Avainsana-arkisto: Every Single Burn

Toukokuu 2011

Kuukauden demo
Every Single Burn – Get Rich… Or Die Not Trying

Erikoismaininnat

Suudella – Leijonankesyttäjä
Club De Lay – Tunes for the Townsman / Fix for the Bourgeois
Retaliatory Measures – MMX
Serenity’s End – Dead Waters

Muut:

Howl – Skins of Our Backs
Koodi – Muistoksi
Kuvatus – Pimeännälkä
The Fauna – Promo 2010
Tuhonvarjo – Syvyyden syli
Sorkka – Ensimmäinen jae
Vaikeat Ajat – Kuinka näin kävikään?
Heavy Spacehero – Legacy
Buzz off Evil – Profound Taste of Gore
Intervention – Growing Line of Caskets
Human Waste Disposal Unit – Bullshit Generator

Tsekkaa myös toukokuun demorääkin MySpace-soittolista!

Every Single Burn – Get Rich… Or Die Not Trying

Nyt on kyllä sellainen soppa kasassa, että hurjempaakin mättömoshbittaajaa hirvittää. Groove metallia, grungemetallia, Betwen The Buried Men debyytiltä on haisteltu jopa taputukset mukaan. Every Single Burn on monipulistanut ulosantiaan hurjasti sitten viime kuuleman, ja tekee sen kieltämättä taitavasti, vaikka aavistuksen sekavan kuvan itsestään jättääkin.

Avausraita poukkoillee tyylistä toiseen niin väkevästi, ettei siitä saa oikein mitään otetta. Enkä tarkoita musiikkityylien välillä noin yleisesti, osioiden tunnelmien ydistämisessä voisi olla skarppauksen paikka, kun mätöstä hypätään suoraan skedepunkahtavaan kertsiin; ei vain loksahda yhteen. Kaksi jälkimmäistä biisiä ovat mielestäni paljon eheämmät, vaikka vähän ”perinteisempää” metalcore-kaavaa edustavatkin. Varsinkin päätösraita toimii erinomaisesti, ja on hyvä esimerkki siitä, ettei pyörää tarvitse aina keksiä uudestaan (mistä avausraita on puolestaan hyvä esimerkki), jos perusasiat on hyvin kunnossa. The Deadlock on jo puoliväliin mennessä lunastanut paikkansa yhtenä parhaista kotimaisista modernin metalcoren demonstraationa. Ainakin imelään välikohtaan asti…

Toivottavasti porilaiskollit malttavat pysyä erossa nyky ruotsimetallimeiningistä, ja vääntävät vahvaa, melodista ja mutta aggressiivista metalcoregrooveaan yhtä tinkimättömästi, kuin Deadlockin kaksi ensimmäistä minuuttia.

Every Single Burn – Demo 2009

Every Single Burn tarjoaa juuri siltä mitä nimen perusteella sopii odottaakin. Modernia metalcorea screamo-osuuksilla, puhtailla lauluilla sekä kontrastia luovilla herkistelynäppäilyillä maustettuna. Lisäksi mukana on aavistuksen verran perusjenkkimössöön verrattuna nyky hardcorea, mikä tietysti nostaa yhtyeen osakkeita pari pykälää.

Nelikosta How Are You? ja Getting Closer omaavat eniten hittipotentiaalia, kakkos ja nelosbiisien jäädessä vähän mitäänsanomattomiksi rypistyksiksi. Suomessa tällaisella musiikilla on ollut vähän ankeat ajat, kun melocorelle on langennut väliinputoajan rooli niin metalli- kuin hardcore-rymissä. Ehkäpä bändejä ja kuulijakuntaa tälle tyylisuunnalle löytyy jo siinä määrin, että bändit pääsevät enemmän keikoille ja sitä kautta saavat uutta potkua urallensa. Every Single Burn on tällä alalla tähän asti kuulluista ehkäpä mielenkiintoisin onnistuen tuomaan musiikkiin myös vähän omaa ideaa.

www.myspace.com/everysingleburn