Avainsana-arkisto: Elmu

Nosturille tulossa purkutuomio?

Helsingin kaupunki kaavailee Hietasaaren Telakkarannasta uutta design- ja kulttuurikeskittymää. Koska vilkas keikka- ja bändikulttuuri ei kaupungin kaavailuissa kelpaa (korkea)kulttuuriksi, uhkaa Elävän musiikin yhdistys ELMU ry:n pyörittämää Nosturia purkutuomio. Elmu neuvottelee kaupungin kanssa siirtymisestä Nosturilta Telakkarannan vuonna 1916 rakennettuun suojeltavaksi tulevaan Konepajahalliin. Toiminnan siirtäminen olisi tarkoitus toteuttaa katkoksitta uusiin tiloihin, mitä ELMU pitää siirtymisen ehdottomana edellytyksenä. Tavoiteaikataulu on siirtyä uusiin tiloihin aikaisintaan 4-5 vuoden päästä. Yksittäisiä tapahtumia alueella voisi järjestää jo vuosina 2011 ja 2012.

ELMU konsertti-, kahvila- ja ravintolatoiminta siirrettäisiin Konepajahalliin, joka muutetaan 3000 hengen konserttisaliksi. Konepajahalli muuntuu helposti erikokoisiin yleisötilaisuuksiin (3000/1000/500 henkeä) ja tarvittaessa istumakatsomollisiin esityksiin teatteri- tai tanssiesityksistä 700 hengen sirkusyleisöille. ELMU järjestäisi hallissa edelleen myös Nosturin mittaluokan ja pienempiä klubitapahtumia.

Voittoa tavoittelematon ELMU on pääkaupunkiseudun suurin ja tärkein alaikäisille ja nuorille aikuisille tarkoitettujen musiikkitapahtumien tarjoaja. Nosturin konserteissa on vuosittain 100 000 – 130 000 kävijää, joista 40% on alaikäisiä. Lisäksi Nosturilla harjoittelee yli 40 yhtyettä.

www.elmu.net