Avainsana-arkisto: Dum Dum Girls

Black Lips ja Dum Dum Girls – Nosturissa

Dum Dum Girls
3/4 Dum Dumeista

Dum Dum Girls avasi illan melko tyhjälle Nosturille puolituntisella popahtavaa 60-luvun rockia. Nimellään Iggy Popille kunniaa tekevät kalifornialaiset joutuivat soittamaan Black Lipsin instrumenteilla, koska heidän omat kamppeensa olivat jääneet Lontooseen. Ehkä se vaikutti, sillä melko varovaista oli esiintyminen. Myös kappaleet olivat poimittu samasta puusta; säkeistöt suoraviivaisia, ja kertosäkeet maalailevia vokaaliharmonioineen. Loppupuolella kuultu Everybody’s Out oli ainoa sävelmä, jossa rakennetta oli hieman rikottu ja mukaan sovitettu suvantokohtia.

Black Lipsin aloittaessa oli paikalle saapunut juuri sen verran porukkaa, ettei alakerta tuntunut autiolta. Pieni pelko oli kuitenkin, että fiilis lässähtäisi harvalukuisen yleisön takia, kuten kävi vuoden 2008 Provinssirockissa. Tällä kertaa pelko oli aiheeton, koska bändi oli todella välitön ja teeskentelemätön, ja se tarttui myös yleisöön, joka saikin lavan eteen aikaan hyväntuuliset karkelot.

Setti oli rakennettu järkevästi vanhojen klassikoiden ja uuden ”Arabia Mountain” -levyn energisempien kappaleiden varaan, jotta mielenkiinto pysyi kokoajan yllä. Kun Get Out Get It  ja Modern Art saivat yleisön liikkumaan, voitiin välillä käydä vähän syvemmällä.

Vammaisempaa sävellystä kuin Hippie, Hippie, Hoorah saa hakea, ja siksi kai se on niin täydellinen Black Lips –kappale. Sitä esittäessään nelikko lavalla tuntui leikkivän jotain lapsuuden leikkejä, mutta silti tai juuri siksi heidän soittimistaan kuultiin täydellinen ajan pysäyttäjä, joka tuossa hetkessä kuulosti oleellisimmalta palalta musiikkia maailmassa. En tiedä mitä muut tekivät, mutta itse herkistyin ja aloin ymmärtämään bändiä. He eivät teeskentele, eivätkä varsinkaan hae oikeutusta, vaan päästävät irti ja antautuvat. Tämän takia hyvää musiikkia ei sävelletä tai soiteta punttisalilla, eikä rullaportaita kannata juosta väärään suuntaan.

Cole Alexander
Cole Alexander

Bad Kidsin aikana alkoi meininki olla kaikin puolin vapautunutta. Yleisö yhtyi lauluun ja heitteli vessapaperirullaa, joka sai kaikki paitsi järjestysmiehet iloisiksi. Onkin vaikea välttyä lapsuuden tunnelmilta kun innostuu ilmaan heitetystä vessapaperista, mutta siinä piilee myös viisautta. On tutkittu, että pienet lapset ovat jopa tietoisempia ja ajattelevat filosofisemmin kuin aikuiset. Jos voi nauraa vessapaperirullalle, jota käytetään sen käyttötarkoituksen vastaisesti, ehkä kannattaisi sekoittaa asioita ja merkityksiä vielä enemmän ja isommassa mittakaavassa. Drugs tuli encoressa sille kuuluvalla paikalla, ja kruunasi hienon illan.