Avainsana-arkisto: Eyehategod

EyeHateGodin rumpali Joey LaCaze kuollut

Pari viikkoa sitten Helsingissä kaksi keikkaa soittaneen EyeHateGodin rumpali Joey LaCaze menehtyi viime perjantaina (23.8.). Bändi päätti kolmisenkymmentä keikkaa sisältäneen 25-vuotisjuhlakiertueensa Euroopassa viime tiistana (20.8.) Ranskassa. Miestä jäävät kaipaamaan tuhansien fanien lisäksi vaimo ja tytär.

Joey LaCaze perusti EyeHateGodin Jimmy Bowerin kanssa vuonna 1988. Lisäksi hän soitti EHG-sivuprojekteissa Outlaw Orderissa (ilman Jimmy Boweria) ja The Mystick Krewe of Clearlightissa (Bowerin kanssa). 42-vuotiaana kuollut muusikko on merkittävä tekijä varsinkin sludge-genren bändeille erityisesti soittotyylin ja rumpusaundiensa ansiosta. R.I.P. Joey LaCaze

eyehategod.ee

Eyehategod

New Orleansin kulttibändi EYEHATEGOD ei juuri esittelyjä tai selittelyjä kaipaa. Tämä kuningasriffeillä, räällä ja päihteillä kyllästetty orkesteri on vaikuttanut raskaan musiikin ystäviin jo vuodesta 1988. Bändi on edelleen rakastunut Suomeen ja ehkäpä siksi herrat saapuvat tulevana suvena peräti kahdelle keikalle Helsinkiin. Viimeisimmän älpeen ilmestymisestä on vierähtänyt hulppeat 13 vuotta, mutta nyt bändi alkaa vihdoin olla valmis julkaisemaan uuden pitkäsoiton. Legendaarinen EHG-rääkyjä Mike IX Williams kertoo missä mennään juuri nyt.

Moi Mike! Mitä kuuluu ja miten on elämä rullannut viime aikoina?

Hyvää kuuluu ja hyvin menee! Päivä kerrallaan mennään ja meneillään on paljon eri juttuja.

Viime vuonna julkaisitte New Orleans is the New Vietnam -seiskan A389 Recordingsin kautta. Miltä mieltä olet julkaisusta ja onko uutta materiaalia luvassa lähiaikoina?

Rakastan tuota seiskaa. Vinyylijulkaisut ovat kingejä ja biisi on helvetin kova, joten sehän on silloin done deal! Uusi pitkäsoitto on melkein valmis. Meillä on 15 biisiä lähes valmiina erilaisia julkaisuja varten ja saatamme jopa tehdä kaksi pitkäsoittoa. Vokaalit on viimeistelyä vaille valmiina, Brianin täytyy lisätä vielä kitaroita ja sitten tehdä lopullinen miksaus. Uskokaa tai älkää kusipäät, uusi EHG-levy on tosiaankin tulossa seuraavan 15 – 39 vuoden aikana!

Miten on, maistuuko kiertue-elämä vielä yhtä hyvälle kuin aikoinaan? Teillähän on kesällä taas tulossa Euroopan kiertue joka pitää sisällään myös kaksi keikkaa Helsingissä. Onko sinulla joitain suosikki Suomi-bändejä?Kyllä, kiertueet on edelleen mahtavia ja tulen aina rakastamaan Suomea. Kiertue-elämä ei käy koskaan pitkäveteiseksi. Matkustaminen ja soittaminen missä tahansa on loistavaa puuhaa. Mitä enemmän teen keikkoja, sitä enemmän pidän keikkailusta – se on elämäntapa, mutta toki tykkään myös palata kiertueen jälkeen kotiin ja nähdä perhettäni. Rakastan vanhoja suomalaisia punkkibändejä kuten Lama, Rattus ja Kaaos, joiden materiaalia minulta löytyy sekä vinyyleiltä että kokoelmakaseteilta. Uudemmista bändeistä tykkään eniten Kuolemasta, josta olen saanut tietää zineistä ja kavereilta. Suomessa tuntuu olevan aina hieno skene.

Tulen aina pitämään musiikista ja viinasta!
– Mike IX Williams

Minkälainen NOLA-skene on nykyään? Kerro jotain uusia hyviä bändejä? Sinullahan on ainakin kaksi muuta bändiä EHG:n lisäksi, Arson Anthem ja Outlaw Order. Onko sinulla projekteja enemmänkin ja onko muilla jäsenillä muita bändejä? Mitä diggaat nykyisestä sludge-skenestä?Mitä on sludge? Vihaan tuota termiä! Se on niin typerä juttu – ihan samanlainen leima kuin vaikkapa grunge tai speed-metal. No joka tapauksessa, NOLA-skene on loistavalla mallilla ja täällä on paljon uusia bändejä. Tsekkaa noladiy.org tai paranoizenola.com. Minulla on myös pari muuta bändiä EHG:n, AA:n ja OO:n lisäksi, kuten Corrections House ja The Guilt Øf.. joka on jotain black/punk/noise/industrial-meininkiä. Molemmilta bändeiltä on tulossa uudet levyt ulos piakkoin. Gary soittaa Classholessa, Joeylla on Solemn Sickness Continuum, Brianilla The Jefferson Parish Spider Man ja Jimmyllä tietty Down ja Superjoint Ritual. Hyviä paikallisia bändejä New Orleansissa on ainakin The Pallbearers, Split Lips, Vapo-Rats, Ghostwood ja Classhole.

Mikä on suosikki EHG-levysi?

Ei ole yhtä suosikkia, rakastan niitä kaikkia. Tai no ehkä Take As Needed For Pain kolahtaa parhaiten, mutta niin kuin sanoin rakastan kaikkia levyjämme, varsinkin uusinta seiskaa.

Monet ihmiset, allekirjoittanut mukaan lukien, ovat ihastuneet brutaaliin huutoääneesi. Kerro meille miten teet tuon julmetun soundin?

Muchos gracias, meine freunde! En kyllä osaa tarkemmin kertoa mistä tuo ääni lähtee, muusta kuin vihasta ja kurjuudesta. Se vain tulee ulos luonnollisesti niin kuin tulee, mutta dokaaminen, polttaminen ja se että huutaa turhautumistaan päin ihmisten naamaa tuskin pahentaa asiaa.

Kuka tekee biisit ja lyriikat?

Jimmy, Brian, Gary ja Joey kirjoittavat kaikki riffejä. Minäkin teen välillä riffejä, mutta ne ovat pääasiassa Arson Anthemille ja The Guilt Øf.. – bändeille. Minä teen EHG:lle lyriikat, mutta kaikki jätkät ideoivat myös lyyristä aiheita.

Luin jostain että haluaisit kirjoittaa EHG:stä kirjan, pitääkö tämä paikkansa ja minkälainen siitä tulisi?

Kirja täytyy todellakin tehdä, mutta me tarvitsemme paljon apua sen kanssa. Sanoisin että siitä tulee kahvipöytähenkinen kirja – siis helppolukuinen, paljon kuvia, flaijereita, kertomuksia, salaisuuksia ja niin edelleen. Haluaako joku lukijoista auttaa minua? Tarvitsemme organisaattorin ja julkaisijan.

Mitenkäs toi juhlinta-osasto josta olette varsin kuuluisia, vieläkö lähtee vanhaan malliin?

Totta helvetissä, tulen aina pitämään musiikista ja viinasta! LxLxLx – Live Life Loaded / EHGF = FEHG.

Keksi oma kysymys ja vastaa siihen.

Ok. Kuulin että olet julkaissut kirjan ja sinulla on tappavan hyvä webbisivu?

Kyllä, kirjoittamani kirjan nimi on Cancer As a Social Activity ja sitä saa osoitteesta www.MikeIX.com. Tsekkaa myös www.eyehategod.ee. Kiitos haastattelusta ja nähdään Helsingissä!

Eyehategod Suomessa: 7.-8.8.2013 Kuudes Linja, Helsinki

[youtube url=BWkJtCgMbTQ]

Eyehategod soittaa kesällä kaksi keikkaa Helsingissä

Syvän etelän rämeiltä kajahtaa jälleen elokuussa, kun Eyehategod palaa Suomeen. Hardcorea, sludgea ja bluesriffejä sekoittava legendaarinen yhtye nähdään kahdella perättäisellä keikalla Helsingin Kuudennella Linjalla 7. ja 8. päivä elokuuta.

New Orleansissa vuonna 1988 perustettu Eyehategod näyttelee merkittävää osaa NOLA metalliskenen historiassa yhdessä Down’in ja Crowbarin kanssa, ja on yksi sludge metallin pioneereista. Vankaa underground-suosiota nauttiva yhtye on 25-vuotisella urallaan julkaissut neljä täyspitkää, joista viimeisin vuonna 2000 ilmestynyt ”Confederacy of Ruined Lives”. Uutta materiaalia on julkaistu verkkaisesti lähinnä kimppajulkaisujen ja pienempien levytysten muodossa, näistä viimeisin on viime syksynä julkaistu kappale ”New Orleans Is The New Vietnam”, joka ennakoi yhtyeen ensimmäistä täyspitkää albumia 13 vuoteen.

[youtube url=poQgKvVOZGY]

Eyehategod (usa), Grunt, Fleshpress
Ke 7.8.2013 Kuudes Linja, Helsinki
To 8.8.2013 Kuudes Linja, Helsinki
Liput: 25 eur + toimituskulut, ovelta 28 euroa.

eyehategod.ee
fleshpress.bandcamp.com
grunt-finland.tumblr.com
www.blowup.fi

Eyehategod huhtikuussa Suomeen

Tiketin sivujen mukaan tapahtuma on jo ehditty perumaan, lippujen oltua myynnissä noin päivän…

Helsinkiläisen rokkiluolan Dante’s Highlightin kotisivujen mukaan pitkänlinjan sludge metal -pioneeri Eyehategod esiintyy baarissa huhtikuun 26. päivä yhdessä Sourveinin ja Soilent Greenin kanssa. Virallista tietoa tapahtumasta tai lipunmyynnin alkamisesta ei vielä kuitenkaan ole saatavilla.

www.myspace.com/eyehategod