Avainsana-arkisto: Ekstensio

Elokuu 2012

Kuukauden demo

[listitems style=article align=left item=14286]

Erityismaininnat

[listitems style=article align=left item=14288]
[listitems style=article align=right item=14290]

Muut

[listitems style=article align=left item=14291]
[listitems style=article align=right item=14287]
[listitems style=article align=left item=14285]
[listitems style=article align=right item=14185]
[listitems style=article align=left item=14282]
[listitems style=article align=right item=14289]

Ekstensio

Ekstensio on kantahämäläinen bändi, soittaa metallia, laulaa suomeksi… Ei ehkä mielenkiintoisin pelinavaus, mutta hyvällä asenteella tästäkin sopasta saadaan maukas, tai ainakin muutamia sattumia mukaan…

Ketkä mistä milloin ja syy tähän?

Soittajat kohtasivat soittimensa ja toisensa… Tarkemmin ilmaistuna Ekstensio koostuu neljästä syntyjään turenkilaisesta lapsuudenajan kaveruksesta, jotka ovat enemmän tai vähemmän soittaneet yhdessä enemmän tai vähemmän erilaisten projektien parissa. Se oli juhannus, sauna ja ”hitto, nyt mä keksin” vuonna 2008 kun ymmärsimme, miten voimme musiikillisia tarpeitamme parhaiten tyydyttää; Kitaraan rouheaa pörinää ja lauluun kotimaista mörinää. Tempo nostetaan ripakaksi menon ja melskeen todentamiseksi. Basisti kyytiin Hämeenlinnasta ja kas, syntyi Ekstensio.

Puolitoista vuotta Ekstension historiassa on kulunut tehden setillinen biisejä ja kaksi kpl promojulkaisua (Promo 08 ja Promo 09) sekä muutama live-tilaisuus että BigBoom09 -bändikilpailu semifinaaleihin asti.

Koostumus: Antero Koskela (laulaa), Sami Korhonen (rummuttaa), Tomi Lehtimäki (kitaroi), Janne Koskela (kitaroi) ja Jani Innanen (bassosioi).

Liittyykö bändin nimeen jotain syvällisempää tarinaa?

Jonkun sivistyssanakirjan mukaan ekstensio-sana tarkoittaa mm. ”niiden olioiden joukkoa, johon jokin sana tai muu ilmaisu viittaa”. Se siitä tarinan syvällisyydestä.

Kuvailkaa bändinne ulosantia.

Syötyään metallia, Ekstensio ulostaa kettinkiä. Tämä kuuluu laadukkaasti toteutetuista julkaisuista ja näkyy tunteella vedetyistä keikoista. Suomenkielinen, huudoksikin kutsuttu, laulu yhdistettynä joskus jopa teknisiin elementteihin musiikissa, kuvatkoot parhaitan bändin antia. www.myspace.com/ekstensio kuvailee paremmin ulosantia kuin sata sanaa…

Mistä yhtyenne saa vaikutteensa ja toisaalta miten se erottuu massasta?

Vaikutteita tulee joka paikasta koko ajan tietysti, mutta ehkäpä eniten metallimaailmasta tuolta rapakon takaa. Vaikutteita pyritään hyödyntämään mahdollisimman laajasti kangistumatta kopioimaan sitä omaa suosikkibändiään, vaik se oiski nii ihq. Maailma on täynnä musiikkia ja kaikki on tehty jo miljoonaan kertaan, eikä tässä pyörää olekaan tarkoitus uudestaan keksiä.

Massasta Ekstensio erottuu suomenkielellään ja peräänantamattomalla asenteella tehdä parempia biisejä sekä halulla kehittyä bändinä. Tässä konkkaronkassa on selkeästi tiedossa, että tämä on meidän juttu ja se näkyy. Livemeininki saa kovimmankin rokkipoliisin niskan kipeäksi.

Minkälainen on kappaleidenne syntyprosessi?

Kitaristit tekevät aihioita omassa yksinäisyydessään ja jakavat riffinsä muiden kuunneltavaksi sähköisesti. Tabulatuurejakin lähetellään toisillemme. Laulaja tekee lyriikat itse ja muut nyökkäilevät tyytyväisenä. Biisin treenailu onnistuu näin kotioloissa ja aina niin vähäisen yhteisen treeniajan kykenee hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti. Treenikselle tuleva on porukka jo ehtinyt tutustua raakileeseen ja miettimään oman soittimensa lisäämistä riffeihin. Sovitus tapahtuu koko porukan kesken. Ideat lentelevät treeniksellä ja niistä poimitaan parhaat jalostettavaksi. On myös käynyt niin, että kotioloissa äänitetty biisi on jo sinällään täydellinen. Treeniksellä sitten hiotaan yhteissoittoa ja yhdistetään soittosuoritukset biisiksi. Varsinaista dominaa bändissä ei ole, mikä määrää muiden tekemät temput kappaleissa. Lopputulos, eli se biisi, on viiden soittajan tuotos.

Onko yhtyeellä jokin sanoma? Mistä lyriikat kertovat?

Lyriikat kertovat siitä monimutkaisesta ja joskus niin vaikeasta asiasta, elämästä. Tarkoitus ei ole turhia synkistellä, vaan ajatella elämää ja ihmisiä eri kantilta. Varsinaisen sanoman levitykseen tai ruikuttajaksi bändiä ei ole perustettu, mutta saattaapa lyriikat laittaa kuulijan ajattelemaan asioita eri näkökulmista.

Oliko Suomen valinta laulukieleksi selviö alusta alkaen?

Alusta alkaen selvää oli, että laulu Suomeksi ja musiikki metalliksi.

Mitä päämääriä/tavoitteita bändillä on tulevaisuudessa, ja millaiset ovat suunnitelmat niiden toteuttamiseksi?

Tavoitteenamme on tehdä sitä, mistä itse tykkäämme, niin kauan kuin tykkäämme ja edetä sillä niin pitkälle kuin siivet kantavat -> Hyvää musiikkia hautaan asti Suomen jokaisen keikkapaikan kautta. Tarviiko mistään sopimustoiveista edes erikseen mainita?!
Niin ja totta, kyllähän matkailukin avartaisi, mutta tuo laulukieli ei tahdo juurikaan kiihottaa ulkomailla.

Keikkasetti on saatu kuntoon ja kova promoaminen on käynnistetty. Tavoitteeseen pääsemme ymmärtämällä faktat, että Suomessa on muutama muukin bändi, jotka paiskivat töitä saman asian puolesta paljon. Pitkäjänteisellä ja lannistumattomalla asenteelle mennään eikä meinata, perkele. Pyrimme kehittämään koko ajan itseämme, biisejämme ja niiden molempien esittämistä. Tiedämme sen, että ennemmin tai myöhemmin se kantaa hedelmää jos (eli kun) niin todella haluamme. Helppoa se ei ole, mutta haasteistahan saa lisää virtaa elämään. Tahdonvoimalla tuppaa olemaan hitonmoinen vaikutus siihen, mitä yhtyeeltään (ja elämältään) saa.

Kiteyttäkää yhtyeenne yhteen lauseeseen.

Skidisti putte mutta muuten ihan kingi.

Minne veisitte turistin Turengissa?

Ehdottomasti kulmakunnan kuumimpaan kuppilaan eli Meskuun, aka Tanssi- ja Painiravintola Mesikämmen. Tämä on juuri se paikka, jossa juhlakansa pyrkii hoitamaan itsensä mahdollisimman nopeasti sellaiseen supermörköhumalaan että ”ulos laivasta, taksi alle, tyttö päälle, pussit tyhjäksi. Markan känni, vaimolle konvehteja kivaan paperiin. Homma on siinä, takaisin studioon.”

Ja lopuksi vapaa sana.

Turenki-särö vie miehen.

Ekstensio – Promo 09

Vuoden vanhaksi bändiksi Ekstensio jyristelee suomenkielistä modernia metalliaan melko pätevästi. Sveduriffit on näpissä, ja laulukieli on saatu nicolemaisesti väännettyä melko tunnistamattomaksi. Väliin kuullaan myös vähän kliiniä, jonka välillä toimii ja välillä ei. Molemmat laulutyylit taittuu vokalistimieheltä kyllä ihan mukavasti.

Jonkinlaista omaa juttua tähän muuten toimivaan pakettiin kaipaisi, sillä tällaisenaan musiikista ei jää paljoa käteen. Sen verran materiaalista innostuin, että kävin MySpacen kautta tutustumassa myös vanhempaan materiaaliin. Vaikka kehitystä on tapahtunut ennen kaikkea lauluosastolla, demon kolmesta biisistä ei yksikään yllä vanhemman Unohdettuna-hitin tasolle sävellyksellisesti. Vähän lisää omaa ilmettä ja tiukempia kertsejä, niin hyvä tulee.

www.myspace.com/ekstensio