Avainsana-arkisto: Drumsö

Huhtikuu 2012

Kuukauden demo:

Keoma – The Journey

Erikoismaininnat:

Cult Of Endtime – Nuclear Witch
Sorkka – Toinen jae

Muut:

Alasin – Yksinäisyydenpelkääjät
Cawl – Inner Transition
Cry of Pain – Dead Rockstar
Drumsö – O
EWC – She Walks Alone
Mind Mirror / Liquid Society – Fifteen Years / Escape
Rajatapaus – Mieleni murtakaa / Räjäytyskuva
Riutta – Huomenna hän tulee / Kuvasta kadonnut
So Long Sisters – Karma Collapse / One Minute

Drumsö – O

Drumsö voisi tuoda mielleyhtymän utuisesta indiepopista; kaksi sielua kävelevät Lauttasaaren sillalla sumuisena aamuyönä. Indie-etuliite on toki oikeutettu, mutta näistä romanttisista mielikuvista meidät tempaistaan säälimättä rosoisempaan todellisuuteen.

Kyseessähän tässä on siis popahtava indirock/punk, joka on ”rosoista” ainoastaan verratessa länsihelsinkiläisromanttiseen ensivaikutelmaan. Jotain suuntaviivoja voisi hakea esim. New Deadlinesta ja The Stockersista, mutta selvästi (pop)punkimmin ja ohkaisemmalla materiaalilla tässä vielä mennään. Soitto kulkee mukavasti ja riffeissä on paikoin todella hyviä ideoita, mutta laulumelodioihin pitäisi tällaisessa musiikissa saada runsaasti enemmän ideaa ja koukkuja. Kailottava laulu ärsyttää myös paikoin.

Selvää on, että bändin todellinen identiteetti on vielä vähän hakusessa; Weezer-synat, post hardcoren hengessä kulkevat raskaammat kohdat, ryhmälallatukset ja taputukset eivät nivoudu vielä kovinkaan saumattomaksi kokonaisuudeksi. Kaikkea kannattaa kuitenkin yrittää, sillä ilman kunnon efforttia tällainen musiikki taantuu melko mitättömäksi. Keikkojen ja demojen myötyä se omin juttukin varmasti löytyy, sillä bändi ei selvästikään halua tyytyä tavanomaiseen.