Avainsana-arkisto: Diction

Eri esittäjiä – Escalating Unholy War

Neljän brittiläisen bändin kesken jaettu levy, joka sisältää sitä raskaamman sarjan vääntöä.

Koko 19 siivua sisältävän ryöpytyksen aloittaa kvartetin ehkä tunnetuin kokoonpano Freebase. Bändiltä kuullaan pari omaa piisiä ”My Life, My Rules” -levyltä, kolme ennenjulkaisematonta koveria GBH:lta ja The Exploitedilta, sekä kansaiväliseltä Conflict -tribuutilta löytyvä ”Ungovernable Force”. Kaikinpuolin jämäkkää vääntöä, joskin vähän keskinkertaista muuten hyvälle bändille. Koverit ovat puolestaan vähän epätasapainossa yhtyeen oman materiaalin kanssa. Noh…

Eviscerate AD murjoo edeltäjäänsä rujompaa metallista vääntöä enemmän belgialaisille tyypilliseen tapaan. Crawlspace ja Arkangel käyvät ensimmäisenä mielessä, parin vokalistin muistuttaen enemmän Cannibal Corpsen Chris Barnesin tahi Obituaryn John Tardyn kurnutusta. Yhtyeeltä kuullaan viisi kappaletta, jotka jyystävät tasaisen varmasti tarjoamatta kuitenkaan mitään sen kummempaa. Ei ollenkaan hullumpaa, mutta tiedän että bändistä on parempaankin..

Vähän ”kevyemmällä” linjalla jatkaa Set Against, jonka tuff guy meininki muistuttaa Bulldozea ja vanhempaa Skarheadia, joskin tuotanto on toivottoman kehno. Paremmalla tuotannolla ja vähemmän väkisin väännetyllä laululla voisi kyseessä olla hyvinkin mielenkiintoinen tapaus.

UKHC:ta tyypillisimmään edustaa Diction, jota voisi maanmiehistään verrata Knuckledustiin, eli vauhdikasta ja metallista ja tanssittavaa ja vaikka mitä. Ikävä kyllä bändiltä kuullaan vain kolme biisiä, sillä meininki kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Ehdottomasti levyn paras bändi ja positiivisin yllätys.

Keskinkertaisista biisivalinnoista huolimatta levy vahvistaa näiden neljän (lähes) tuntemattoman suuruuden voimin ennestään käsitystä siitä, että Suomen lisäksi Iso-Britannia on aliarvostetuimpia hardcore maita. Epäpyhä sota on oiva oikotie tutustua brittien harcore meininkiin.