Avainsana-arkisto: Don’t Look Down

The Destructors / Don’t Look Down – Je Suis Radio

Ahkeruudesta ja sinnikkäästä yrittämisestä pitää brittibändi The Destructorsille nostaa taas hattua. Yhtye on julkaissut viime vuosina järjettömän vuoren levyjä, ja viime syksynäkin levytyksiä tuli jopa kuukausittaisella tahdilla. Syyskuun hittilevy oli Don’t Look Downin kanssa tehty splitti-EP ”Je Suis Radio”.

Kannet ovat jälleen melko kälyiset, eivätkä erityisen hyvää lupaile. Kannet eivät läpyskää juurikaan pahenna, kun koko levy on jo lähtökohtaisesti keskinkertainen. Kummaltakin bändiltä on mukana kolme omaa biisiä. Ensimmäisen puoliskon räimii läpi Don’t Look Down. Yhtye räimii ihan reippaasti, mutta suhteellisen mielenkiinnottomasti ja umpitylsällä laulajalla.

The Destructors taas kuulostaa omalta itseltään, eli keskinkertaisuuden ja mielenkiinnottoman punk rockin mestaritaitajabändiltä. Tosin Trash Man oli yllättävänkin vireä ja hauska biisi, mutta bändien onnistuu kuulostaa keskenään jopa niin samankaltaisilta, etten edes huomannut bändin vaihtumista ilman kappalelistasta lunttaamista. Tavallaan yhtyeet sopivat toistensa splittikavereiksi, mutta toisaalta levystä on tullut tylsä kuunneltava.

Kumpikaan bändi ei osu jackpottiin, vaikka parhaimmillaan meininki on ihan kohtuuhyvää, vanhan koulukunnan punk rockia. Ei tästä jälkipolville siltikään paljoa kerrottavaa jäänyt.