Avainsana-arkisto: Diaz jr.

Coma Faction – Built a Monster

Nämä kaverit ovat tainneet kuunnella hieman liikaa Mike Pattonin tuotoksia. Aiemmin Diaz jr. –nimisessä kokoonpanossa vaikuttaneita jannuja roiskii jotain alternativemetalpunkrokkia myös tässä Coma Faction –nimisessä koomapotilasporukassa, joka ei ole ollut kasassa kuin vasta viime vuodesta lähtien. Vuosien yhteissoitto kuuluu ”Built a Monster” –räiskäleen sisällöstä varsin positiivisessa mielessä.

Kuulijan hämmentäminen lienee näiden tyyppien mielipuuhaa, sillä sen verran äkkiväärästä materiaalista on kysymys. Coma Factionin räime liikkuu suoranaisesta sirkuspelleilystä kohti mustempia ja metallisempia sävyjä. Kurvikkaiden kitarariffien seuraksi on isketty myös puhallinsoittimia, joita kuullaan vielä sellaisissa paikoissa missä kaikkein vähiten niihin luulee törmäävänsä. Pelkkää kakofoniaa ”Built a Monster” ei sisällä, vaan kyseessä on melko helposti lähestyttävä tekele, joka ei toisaalta vielä tiedä miten sekaisin se haluaa loppujen lopuksi olla.

Eniten huomiota saa vokalisti Mikko Huu. Hemmon ääni venyy ja paukkuu puolispurgumaisesta rähinästä korkeampaan kirkumiseen. Sääli, ettei mies karju Coma Factionin riveissä enää vastaisuudessa. Toivotaan, että seuraava vokalisti – jonka henkilöllisyys on tätä kirjoittaessa vielä mystisyyden verhon peittämä – olisi vähintään yhtä vakuuttava.

Diaz jr. – Scatter the Ashes

Helsinkiläis-tamperelainen Diaz jr. soittaa hevirokkia pahimmasta päästä. Pahimmasta sikäli, ettei se jätä sen enempää positiivista kuin negatiivistakaan mielikuvaa. Koko kuustoistaminuuttisen ajan voi kuvitella kuuntelevansa samaa biisiä, jossa vain on tavallista useampia osia.

Vaikutteita sanotaan olevan Therapysta Entombediin, mutta kummastakaan ääripäästä en yhtäläisyykisä musiikkiin löydä. Musa kuulostaa tutulta, mutta ei kuitenkaan miltään. Pätevää demotasoa tämä on, mutta sen viimeisen ja isoimman askeleen ottaminen on vielä kovan duunin takana.

Toim.huom: RIP Diaz jr.

www.myspace.com/diazjrfinland