keikkoja ja kokemusta.

Varmoilla otteilla nauhoitetun debyytin jälkeen on hyvä jatkaa ja täytyy sanoa, että mielelläni lähtisin katsomaan poikia livenäkin, sillä tämähän on elävää musiikkia tämä hardcore musiikki varsin useasti. Lupaava alku lupaavalta bändiltä.